Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,740,049 Members 40,155 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] No Mobile Data with CM11 - Villuminati 3232014 on SPH-D710BST- Going Insane!!

Tip us?
 
strawz
Old
(Last edited by strawz; 3rd April 2014 at 08:52 PM.)
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Apr 2014
Default [Q] No Mobile Data with CM11 - Villuminati 3232014 on SPH-D710BST- Going Insane!!

I have been searching for 2 days now, trying to find a solution for this. I recently updated my D710 to CM11 Villuminati. After update, I noticed that everything worked great, except I have no 3G or 4G data. I have scoured these forums looking for a solution that works, but to no avail. I read somewhere that having mismatched version, kernal, and modem can cause this, but not sure if that is correct.

Specs:
Android version: 4.4.2
Baseband: S: D710.10.S.FL24
Kernal: 3.0.64-CM-gb61a3d6
 
HighxVoltage
Old
#2  
HighxVoltage's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 86
Posts: 154
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by strawz View Post
I have been searching for 2 days now, trying to find a solution for this. I recently updated my D710 to CM11 Villuminati. After update, I noticed that everything worked great, except I have no 3G or 4G data. I have scoured these forums looking for a solution that works, but to no avail. I read somewhere that having mismatched version, kernal, and modem can cause this, but not sure if that is correct.

Specs:
Android version: 4.4.2
Baseband: S: D710.10.S.FL24
Kernal: 3.0.64-CM-gb61a3d6
It very well could be an md5 mismatch. Or a bad download.
Check md5 before flashing, make sure it matches.

I don't have service myself but, the 3G icon does pop up.
Also, No 4G on Android versions 4.3 and up.
 
strawz
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Apr 2014
Well I have tried multiple versions over the past few hours, all with no 3G, so I'm fairly certain the downloads are good. How would I check for an md5 mismatch? I'm pretty new this scene, forgive my lack of knowledge.
 
BigSplit
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 810
Posts: 538
Join Date: Jan 2012
Every download has an md5 hash listed underneath the link in the thread. Google md5 plus your OS and download an app to calculate the md5 of the zip you download and make sure they match.
 
strawz
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Apr 2014
I checked the md5 I flashed against the one listed here, and they do match, but still no mobile data. I'm not really sure where to go from here. Does the kernal and/or baseband need to be a certain version for use with the Villuminati 4.4.2?
 
gorei23
Old
#6  
gorei23's Avatar
Member
Thanks Meter 38
Posts: 55
Join Date: Feb 2014
Location: San Antonio
Quote:
Originally Posted by strawz View Post
I checked the md5 I flashed against the one listed here, and they do match, but still no mobile data. I'm not really sure where to go from here. Does the kernal and/or baseband need to be a certain version for use with the Villuminati 4.4.2?
You are using an ICS modem correct?
The proper one for Boost is: FI22, NOT FL24. (That's Sprint!)
Get the FI22 modem here.
Then just flash via recovery and hopefully you'll have data! (No 4G though, Google removed support for our type of 4G with KitKat. )
Hope this helps!
 
HighxVoltage
Old
#7  
HighxVoltage's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 86
Posts: 154
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by gorei23 View Post
You are using an ICS modem correct?
The proper one for Boost is: FI22, NOT FL24. (That's Sprint!)
Get the FI22 modem here.
Then just flash via recovery and hopefully you'll have data! (No 4G though, Google removed support for our type of 4G with KitKat. )
Hope this helps!
Correction: Any ICS / Gingerbread baseband for this device will work even if it's not for said carrier.
I'm using FF18 (Sprint modem) on my Boost variant.
 
strawz
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Apr 2014
Well I tried the FI22 anyway and still no luck. I opened the APNs and everything listed is Sprint. I don't know if this would make a difference or not, as I'm on Boost. On to Day 3 with no data...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen 1.png
Views:	39
Size:	107.7 KB
ID:	2668080  
 
Kjricker
Old
#9  
Member
Thanks Meter 2
Posts: 37
Join Date: Apr 2011
Quote:
Originally Posted by strawz View Post
Well I tried the FI22 anyway and still no luck. I opened the APNs and everything listed is Sprint. I don't know if this would make a difference or not, as I'm on Boost. On to Day 3 with no data...
I am on Ting and I just flashed this ROM myself. I do have data. I flashed to Villuminati after first flashing ICS FL24 Rooted NoData from Rwilco's repository. I am not sure what the equivalent ROM for Boost is. I am guessing that means I have the FL24 ICS modem.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Rotation Lets You Take Full Control of Your Device’s Orientation Settings

To be brutally honest, the native options for screen … more

Change the Alarm Icon in the Status Bar with Xposed

It’s hard to find a more hated object than your alarm clock. They wake us up nearly … more

Return to Outer Space Outer Space with Ship Up Game

Since the release of Flappy Birds, we’ve had the “fortune” to see … more

Device Review: OnePlus One

Seemingly every day, there are a bunch of new devices being released. Some are budget devices and some are … more