Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,772,940 Members 46,778 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Stuck at HTC LOGO. Canīt acess recovery

Tip us?
 
Karlzzzon
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Aug 2009
Exclamation [Q] Stuck at HTC LOGO. Canīt acess recovery

Hi,

I was gonna flash the ROM Android Revolution HD Sense when i came from CM11. I did wipe/factory reset and after that installed the ARHD but when i did the reboot i got stuck at the HTC logo and now i canīt acess cwm recovery. when i press power+volume down i see the recovery logo and it says swipe to right to enter but after that im stuck at HTC logo again.....
Plz help me
 
alray
Old
#2  
alray's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1012
Posts: 2,616
Join Date: May 2012
Location: Montreal

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Karlzzzon View Post
cwm recovery
Like sais in the ARHD thread the rom MUST be flashed with TWRP 2.6.3.3 or higher.

Quote:
Android Revolution HD 53.0
--- MD5 Checksum: DF9854F79C6E6928BEFD6EC43EC9F4A5 ---
You need TRWP 2.6.3.3 recovery!
Flashing KitKat F.A.Q. - click here
If I've helped you, please hit the ''tanks'' button
If you want a reply, quote or mention me using @alray

Useful links for the HTC One:
nkk71's SuperGUIDE to returning 100% back to stock
Flashing requirements chart by nkk71
HTC1Guru.com by crushalot
 
R34LY
Old
#3  
R34LY's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 16
Join Date: Feb 2014
Location: Cologne
Quote:
Originally Posted by alray View Post
Like sais in the ARHD thread the rom MUST be flashed with TWRP 2.6.3.3 or higher.
It depends on the ARHD version.
As far as i know you can flash the v31.6 with cwm. Or am i wrong?


@Karlzzzon: Which version do you want to flash? 31.6, 53 or 60?
 
BenPope
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 933
Posts: 3,602
Join Date: Dec 2007
You need to do
fastboot erase cache
That will allow you to get into recovery.
 
alray
Old
#5  
alray's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1012
Posts: 2,616
Join Date: May 2012
Location: Montreal

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by R34LY View Post
It depends on the ARHD version.
As far as i know you can flash the v31.6 with cwm. Or am i wrong?


@Karlzzzon: Which version do you want to flash? 31.6, 53 or 60?
correct Arhd versions with android 4.4+ require twrp 2.6.3.3 not arhd 31.6
If I've helped you, please hit the ''tanks'' button
If you want a reply, quote or mention me using @alray

Useful links for the HTC One:
nkk71's SuperGUIDE to returning 100% back to stock
Flashing requirements chart by nkk71
HTC1Guru.com by crushalot
 
VieuMa
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jun 2014
Exclamation Same issue...

Hi guys,

I stupidly did exactly the same mistake as @Karlzzzon... I'm currently stuck with the HTC logo and have no access to the recovery.

I understood from your previous answers that I should have flashed with TWRP 2.6.3.3, which I'd like to do now. But how am I supposed to do that considering that I can't get to the recovery ?

Thanks in advance for your answers !

VieuMa
 
alray
Old
#7  
alray's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1012
Posts: 2,616
Join Date: May 2012
Location: Montreal

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by VieuMa View Post
Hi guys,

I stupidly did exactly the same mistake as @Karlzzzon... I'm currently stuck with the HTC logo and have no access to the recovery.

I understood from your previous answers that I should have flashed with TWRP 2.6.3.3, which I'd like to do now. But how am I supposed to do that considering that I can't get to the recovery ?

Thanks in advance for your answers !

VieuMa
  1. flash twrp recovery
  2. erase cache
  3. boot recovery
  4. install the rom
If I've helped you, please hit the ''tanks'' button
If you want a reply, quote or mention me using @alray

Useful links for the HTC One:
nkk71's SuperGUIDE to returning 100% back to stock
Flashing requirements chart by nkk71
HTC1Guru.com by crushalot
The Following User Says Thank You to alray For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
VieuMa
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by alray View Post
  1. flash twrp recovery
  2. erase cache
  3. boot recovery
  4. install the rom
Thanks @alray for your quick answer !
I just have one more question : how can I flash TWRP without using the recovery ?
 
alray
Old
(Last edited by alray; 4th June 2014 at 02:50 AM.)
#9  
alray's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1012
Posts: 2,616
Join Date: May 2012
Location: Montreal

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by VieuMa View Post
Thanks @alray for your quick answer !
I just have one more question : how can I flash TWRP without using the recovery ?
even if its possible to flash a recovery.zip directly from recovery, the usual way to flash it is from fastboot using a recovery.img

Code:
fastboot flash recovery name_of_file.img
fastboot erase cache
assuming your phone is a M7_UL or M7_U:
download twrp 2.6.3.3 from here (make sure MD5 match 72067aefb69541d40e8420d7aa46408d) and save it to your adb folder then:

Code:
fastboot flash recovery openrecovery-twrp-2.6.3.3-m7.img
fastboot erase cache
your rom.zip should still be there so just install it again

if not

adb push it to your /sdcard
If I've helped you, please hit the ''tanks'' button
If you want a reply, quote or mention me using @alray

Useful links for the HTC One:
nkk71's SuperGUIDE to returning 100% back to stock
Flashing requirements chart by nkk71
HTC1Guru.com by crushalot
The Following User Says Thank You to alray For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
VieuMa
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by alray View Post
even if its possible to flash a recovery.zip directly from recovery, the usual way to flash it is from fastboot using a recovery.img

Code:
fastboot flash recovery name_of_file.img
fastboot erase cache
assuming your phone is a M7_UL or M7_U:
download twrp 2.6.3.3 from here (make sure MD5 match 72067aefb69541d40e8420d7aa46408d) and save it to your adb folder then:

Code:
fastboot flash recovery openrecovery-twrp-2.6.3.3-m7.img
fastboot erase cache
your rom.zip should still be there so just install it again

if not

adb push it to your /sdcard
Alright, I didn't remember using fastboot in the past, only adb.

Worked like a charm, thanks a LOT for your time and your complete answers !

Tags
htc logo stuck
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes