MultiROM Once Again Available for the Galaxy S4

Multiboot, or the ability to select betweenmultiple operating systems on a single device at … more

Build an Impractical But Awesome Lego Mindstorm Dock

The vast majority of what we cover here on the XDA-Developers News Portal relates to … more

MultiROM Makes its Way Over to the HTC One (M8)

While browsing our forum, you will undoubtedly find more than a few enticing ROMs available … more

Welcome to the New XDA-Developers Portal!

You may recall that a few weeks ago, we opened up the XDA-2015 forum themesto intrepid users … more
Post Reply

[SOLVED] GPS Doesnt work, 0 satellites in view

9th April 2014, 12:13 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 7
 
78 posts
Join Date:Joined: May 2010
Hey, hoping you guys can help me with a problem. I got a LS980 G2 a few months ago and promptly rooted and put PA on it (2/27 build at the time). I'm now on the 3/12 build, and I've noticed that my GPS doesn't work. I'm looking at GPS Test and I'm not getting any satellites in view.

From other posts, it appears that GPS works in PA 4 for other sprint g2s, but mine doesn't work. Does anyone know what might be wrong with it? Thanks!
Last edited by jst07; 9th June 2014 at 06:51 PM.
9th April 2014, 02:05 PM   |  #2  
OP Member
Thanks Meter: 7
 
78 posts
Join Date:Joined: May 2010
bump...hopefully someone has an idea
9th April 2014, 02:20 PM   |  #3  
Junior Member
Flag Torino
Thanks Meter: 4
 
22 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Quote:
Originally Posted by jst07

bump...hopefully someone has an idea

other times it has always worked well?
9th April 2014, 08:38 PM   |  #4  
OP Member
Thanks Meter: 7
 
78 posts
Join Date:Joined: May 2010
Quote:
Originally Posted by Mattx94

other times it has always worked well?

Unfortunately, in my excitement of getting a new phone I never tested all the features before slapping TWRP and PA on it
9th April 2014, 08:46 PM   |  #5  
Junior Member
Flag Torino
Thanks Meter: 4
 
22 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
ok ... so the first thing I suggest you download the app from the store that play is called "GPS test", put in an outdoor location and see if it works. If it does not work well you probably have the same problem I've had time ago, and many of whom suffer from G2, or that the GPS antenna is not well contact with the cover, and then the GPS reception is really bad. To fix this you must open the back cover and lift the contact, and ensure that they make contact with the cover.
Quote:
Originally Posted by jst07

Unfortunately, in my excitement of getting a new phone I never tested all the features before slapping TWRP and PA on it

9th April 2014, 08:49 PM   |  #6  
OP Member
Thanks Meter: 7
 
78 posts
Join Date:Joined: May 2010
Quote:
Originally Posted by Mattx94

ok ... so the first thing I suggest you download the app from the store that play is called "GPS test", put in an outdoor location and see if it works. If it does not work well you probably have the same problem I've had time ago, and many of whom suffer from G2, or that the GPS antenna is not well contact with the cover, and then the GPS reception is really bad. To fix this you must open the back cover and lift the contact, and ensure that they make contact with the cover.

I do have GPS test. When you were experiencing the issue, did you have 0 satellites in view also or just a really bad signal or no GPS lock?
9th April 2014, 08:50 PM   |  #7  
Junior Member
Flag Torino
Thanks Meter: 4
 
22 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
2-3 satellites with bad quality signal
Quote:
Originally Posted by jst07

I do have GPS test. When you were experiencing the issue, did you have 0 satellites in view also or just a really bad signal or no GPS lock?

9th April 2014, 09:13 PM   |  #8  
OP Member
Thanks Meter: 7
 
78 posts
Join Date:Joined: May 2010
Quote:
Originally Posted by Mattx94

2-3 satellites with bad quality signal

Cracking it open is definitely an option, although I'm afraid there is something else going on since I get 0 sats. I think i would at least get a few in view with bad quality.
9th June 2014, 06:48 PM   |  #9  
OP Member
Thanks Meter: 7
 
78 posts
Join Date:Joined: May 2010
GPS FIXED
Update on this issue for anyone that searches and finds this thread....

I fixed my GPS. The solution was to restore to stock, and reflash my rom. The interesting thing about this, is it appears that ANYTIME you do a revert to stock (at least using a .tot) you have to get a GPS lock or it will break GPS. I flashed the .tot, got GPS lock, rooted, recovery, and flashed Mahdi and GPS worked. I was having some unrelated issues with Mahdi, so I went back to stock again, did NOT lock GPS, rooted, recovery, and flashed PA. This time GPS did not work again. I repeated this process a third time getting a GPS lock and it works now.


So for anyone having the issue with 0 satellites in view (GPS Test from the play store will tell you), here is the fix for the LS980. Other phones can probably follow a similar process-

1. Flash the ZVC .tot to go back to stock http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2702422
---LS980 ONLY! Other phones have different files to flash
---This will WIPE your SD card, back up files first!

2. Get a GPS lock (GPS Test is handy for this)

3. IORoot to regain root http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=869

4. AutoRec to get TWRP again http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2715496

5. Flash your ROM and you should be golden
The Following User Says Thank You to jst07 For This Useful Post: [ View ]
10th June 2014, 08:04 PM   |  #10  
Murtagh92's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 24
 
270 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
I want to do the same, I've a D802, where can I take the file to flash the stock rom?

Inviato dal mio GT-P5210 utilizzando Tapatalk

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes


Top Threads in G2 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank