FORUMS

What Do You Think About Fingerprint Scanners?

More and more phones are featuring fingerprint scanners, and with many promising … more

What’s Next for Samsung and Its Flagships?

If we were to say that the Galaxy S6 was a leap of faith made by Samsung, we … more

The Ultimate Showcase of dBrand Skins

In the search for ways to protect, accessorize, and personalize; a user has many options. One … more

Huawei’s Rapid Rise to Third Place in the Smartphone Race

Huawei has quickly grown to become one of the world’s biggest … more

Battery decreasing even when plugged in

100 posts
Thanks Meter: 0
 
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
I have a problem where if my mobile Internet is switched on, the battery is slowly decreasing even while charging.
 
 
5th April 2014, 06:51 PM |#2  
gallardo5's Avatar
Senior Member
Flag Glasgow
Thanks Meter: 268
 
More
Quote:
Originally Posted by tyw7

I have a problem where if my mobile Internet is switched on, the battery is slowly decreasing even while charging.

Did you try switching it off and on again? And what charger are you using?

Sent from my Xperia Z1 using XDA Premium 4 mobile app
5th April 2014, 06:52 PM |#3  
tyw7's Avatar
OP Senior Member
Flag Truro, UK
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by gallardo5

Did you try switching it off and on again? And what charger are you using?

Sent from my Xperia Z1 using XDA Premium 4 mobile app

Their own Sony charger.
5th April 2014, 11:49 PM |#4  
gallardo5's Avatar
Senior Member
Flag Glasgow
Thanks Meter: 268
 
More
Quote:
Originally Posted by tyw7

Their own Sony charger.

Have you switched it off? And if yes, post a screenshots of your running apps, maybe youve got to much of them

Sent from my Xperia Z1 using XDA Premium 4 mobile app
5th April 2014, 11:53 PM |#5  
tyw7's Avatar
OP Senior Member
Flag Truro, UK
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by gallardo5

Have you switched it off? And if yes, post a screenshots of your running apps, maybe youve got to much of them

Sent from my Xperia Z1 using XDA Premium 4 mobile app

Yes I have. No difference.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-04-05-23-51-14.jpg
Views:	55
Size:	170.7 KB
ID:	2670579   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-04-05-23-51-09.jpg
Views:	50
Size:	171.3 KB
ID:	2670580   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-04-05-23-50-59.jpg
Views:	51
Size:	172.7 KB
ID:	2670581   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-04-05-23-50-53.jpg
Views:	47
Size:	165.3 KB
ID:	2670582  
6th April 2014, 01:41 PM |#6  
Senior Member
Thanks Meter: 7
 
More
Quote:
Originally Posted by tyw7

Yes I have. No difference.

Sorry, I just have to ask...Did you reboot by pressing power and volume up until it turned off?

Install gsam battery app. It'll show you what's using up your Bart and even how much charge you are getting
6th April 2014, 01:46 PM |#7  
tyw7's Avatar
OP Senior Member
Flag Truro, UK
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by koppee1

Sorry, I just have to ask...Did you reboot by pressing power and volume up until it turned off?

Install gsam battery app. It'll show you what's using up your Bart and even how much charge you are getting

No. I turned it off the regular way. But I just tested with the method mentioned and nada.

Edit: Native battery charger is showing -483 mA. Only a third party one is showing a better charge of -102 mA.
Last edited by tyw7; 6th April 2014 at 01:57 PM.
6th April 2014, 05:14 PM |#8  
Senior Member
Flag Hyderabad
Thanks Meter: 26
 
More
Photo Analyzer App
Quote:
Originally Posted by koppee1

Sorry, I just have to ask...Did you reboot by pressing power and volume up until it turned off?

Install gsam battery app. It'll show you what's using up your Bart and even how much charge you are getting

I am seeing the Photo Analyzer running in the back. Could be the culprit? Are you running any faces (in the "my albums" section of Album app ) or something similar to that?
6th April 2014, 05:19 PM |#9  
tyw7's Avatar
OP Senior Member
Flag Truro, UK
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by Beautyspin

I am seeing the Photo Analyzer running in the back. Could be the culprit? Are you running any faces (in the "my albums" section of Album app ) or something similar to that?

I've turned it off but nothing.

Is this a known problem with Xperia products as I'm seeing similar results with the SP but not Galaxy Music
Music.
Last edited by tyw7; 6th April 2014 at 05:22 PM.
6th April 2014, 05:31 PM |#10  
Senior Member
Flag Wrocław PL/Nurnberg DE
Thanks Meter: 59
 
More
slowly decreasing while plugged in happens under heavy use while low power charging like 2.0 USB port or a low mah charger.
Try a more powerfull charger, turn fast charge on if you are on custom kernel and try not to use your phone to heavy.

-You should even get a notification message that your battery is draining faster then charging. Thats what happens to me while heavy usage on my AkkuCase
Last edited by LLars_PL; 6th April 2014 at 05:33 PM.
6th April 2014, 08:45 PM |#11  
tyw7's Avatar
OP Senior Member
Flag Truro, UK
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by LLars_PL

slowly decreasing while plugged in happens under heavy use while low power charging like 2.0 USB port or a low mah charger.
Try a more powerfull charger, turn fast charge on if you are on custom kernel and try not to use your phone to heavy.

-You should even get a notification message that your battery is draining faster then charging. Thats what happens to me while heavy usage on my AkkuCase

But I was using their OFFICIAL charger. I have a high speed charger, which is the only charger that works.

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes