Speed Up Deodexing with JoelDroid Batch Deodexer

Android 5.0 Lollipop brings many under-the-hood changes like changing the default compiler … more

Top 5 Apps for 2014 + Top Xposed Mod of 2014 – XDA TV

Its that time of year where you look back and remember the things that happened … more

NVIDIA SHIELD Tablet Gets Android 5.0.1, OTA Available

The NVIDIA SHIELD Tablet is the latest Android-powered device released by famed GPU … more

FXP Team Delivers Lollipop to Various Xperia Devices!

From all of us here at XDA-Developers, we’d like to wish you Happy Holidays! If … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] PureKAT 1.5 causes a bootloop

OP rolandpish

26th March 2014, 04:52 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
10 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Hi there,

I installed the PureKAT 1.5 ROM (based on stock) according to the instructions in its thread but my samsung galaxy y started in a bootloop.

Do you know what caused the bootloop or if I need to install a different kernel for that ROM?

By the way, this is the thread of the ROM: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2672116

Thanks.
26th March 2014, 04:56 PM   |  #2  
marcussmith2626's Avatar
Recognized Contributor
Flag London
Thanks Meter: 2,644
 
4,932 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
I looked at instructions on thread and it doesnt say to mount system data cache before flashing zip

so
go into cwm
goto mounts and storage
format system data cache
mount system data cache (if all mounted it should display "unmount system" "unmount data" and so on)
then flash the zip


you can be on any kernel that supports stock based roms


if you still bootloop flash stock rom via odin first
26th March 2014, 05:09 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
10 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by marcussmith2626

I looked at instructions on thread and it doesnt say to mount system data cache before flashing zip

so
go into cwm
goto mounts and storage
format system data cache
mount system data cache (if all mounted it should display "unmount system" "unmount data" and so on)
then flash the zip


you can be on any kernel that supports stock based roms


if you still bootloop flash stock rom via odin first

Thanks for the quick response sir!

I'll immediately restore the stock rom via odin and then follow your instructions.
I will post what happens
26th March 2014, 05:31 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
10 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Bootloop persists
I first restored the original stock rom, followed your instructions but this time it just got stuck at the "Samsung Galaxy Y..." logo and it didn't go further.

Seems like my phone is not compatible with this rom?

Thanks!
26th March 2014, 05:57 PM   |  #5  
marcussmith2626's Avatar
Recognized Contributor
Flag London
Thanks Meter: 2,644
 
4,932 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by rolandpish

I first restored the original stock rom, followed your instructions but this time it just got stuck at the "Samsung Galaxy Y..." logo and it didn't go further.

Seems like my phone is not compatible with this rom?

Thanks!

that happens when you dont mount system or using the wrong kernel (since you are using stock kernel that is fine for a stock based rom - no change needed)

go back into cwm and make sure system is mounted (will display "unmount system)
if system says its already mounted unmount system and remount it again just to make sure especially if using bieltv.3 cwm
and flash the rom again
26th March 2014, 07:18 PM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
10 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Mmm, tried several times but the same problem happens (I double checked to follow the instructions carefully and that the partitions were mounted).

I will try with other custom roms to see if at least one of them boots correctly.

Thanks for your help!
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes