Learn More About Linux with Linux Man Pages

Linux is quite a powerful and very configurable operating system. Thanks to some user-friendly … more

Detect, Avoid IMSI-Catcher Attacks with Android IMSI-Catcher Detector

Privacy is always an important topic, as well as a delicate one to … more

Materialized LeanDroid Fights Your Poor Battery Life

Battery life has always been one of the biggest problems facing most Android devices. … more

Bump! Workaround for the LG G3 Locked Bootloader – XDA TV

The LG G3 is a power house device. It’s been a favorite of many people. … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Superuser Binary (su) must be updated.

OP bigadam2089

28th March 2014, 09:55 AM   |  #1  
bigadam2089's Avatar
OP Junior Member
Flag Denver
Thanks Meter: 0
 
11 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
So I used motochopper when I first bought my S4 and it rooted my phone just fine. After updating to 4.4 kit kat I lost my root status and now I am getting this message about updating my binary code for super user. If anybody has any tips I would much appreciate it.

SGH i337
4.4.2
I337UCUFNB1
30th March 2014, 03:33 AM   |  #2  
rugmankc's Avatar
Senior Member
Flag Dayton, Ohio
Thanks Meter: 1,846
 
7,568 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
you can't direct root anymore

see the general section on the root workaround and downgrade threads by muniz and ted
Last edited by rugmankc; 30th March 2014 at 03:50 AM.
The Following User Says Thank You to rugmankc For This Useful Post: [ View ]
30th March 2014, 01:31 PM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 19
 
201 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Root
Quote:
Originally Posted by bigadam2089

So I used motochopper when I first bought my S4 and it rooted my phone just fine. After updating to 4.4 kit kat I lost my root status and now I am getting this message about updating my binary code for super user. If anybody has any tips I would much appreciate it.

SGH i337
4.4.2
I337UCUFNB1

Have same trouble with mine also after update to 4.4.2. Yet can run Root Checker and it says its rooted, but it is not. But at least phone works OK, just No Root.
30th March 2014, 03:51 PM   |  #4  
kevp75's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,064
 
2,304 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by tailgunner9

Have same trouble with mine also after update to 4.4.2. Yet can run Root Checker and it says its rooted, but it is not. But at least phone works OK, just No Root.

there currently is no direct root method

Sent from my Deadly Venom SS 3.0 S4 ~ 20GB free cloud https://copy.com?r=vtiraF
31st March 2014, 01:45 PM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 19
 
201 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
S5 Root
Quote:
Originally Posted by tailgunner9

Have same trouble with mine also after update to 4.4.2. Yet can run Root Checker and it says its rooted, but it is not. But at least phone works OK, just No Root.

Strange there is root method for new S5 and it is not even released yet, but No Root for phones that has been out for Months with 4.4.2????
31st March 2014, 05:53 PM   |  #6  
rugmankc's Avatar
Senior Member
Flag Dayton, Ohio
Thanks Meter: 1,846
 
7,568 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Quote:
Originally Posted by tailgunner9

Strange there is root method for new S5 and it is not even released yet, but No Root for phones that has been out for Months with 4.4.2????

Not strange, the S5 release is international not the i337 att
1st April 2014, 01:04 AM   |  #7  
DeadlySin9's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 643
 
1,287 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by tailgunner9

Strange there is root method for new S5 and it is not even released yet, but No Root for phones that has been out for Months with 4.4.2????

Quote:
Originally Posted by rugmankc

Not strange, the S5 release is international not the i337 att

Definitely not strange, specifically because our bootloader is locked and that one isn't. If our bootloader was unlocked we would have had root as soon as our update was released because Chainfire puts out his autoroot for unlocked S4's but we can't flash it since it isn't signed.
The Following User Says Thank You to DeadlySin9 For This Useful Post: [ View ]
1st April 2014, 01:05 AM   |  #8  
rugmankc's Avatar
Senior Member
Flag Dayton, Ohio
Thanks Meter: 1,846
 
7,568 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Quote:
Originally Posted by DeadlySin9

Definitely not strange, specifically because our bootloader is locked and that one isn't. If our bootloader was unlocked we would have had root as soon as our update was released because Chainfire puts out his autoroot for unlocked S4's but we can't flash it since it isn't signed.

Exactly ☺

Sent From My i337 S4 using Tapatalk

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
re-root
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes