Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,805,635 Members 38,706 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Help] Wifi and 3G turning on alone...

Tip us?
 
Demonlink14
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 26
Join Date: Mar 2013
Unhappy [Help] Wifi and 3G turning on alone...

Hello there! I have been having a bit of a problem lately. I own a BLU Dash 5.0 simunlocked from factory. It's a double sim model, which I have two sims, since the companies are spanish, let's call them Green Sim and Blue Sim (since that's how they are color coded in my status bar). It is also running Android Jelly Bean 4.2. Here is the problem. Ever since of March 20, a Chinese app appeared on my home screen, I don't know how, something called "Mobile Video" but the content was in a foreign Asian language. I suspect of my friend since I lent it to him for 15 minutes and then it appeared. Aside of this, the wifi and the Green Sim 3G was turned on.

I clicked on the app curious of it was something my friend downloaded from me, but then the app prompted me two options, I didn't know what it said since again, it was Asian. Next, I proceeded to uninstall it, going to my apps list, I was surprised to see another mysterious app, "Push_Down", that was the name. I uninstalled both Mobile Video and Push_Down. I thought I fixed the problem. Wrong.

Next day when I woke up, I found two new apps on my homescreen, and again, the Wifi and Green Sim 3G was on.These were Chinese also. I uninstalled them both and found once again "Push_Down" in my apps. After I uninstalled them, I thought the problem was finally fixed. Wrong again. Since this event, about every 2 or 3 hours, my Wifi and Green Sim 3G turn on automatically, but haven't downloaded anything new, one, because I have no credit left, and two, I have no internet at home. Ever since, daily I wake up, the same problem, the Wifi and 3G are on. I checked my SD Card, I checked my Phone Storage, both with 2 Antivirus (Avast!, and Lookout Mobile) and with Addons Detector. Surprisingly, nothing has appeared.

My last option is what hurts me most, to reset my phone, which I don't want to do since I have lots of apps installed, progress made with certain games and etc, etc. Also, I am not a root user, so I haven't rooted and won't root my phone.

Now, can anyone please help me? I am very annoyed at this happening everyday!
 
cmillsy
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Mar 2014
Unhappy same problem...cheinese apps keep reinstalling

I too have had this problem for a few weeks now. Got a Chinese smartphone for Christmas (ok i know thats the first mistake, but it was worth a try for the money). mfaction royale mp720 (mpie comes up on the startup screen). Anyway i realised there where a few Chinese apps that came with it (pinyin and a app with a orange icon with a squirrel logo on it) so i unistalled these without problem. One chinese app i couldn't uninstall so i disabled it in the app settings

Everything had been working fine without problem and had been very happy with the phone until a week or so ago. started getting the apps described above installing. These include 'push_down' 'push_collect' 'filegogo' 'mobile video' and some others with chinese writing on them. I also get my phone setting itself to mute when these apps reappear. Keep uninstalling them but they keep coming back. Have tried AVG and Antimalware but they only flag things up as they install themselves, not the thing thats doing the installing. I thought that google account might be a problem so changed password and reset my phone to factory default. As a test i didn't connect back to google account. No joy. Although some apps have not reappeared some have and this morning a new one so i don't think its google account.

I did read some Chinese phones can have the malware embedded into the firmware but it's been fine for months. Perhaps there is a delay so your not likely to send the phone back then the malware begins. If this is the case then the only way round would be to root the phone then find the app or apps that are doing this. Not sure if it's easy to root one of these phones.

Anyone else had these symptoms after a full factory reset?. Anyone been able to sort it out? Anyone know of a guide to root his phone?
 
Demonlink14
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 26
Join Date: Mar 2013
Default Hmmmmm....

Quote:
Originally Posted by cmillsy View Post
I too have had this problem for a few weeks now. Got a Chinese smartphone for Christmas (ok i know thats the first mistake, but it was worth a try for the money). mfaction royale mp720 (mpie comes up on the startup screen). Anyway i realised there where a few Chinese apps that came with it (pinyin and a app with a orange icon with a squirrel logo on it) so i unistalled these without problem. One chinese app i couldn't uninstall so i disabled it in the app settings

Everything had been working fine without problem and had been very happy with the phone until a week or so ago. started getting the apps described above installing. These include 'push_down' 'push_collect' 'filegogo' 'mobile video' and some others with chinese writing on them. I also get my phone setting itself to mute when these apps reappear. Keep uninstalling them but they keep coming back. Have tried AVG and Antimalware but they only flag things up as they install themselves, not the thing thats doing the installing. I thought that google account might be a problem so changed password and reset my phone to factory default. As a test i didn't connect back to google account. No joy. Although some apps have not reappeared some have and this morning a new one so i don't think its google account.

I did read some Chinese phones can have the malware embedded into the firmware but it's been fine for months. Perhaps there is a delay so your not likely to send the phone back then the malware begins. If this is the case then the only way round would be to root the phone then find the app or apps that are doing this. Not sure if it's easy to root one of these phones.

Anyone else had these symptoms after a full factory reset?. Anyone been able to sort it out? Anyone know of a guide to root his phone?
Actually, as much as my experience from rooting, I haven't done it once again after a bad event I had, like almost bricking an old phone I had which for my good luck there was a way to restore it :P Ever since, I won't root anymore unless there exists a ROM backup by the manufacturer. But still, I don't know what's causing this. My phone has been fine since stock, I have more than 2 months with it! The problem started since last Thursday, which is why I suspect it's an app I downloaded or ad I clicked on. Any ideas?

(Also, thanks for your reply )
Tags
adware, malware, virus
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes