Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,782,422 Members 43,247 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] HTC One Frozen And No OS! Help!

Tip us?
 
Tommyboy77
Old
#21  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 39
Join Date: Apr 2014
Default Hello

Quote:
Originally Posted by alray View Post
Your are using sideload the wrong way!

Code:
adb sideload kitkat.zip
NOT

Code:
adb sideload KITKAT.zip /sdcard/
your file name is kitkat.zip so why do you type KITKAT.zip in the command prompt !?! You don't have to type /sdcard/ with sideload, only if you decide to use adb push !!

Code:
adb push kitkat.zip /sdcard/
So again use either adb sideload or adb push, not a combination of both!

ADB SIDELOAD:

boot your phone in twrp recovery, select ''Advanced'' --> ''ADB Sideload'' --> Swipe to sideload
then when your phone is in sideload mode open your command prompt and type:
Code:
adb sideload kitkat.zip
Wait until the transfer is complete, then reboot your recovery and install the rom.

or:

ADB PUSH:
boot your phone in twrp recovery (main menu)
open the command prompt and type:
Code:
adb push kitkat.zip /sdcard/
then choose "install'' and browse your sdcard to find ''kitkat''.zip. Select the file and swipe to install.

EDIT:
And why is adb inside a rom folder? Where is fastboot? You obviously don't know how to use fastboot and adb which is the base.
You really have to make some reading, you don't understand what you are doing. Stop and take some time to read this:
Read this to understand ADB and FASTBOOT
Read this for adb push and adb sideload instructions
So i downloaded the custom rom i want reinstalled my windows 7 and now my phone is recognized as my htc in device manager however the last steps to either sideload the zip file or adb push im ALWAYS getting device not found adb devices command also shows list of devices attached and its blank.....hope you know how i can fix this thanks
 
Hellegaard1
Old
#22  
Member
Thanks Meter 2
Posts: 36
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by Tommyboy77 View Post
So i downloaded the custom rom i want reinstalled my windows 7 and now my phone is recognized as my htc in device manager however the last steps to either sideload the zip file or adb push im ALWAYS getting device not found adb devices command also shows list of devices attached and its blank.....hope you know how i can fix this thanks
It sounds like the driver still isn't set up right, although it should be. Maybe try Universal Naked Driver
 
Tommyboy77
Old
#23  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 39
Join Date: Apr 2014
Default Hello

Quote:
Originally Posted by Hellegaard1 View Post
It sounds like the driver still isn't set up right, although it should be. Maybe try Universal Naked Driver
I downloaded and installed the universal naked drivers and it changed from my htc to HTC android interface. Im trying to run the adb push command from my fastboot folder and always get device not found error. Stuck on the last step before i could possibly use my phone again however im stuck still....any ideas? thanks again
 
Tommyboy77
Old
#24  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 39
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by tommyboy77 View Post
i downloaded and installed the universal naked drivers and it changed from my htc to htc android interface. Im trying to run the adb push command from my fastboot folder and always get device not found error. Stuck on the last step before i could possibly use my phone again however im stuck still....any ideas? Thanks again
could this ruu work or is there a version for my phone? Im kinda at a last resort here if i cant flash a custom rom to go with an ruu
 
Tommyboy77
Old
#25  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 39
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by Tommyboy77 View Post
could this ruu work or is there a version for my phone? Im kinda at a last resort here if i cant flash a custom rom to go with an ruu
m7WLSJB50SPRINT1.29.651.10 RUU??
 
clsA
Old
#26  
clsA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 893
Posts: 3,322
Join Date: Aug 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Tommyboy77 View Post
m7WLSJB50SPRINT1.29.651.10 RUU??
no it won't work without adb drivers installed correctly

try these
http://www.mediafire.com/download/j5..._4.8.0.002.exe
HTC One 32 GB AT&T

 
Tommyboy77
Old
#27  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 39
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by clsA View Post
no it won't work without adb drivers installed correctly

try these
http://www.mediafire.com/download/j5..._4.8.0.002.exe
no installed those drivers and changed it back to my htc under android devices in device manager ....tried adb devices again and shows nothing attached, wow never knew id have so much problems when it used to recogbnize the phone just fine. apprecate the help
 
alray
Old
#28  
alray's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,052
Posts: 2,714
Join Date: May 2012
Location: Montreal

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Tommyboy77 View Post
no installed those drivers and changed it back to my htc under android devices in device manager ....tried adb devices again and shows nothing attached, wow never knew id have so much problems when it used to recogbnize the phone just fine. apprecate the help
Is your phone booted in TWRP recovery when you do adb commands??
If I've helped you, please hit the ''tanks'' button
If you want a reply, quote or mention me using @alray

Useful links for the HTC One:
nkk71's SuperGUIDE to returning 100% back to stock
Flashing requirements chart by nkk71
HTC1Guru.com by crushalot
 
nkk71
Old
#29  
nkk71's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2,831
Posts: 5,725
Join Date: May 2010
Location: Beirut
Quote:
Originally Posted by clsA View Post
no it won't work without adb drivers installed correctly

try these
http://www.mediafire.com/download/j5..._4.8.0.002.exe
Quote:
Originally Posted by alray View Post
Is your phone booted in TWRP recovery when you do adb commands??
Quote:
Originally Posted by Tommyboy77 View Post
no installed those drivers and changed it back to my htc under android devices in device manager ....tried adb devices again and shows nothing attached, wow never knew id have so much problems when it used to recogbnize the phone just fine. apprecate the help
.


.
ahh, so it's a quintuple-thread (i actually had to look that up!!)


http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2702853
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2708171
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2708075
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2707458
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2707536








OP: make up your mind where you want to post, opening thread after thread is not helping YOU

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Get Your Tasks Organized on Android Wear with Agenda Wear

Having a checklist of things you need to do is something we all can find useful at … more

Top 5 LG G3 MODs – XDA Developer TV

The LG G3 has been LG’s breakout hit of the summer. Using their knowledge frombuilding some … more

Make Your Calendar Widget Beautiful with Month

For some of us, summer vacation is alreadyover. For those getting ready to school, work, or … more

Integrate Social Networks Into Your Project With ASNE Library

Social network applications and services have developed into major parts ofour … more