Post Reply

Screen randomly shutsoff

OP spinninbsod

20th March 2014, 03:49 AM   |  #1  
spinninbsod's Avatar
OP Senior Member
Flag new york city
Thanks Meter: 69
 
580 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
I have the Verizon variant on stock the screen will randomly shutoff sometimes they say if you put your hand over the sensor it will do that but it does it even when I'm not touching the phone on cm11 Roms its the opposite i will turn screen on and when I set it down on the table it will turn back on I am so fed up with it doing and if it keeps doing this I will buy a nexus 5 or maybe the new oppo when it comes out

Sent from my VS980 4G using Tapatalk
20th March 2014, 07:51 AM   |  #2  
spinninbsod's Avatar
OP Senior Member
Flag new york city
Thanks Meter: 69
 
580 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Is this hardware or software its a hardware problem

Sent from my VS980 4G using Tapatalk
20th March 2014, 07:53 AM   |  #3  
spinninbsod's Avatar
OP Senior Member
Flag new york city
Thanks Meter: 69
 
580 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
If it's a hardware problem I guess I will have to flash it back don't wanna have to do that it seems to slightly improve when I flash furnace kernel

Sent from my VS980 4G using Tapatalk
20th March 2014, 12:20 PM   |  #4  
robogo1982's Avatar
Senior Member
Flag Osijek
Thanks Meter: 487
 
1,464 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
Quote:
Originally Posted by spinninbsod

If it's a hardware problem I guess I will have to flash it back don't wanna have to do that it seems to slightly improve when I flash furnace kernel

Sent from my VS980 4G using Tapatalk

Do you use a screen protector?
20th March 2014, 05:54 PM   |  #5  
spinninbsod's Avatar
OP Senior Member
Flag new york city
Thanks Meter: 69
 
580 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
No screen protector it seems to do it sometimes but when it does do it it is very bad and almost impossible to use

Sent from my VS980 4G using Tapatalk
20th March 2014, 06:48 PM   |  #6  
JRJ442's Avatar
Senior Member
Flag Salisbury, Md
Thanks Meter: 1,263
 
2,228 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Donate to Me
More
I'm on the VZW variant too and don't have that issue. So I'm almost thinking its hardware. Probably the proximity sensor is messed up. I do think I remember some developer having that same problem and it was a hardware issue. Are you running a custom ROM too?
Last edited by JRJ442; 20th March 2014 at 07:07 PM.
20th March 2014, 08:01 PM   |  #7  
robogo1982's Avatar
Senior Member
Flag Osijek
Thanks Meter: 487
 
1,464 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
Quote:
Originally Posted by spinninbsod

No screen protector it seems to do it sometimes but when it does do it it is very bad and almost impossible to use

Sent from my VS980 4G using Tapatalk

Try entering the service menu and testing the proximity sensor.

I believe it might be a hardware problem.
20th March 2014, 10:23 PM   |  #8  
spinninbsod's Avatar
OP Senior Member
Flag new york city
Thanks Meter: 69
 
580 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
I did that it helps it doesn't do it as much but still does occasionally hate to get a new one that I can't root or install custom recovery

Sent from my VS980 4G using Tapatalk
20th March 2014, 10:29 PM   |  #9  
spinninbsod's Avatar
OP Senior Member
Flag new york city
Thanks Meter: 69
 
580 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
I would hate for it to not have custom recovery do you know if shellnutt figured out what was going on with freegee it only does it sometimes I don't have much options for a new phone
Samsung yuck maybe an oppo they seem nice if it keeps doing this I have a friend that would love this phone hopefully it will stop it has only done it once today

Sent from my VS980 4G using Tapatalk

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in G2 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank