5,593,587 Members 38,267 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

★ ☆ [ROM/RADIO][4.2.2] Stock 3.06.605.4 | Rooted | Odex-Deodex | Sense5 | ☆ ★

Tip us?
 
br8301
Old
#121  
br8301's Avatar
Member
Thanks Meter 9
Posts: 64
Join Date: Aug 2013
Can I update my firmware using this zip while running CM 11? I want to run the new sense 6 rom, but I'm not updated.

Sent from my HTC6435LVW using Tapatalk
 
santod040
Old
#122  
santod040's Avatar
Recognized Developer / Recognized Contributor - OP
Thanks Meter 5094
Posts: 4,340
Join Date: Nov 2008
Location: NorCal

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by br8301 View Post
Can I update my firmware using this zip while running CM 11? I want to run the new sense 6 rom, but I'm not updated.

Sent from my HTC6435LVW using Tapatalk
Yes you can.
Current Devices: HTC Thunderbolt | HTC Droid DNA | HTC One


Follow me on Twitter
ULTIMATE WALLS WVGA Wallpaper Collection
Donations always appreciated! Never required!


The Following User Says Thank You to santod040 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
br8301
Old
#123  
br8301's Avatar
Member
Thanks Meter 9
Posts: 64
Join Date: Aug 2013
Right on, thanks!

Sent from my HTC6435LVW using Tapatalk

---------- Post added at 02:14 PM ---------- Previous post was at 01:54 PM ----------

I keep getting this

C:\_HTCDLX\firmware>fastboot devices
FA33GS500038 fastboot

C:\_HTCDLX\firmware>fastboot oem rebootRUU
...
(bootloader) Start Verify: 0
OKAY [ 0.051s]
finished. total time: 0.051s

C:\_HTCDLX\firmware>fastboot flash zip firmware.zip
sending 'zip' (22607 KB)...
OKAY [ 1.720s]
writing 'zip'...
(bootloader) zip header checking...
(bootloader) zip info parsing...
(bootloader) checking model ID...
(bootloader) checking custom ID...
FAILED (remote: 42 custom id check fail)
finished. total time: 2.140s

C:\_HTCDLX\firmware>fastboot reboot-bootloader
rebooting into bootloader...
OKAY [ 0.041s]
finished. total time: 0.041s

C:\_HTCDLX\firmware>

---------- Post added at 02:48 PM ---------- Previous post was at 02:14 PM ----------

Got it!!!! I had to update the .zip android-info to match my phone. The CID didn't match, cuz its a regional variant of the monarudo.
The Following User Says Thank You to br8301 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Ghost401
Old
#124  
Senior Member
Thanks Meter 6
Posts: 121
Join Date: Aug 2010
Location: Cranston

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by santod040 View Post
Ok, so you now have a current rom and need/want to update your firmware:

If that is the case, I have supplied the firmware.zip here, that will update the firmware and radios to the latest version.


How to flash the Full firmware/radio zip:


Download the appropriate firmware version for your stock based rom:

3.06.605.4 firmware.zip
  • Place the zip in your fastboot/adb directory on your computer.
  • Put the device in fastboot mode
  • (Volume down and power until menu appears, select fastboot using power button)
  • Connect the device to the computer
  • Enter the following commands from terminal/command prompt in the fastboot directory, one at a time:
  • fastboot oem rebootRUU (this puts the device in RUU mode)
  • fastboot flash zip firmware.zip (rename file to firmware.zip)
  • It will say that the update did not finish, to flush again, so repeat the above step:
  • fastboot flash zip firmware.zip


  • fastboot reboot-bootloader (this reboots the device to bootloader)

That's it, you're done. You can now reboot and will be running the latest firmware and radios.
If you have any questions or issues, let me know.



HI, Im having an issue flashing this Radio. I renamed it to firmware.zip and placed it in the Android Folder where the adb and fastboot files are in my c: drive. when I try to run the fastboot flash zip firmware.zip command its telling me there is an Unknown error.
Can anyone please help me?
Thank you guys.
 
santod040
Old
#125  
santod040's Avatar
Recognized Developer / Recognized Contributor - OP
Thanks Meter 5094
Posts: 4,340
Join Date: Nov 2008
Location: NorCal

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Ghost401 View Post
HI, Im having an issue flashing this Radio. I renamed it to firmware.zip and placed it in the Android Folder where the adb and fastboot files are in my c: drive. when I try to run the fastboot flash zip firmware.zip command its telling me there is an Unknown error.
Can anyone please help me?
Thank you guys.
Need more info to be able to help:
What is the error exactly?
Is the file named correctly and in the right directory?
Make sure it doesn't have a hidden .zip extension, windows hides known file extensions.
So it could possibly be named firmware.zip.zip and causing it to fail.
Basically I need more info regarding the error...
Current Devices: HTC Thunderbolt | HTC Droid DNA | HTC One


Follow me on Twitter
ULTIMATE WALLS WVGA Wallpaper Collection
Donations always appreciated! Never required!


Tags
3.06.605.4, 4.2.2, rooted, sense5, stock
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes