Mozilla Ditches Google, Makes Yahoo Default Search Engine

Mozilla and Google have had a long-standing relationship of about 10 years. Google … more

Learn More About Linux with Linux Man Pages

Linux is quite a powerful and very configurable operating system. Thanks to some user-friendly … more

Detect, Avoid IMSI-Catcher Attacks with Android IMSI-Catcher Detector

Privacy is always an important topic, as well as a delicate one to … more

Materialized LeanDroid Fights Your Poor Battery Life

Battery life has always been one of the biggest problems facing most Android devices. … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Plz Help! HTC One Stuck On Start Up Screen

OP foreveryours117

25th March 2014, 11:12 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
I went to install the most recent up date. When it got done installing it started to reboot. It then got stuck on the HTC start up screen. I do not know a whole bunch on phones but did a little research and tried to recover and reboot the phone and neither worked. I would really like to find a fix that does not involve erasing all my data. I have all the pictures of my baby from the past year, from the time that he was born until now, and I would really hate to lose those. Thank you!
25th March 2014, 12:12 PM   |  #2  
hooover's Avatar
Senior Member
Flag State of VA
Thanks Meter: 86
 
815 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
More
Quote:
Originally Posted by foreveryours117

I went to install the most recent up date. When it got done installing it started to reboot. It then got stuck on the HTC start up screen. I do not know a whole bunch on phones but did a little research and tried to recover and reboot the phone and neither worked. I would really like to find a fix that does not involve erasing all my data. I have all the pictures of my baby from the past year, from the time that he was born until now, and I would really hate to lose those. Thank you!

Maybe some more information... what ROM, was this a stock OTA? If you have custom recovery and are attempting to flash a custom ROM, then try to reflash...if you have lost your data already or to avoid data loss;try side-loading a ROM...can't tell you much from what I've read, but if you can hold power+ volume down simultaneously for about 15 secs you should end up in recovery, if you installed a custom recovery; e.g.Philz, TWRP, CWM...then you'll pop up there....


It is safe to say that if you don't have any of these custom recoveries then you'll need to use the RUU found in the Dev section....
25th March 2014, 04:39 PM   |  #3  
Devilish_Angel's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 112
 
307 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
More
Quote:
Originally Posted by foreveryours117

I went to install the most recent up date. When it got done installing it started to reboot. It then got stuck on the HTC start up screen. I do not know a whole bunch on phones but did a little research and tried to recover and reboot the phone and neither worked. I would really like to find a fix that does not involve erasing all my data. I have all the pictures of my baby from the past year, from the time that he was born until now, and I would really hate to lose those. Thank you!

... by the look of you message, it feels you havent unlocked your bootloader and here i will be happy to be wrong. if you have already then you got a bright chance of flashing a custom recovery via fastboot and retrieving your data mounting the storage from recovery ...
25th March 2014, 10:35 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by Devilish_Angel

... by the look of you message, it feels you havent unlocked your bootloader and here i will be happy to be wrong. if you have already then you got a bright chance of flashing a custom recovery via fastboot and retrieving your data mounting the storage from recovery ...

No I have not done this. I am assuming there is no way to do that at this point?
25th March 2014, 10:47 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by hooover

Maybe some more information... what ROM, was this a stock OTA? If you have custom recovery and are attempting to flash a custom ROM, then try to reflash...if you have lost your data already or to avoid data loss;try side-loading a ROM...can't tell you much from what I've read, but if you can hold power+ volume down simultaneously for about 15 secs you should end up in recovery, if you installed a custom recovery; e.g.Philz, TWRP, CWM...then you'll pop up there....


It is safe to say that if you don't have any of these custom recoveries then you'll need to use the RUU found in the Dev section....

I am sorry, I am completely stupid when it comes to phone. I know that I have not done any customizations. It is not rooted and would not have a custom ROM, not quite sure what that is. Everything should be stock. So what would I have to do to do the option that you have stated? I apologize for my lack of knowledge.
26th March 2014, 12:37 AM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
13 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
does your pc recognize the the phone when you plug it in? you could try extracting the data like stated before, but you're not rooted so that'd be a problem. an ruu would be your best bet, even though you'll lose your data. I HIGHLY suggest creating a dropbox and backing up your photos, it has done wonders for me.
26th March 2014, 01:50 AM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by playonword

does your pc recognize the the phone when you plug it in? you could try extracting the data like stated before, but you're not rooted so that'd be a problem. an ruu would be your best bet, even though you'll lose your data. I HIGHLY suggest creating a dropbox and backing up your photos, it has done wonders for me.

It recognizes it to an extent. My computer will ding recognizing that it is plugged in but since it does not go past the start up screen you can't get into the phone storage. I do have a dropbox but with the thousands of pictures on my phone it unfortunately only stored a month or so of pictures. I am not so much worried about the phone, as I have insurance on it and can get it replaced. Just really want the pictures. When looking online I had read something about unlocking the boot menu and downloading a ROM I believe. Do you know anything about that and if it would work for me? Or is that the same thing as the RUU?
26th March 2014, 06:18 AM   |  #8  
Devilish_Angel's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 112
 
307 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
More
Quote:
Originally Posted by foreveryours117

No I have not done this. I am assuming there is no way to do that at this point?

... you can but then you are gonna lose everything after unlocking so there is no point ...
27th March 2014, 01:55 PM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
19 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
Mine gets stuck on boot screen occasionally. Sounds weird but hold the phone drectly up to a light bulb and try to reboot the phone. This works for my particular problem. Not sure why but it does.
27th March 2014, 02:19 PM   |  #10  
Senior Member
Flag DFW
Thanks Meter: 2,229
 
1,099 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by foreveryours117

It recognizes it to an extent. My computer will ding recognizing that it is plugged in but since it does not go past the start up screen you can't get into the phone storage. I do have a dropbox but with the thousands of pictures on my phone it unfortunately only stored a month or so of pictures. I am not so much worried about the phone, as I have insurance on it and can get it replaced. Just really want the pictures. When looking online I had read something about unlocking the boot menu and downloading a ROM I believe. Do you know anything about that and if it would work for me? Or is that the same thing as the RUU?

Hold power and vol-down together until it reboots into bootloader. Connect to USB and select 'fastboot' on the bootloader menu. That should get you to fastboot. From there, you can HTCDEV unlock the thing (in all likelihood).

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes