Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,770,713 Members 39,476 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Verizon Droid 3 GSM Data

Tip us?
 
sweh
Old
#11  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 8
Join Date: Apr 2007
Quote:
Originally Posted by Lycanist View Post
lemme know it it works. forgot to mention....there is patch to get 3g data working (google) it.
No this doesn't work because the MNC and MCC aren't visible and so the phone won't select the APN.
 
Lycanist
Old
#12  
Lycanist's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Mar 2014
Location: pune
Sad it dosent work. Why dont you upgrade phone to Droid 3 stock (download unbrick Droid .bat from Droid 3 developement unbrick/root 1st post and then start from scratch like rooting , safestrap stc ) in case if u flash n if there is no signal then activate roaming. I have done d same.

Sent from my XT860 using xda app-developers app

---------- Post added at 09:39 AM ---------- Previous post was at 09:28 AM ----------

Hi again, try this n lemme know if it worked

Go to d link n read apn modify via *#*#

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1633163

Sent from my XT860 using xda app-developers app
 
sweh
Old
#13  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 8
Join Date: Apr 2007
Quote:
Originally Posted by Lycanist View Post
Sad it dosent work. Why dont you upgrade phone to Droid 3 stock (download unbrick Droid .bat from Droid 3 developement unbrick/root 1st post and then start from scratch like rooting , safestrap stc ) in case if u flash n if there is no signal then activate roaming. I have done d same.
That's exactly what I did; I reflashed to 5.7.906 using moto-fastboot. With the VZW radio ROM I can see the SIM MNC MCC but (of course) it won't talk GSM in the US. With the Chinese radio ROM it'll talk to the network but without data 'cos it doesn't see the MNC MCC.

The whole question is moot now 'cos I've now got an S4 and cut the SIM to size; that works just fine
 
trethon
Old
#14  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Dec 2009
Quote:
Originally Posted by sweh View Post
That's exactly what I did; I reflashed to 5.7.906 using moto-fastboot. With the VZW radio ROM I can see the SIM MNC MCC but (of course) it won't talk GSM in the US. With the Chinese radio ROM it'll talk to the network but without data 'cos it doesn't see the MNC MCC.

The whole question is moot now 'cos I've now got an S4 and cut the SIM to size; that works just fine
I've ported xt861 (2.3.6) rom to xt862 (called it cROM) to use it in Europe/Poland, but have same problem with data transfer. The solution was:

1. download full apns-conf.xml file with most of world networks apns (about 160kb)
2. copy the file to /system/etc/apns-conf_0.xml
3. create two links

ln -s /system/etc/apns-conf_0.xml /system/etc/apns-conf_.xml
ln -s /system/etc/apns-conf_0.xml /system/etc/apns-conf.xml

4. reboot
 
trethon
Old
#15  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Dec 2009
Try this (from terminal):

su
rm -R /data/data/com.android.providers.telephony/databases
reboot
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Get Better Debug Data with Crash Report SDK

Developing an application is a hard and often times ungratifying task. It also requires quite a … more

Navigate to Your Favorite Places with LocationDetector

If you’re enjoying an active way of life, you probablytravel a lot, go fishing, … more

LifeStats Automatic Journal Keeps Tabs of Your Day

Most of us live very active lives. This is after all why we’re fans of mobile … more

Android App Review: Hide Your Files with Androignito – XDA Developer TV

Stop right now, look at your phone, and see how many pictures, … more