Nvidia and Robotics w/ Barrett Williams – XDA:DevCon 2014

Robotics continues to dominate our videos from this years XDA:DevCon 2014 in … more

Speed Up Deodexing with JoelDroid Batch Deodexer

Android 5.0 Lollipop brings many under-the-hood changes like changing the default compiler … more

Top 5 Apps for 2014 + Top Xposed Mod of 2014 – XDA TV

Its that time of year where you look back and remember the things that happened … more

NVIDIA SHIELD Tablet Gets Android 5.0.1, OTA Available

The NVIDIA SHIELD Tablet is the latest Android-powered device released by famed GPU … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Superuser Binary (su) must be updated.

OP bigadam2089

28th March 2014, 09:55 AM   |  #1  
bigadam2089's Avatar
OP Junior Member
Flag Denver
Thanks Meter: 0
 
11 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
So I used motochopper when I first bought my S4 and it rooted my phone just fine. After updating to 4.4 kit kat I lost my root status and now I am getting this message about updating my binary code for super user. If anybody has any tips I would much appreciate it.

SGH i337
4.4.2
I337UCUFNB1
30th March 2014, 03:33 AM   |  #2  
rugmankc's Avatar
Senior Member
Flag Dayton, Ohio
Thanks Meter: 1,849
 
7,575 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
you can't direct root anymore

see the general section on the root workaround and downgrade threads by muniz and ted
Last edited by rugmankc; 30th March 2014 at 03:50 AM.
The Following User Says Thank You to rugmankc For This Useful Post: [ View ]
30th March 2014, 01:31 PM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 20
 
220 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Root
Quote:
Originally Posted by bigadam2089

So I used motochopper when I first bought my S4 and it rooted my phone just fine. After updating to 4.4 kit kat I lost my root status and now I am getting this message about updating my binary code for super user. If anybody has any tips I would much appreciate it.

SGH i337
4.4.2
I337UCUFNB1

Have same trouble with mine also after update to 4.4.2. Yet can run Root Checker and it says its rooted, but it is not. But at least phone works OK, just No Root.
30th March 2014, 03:51 PM   |  #4  
kevp75's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,228
 
2,578 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by tailgunner9

Have same trouble with mine also after update to 4.4.2. Yet can run Root Checker and it says its rooted, but it is not. But at least phone works OK, just No Root.

there currently is no direct root method

Sent from my Deadly Venom SS 3.0 S4 ~ 20GB free cloud https://copy.com?r=vtiraF
31st March 2014, 01:45 PM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 20
 
220 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
S5 Root
Quote:
Originally Posted by tailgunner9

Have same trouble with mine also after update to 4.4.2. Yet can run Root Checker and it says its rooted, but it is not. But at least phone works OK, just No Root.

Strange there is root method for new S5 and it is not even released yet, but No Root for phones that has been out for Months with 4.4.2????
31st March 2014, 05:53 PM   |  #6  
rugmankc's Avatar
Senior Member
Flag Dayton, Ohio
Thanks Meter: 1,849
 
7,575 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Quote:
Originally Posted by tailgunner9

Strange there is root method for new S5 and it is not even released yet, but No Root for phones that has been out for Months with 4.4.2????

Not strange, the S5 release is international not the i337 att
1st April 2014, 01:04 AM   |  #7  
DeadlySin9's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 652
 
1,311 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by tailgunner9

Strange there is root method for new S5 and it is not even released yet, but No Root for phones that has been out for Months with 4.4.2????

Quote:
Originally Posted by rugmankc

Not strange, the S5 release is international not the i337 att

Definitely not strange, specifically because our bootloader is locked and that one isn't. If our bootloader was unlocked we would have had root as soon as our update was released because Chainfire puts out his autoroot for unlocked S4's but we can't flash it since it isn't signed.
The Following User Says Thank You to DeadlySin9 For This Useful Post: [ View ]
1st April 2014, 01:05 AM   |  #8  
rugmankc's Avatar
Senior Member
Flag Dayton, Ohio
Thanks Meter: 1,849
 
7,575 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Quote:
Originally Posted by DeadlySin9

Definitely not strange, specifically because our bootloader is locked and that one isn't. If our bootloader was unlocked we would have had root as soon as our update was released because Chainfire puts out his autoroot for unlocked S4's but we can't flash it since it isn't signed.

Exactly ☺

Sent From My i337 S4 using Tapatalk

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
re-root
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes