Android TV Launcher Pushed to Google Play

Over the past decade, the tech universe has seen two drastic and widely contrasting changes with … more

Cyngn, OnePlus, Micromax – The Legal Battle

Recently, a battle has been waging in India over the rights to distribute the commercial … more

Lean Mean Battery Power Saving App Review

We talk a lot about battery topics here at XDA TV. We talk about everything from Power Banks to USB … more

Android 5.1 Possibly Coming February 2015

Google released Android 5.0 just over a month ago, and since then Lollipop has been trying to … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Question about safestrap

OP mrbracht

19th March 2014, 06:44 AM   |  #1  
OP Senior Member
Flag Mankato, MN
Thanks Meter: 182
 
604 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
More
Hello, I am new to the note 3 and safestrap.


Anyways, question I have is. Can you format out the stock rom and then install a rom in its place under the stock rom slot? Thank you in advance

Sent from my SM-N900V using Tapatalk
19th March 2014, 07:04 AM   |  #2  
goldy253's Avatar
Member
Flag Tacoma
Thanks Meter: 42
 
92 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
Donate to Me
More
Yes, we'll you don't format it. Save a backup of your stock slot, then flash your custom rom to the first slot.

Galaxy Note 3
The Following User Says Thank You to goldy253 For This Useful Post: [ View ]
19th March 2014, 07:11 AM   |  #3  
OP Senior Member
Flag Mankato, MN
Thanks Meter: 182
 
604 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
More
Thank you for your response. Basically what I'm wondering is if you could only have 1 rom total on your phone to save space instead of having 2 roms. I. E. Stock and rom 1.

Sent from my SM-N900V using Tapatalk
19th March 2014, 07:19 AM   |  #4  
pball52998's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 169
 
635 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
I wouldn't suggest deleting the stock ROM..... Since its Verizon you have a locked bootloader and can't flash kernels via safeatrap (safestrap can't flash kernels anyway.) So if you delete stock slot you pretty much delete kernel if I'm right, and you can't Odin it back to stock I don't think because of the bootloader..... So yes make a big backup of the stock. If you want to take the risk of erasing and having a brick you can try it...... Safe strap can only flash touch wiz ROMs because it can't touch the kernel since the bootloader is locked.....

Sent from my Rezound using xda-developers app. CyanogenMod 11. S-off
The Following User Says Thank You to pball52998 For This Useful Post: [ View ]
19th March 2014, 07:21 AM   |  #5  
OP Senior Member
Flag Mankato, MN
Thanks Meter: 182
 
604 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
More
F'n Verizon! Ugh. Thanks guys!

Sent from my SM-N900V using Tapatalk
19th March 2014, 07:36 AM   |  #6  
pball52998's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 169
 
635 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
Don't we all hate Verizon lol? Its like with the HTC one they locked it and you couldn't unlock it on the htcdev website, until firewater came out but no one has figured out for the Samsung yet... I do admit I've looked into the bootloader.... That things a b****...... Motorola can't be unlocked either.... Currently me and my friend are working on something for that... But.... So yeah I wouldn't suggest wiping stock, I would be gung ho for it if bootloader was unlocked and had legit twrp.... But just only flash touch wiz ROMs. I would go debloated with a whatever theme you want, kit kat themes are awesome, Google now launcher!!!! Lol XD but yeah good luck man :$

Sent from my Rezound using xda-developers app. CyanogenMod 11. S-off
26th March 2014, 03:55 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
So, if I'm reading this correctly, if I want to avoid using a second slot, I should dirty flash the custom rom over the stock rom? Is that correct? After I've made a backup of the stock rom slot course, and then backed up that backup, and then backed up that backup.
28th March 2014, 01:36 PM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Thumbs up
Ok well, there was no answer, but I got some advice elsewhere.

The safest method I was told of that also worked well for me was the following.

1. While in safestrap recovery with slot 1 active, make a backup of data and system.

2. Change to stock active and reboot into SS recovery.

3. Backup stock to be safe in case something goes wrong

4. Wipe with a regular factory reset.

5. Restore the backup from slot 1 into the stock slot.

6. Reboot.

7. Make sure it functions, then reboot into SS again and delete your slot 1 freeing up space.


Now I'm running JellyBeans Build 6 in my stock slot with no problems, and 19Gb free.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes