Post Reply

[!!SOLVED!!][!IMPORTANT!]Simcard not showing up/lost connection

9th April 2014, 08:28 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 22
 
156 posts
Join Date:Joined: May 2010
Installed Beanstalk yesterday, and today my device doesnt find any simcard what can i do? i did a nandbackup, but i get in a boot loop while restoring to it, any advice? (my device is warranty void 0x1) thanks

Quote:
Originally Posted by big_b0sss

Can you not flash stock rom via odin?

Sent from my SM-N9005 using XDA Premium 4 mobile app

Trying that now, i managed to get the backup to load, and it found my simcard, but i had no network :/ im flashing "N9005XXUENB4_N9005HTSENB3_HTS" which is the Swedish 4.4.2 stock rom. ill try my best to fix this, if this doesn't work, i might have to smash my phone and get a new one xD bought it this sunday ^^ luckily i got a s3 as backup phone xD

Unfortunately this is what i got out of it:

Quote:

<ID:0/007> Added!!
<OSM> Enter CS for MD5..
<OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
<OSM> Please wait..
<OSM> N9005XXUENB4_N9005HTSENB3_N9005XXUENB1_HOME.tar.md 5 is valid.
<OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
<OSM> Leave CS..
<ID:0/007> Odin v.3 engine (ID:7)..
<ID:0/007> File analysis..
<ID:0/007> SetupConnection..
<ID:0/007> Initialzation..
<ID:0/007> Get PIT for mapping..
<ID:0/007> Firmware update start..
<ID:0/007> SingleDownload.
<ID:0/007> aboot.mbn
<ID:0/007> NAND Write Start!!
<ID:0/007> sbl1.mbn
<ID:0/007> rpm.mbn
<ID:0/007> tz.mbn
<ID:0/007> sdi.mbn
<ID:0/007> NON-HLOS.bin
<ID:0/007> boot.img
<ID:0/007> recovery.img
<ID:0/007> system.img.ext4
<ID:0/007> modem.bin
<ID:0/007> cache.img.ext4
<ID:0/007> hidden.img.ext4
<ID:0/007> FAIL! (Size)
<ID:0/007>
<ID:0/007> Complete(Write) operation failed.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

any idea?

[SOLVED!]
The problem is now solved (i think)

[SOLUTION:]
Flashed "N9005XXUENB4_N9005PRTENB1_PRT" which is the Poland 4.4.2 stock rom, noticed i didn't have to unlock my simcard and that i lost my connection all the time, so basically what i did after that was removing the pincode to my simcard and now, it's working like a charm (for now).
Last edited by mattish.91; 9th April 2014 at 10:07 PM. Reason: Solved!
9th April 2014, 08:37 PM   |  #2  
big_b0sss's Avatar
Senior Member
Flag Belfast
Thanks Meter: 93
 
550 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Quote:
Originally Posted by mattish.91

Installed Beanstalk yesterday, and today my device doesnt find any simcard what can i do? i did a nandbackup, but i get in a boot loop while restoring to it, any advice? (my device is warranty void 0x1) thanks

Can you not flash stock rom via odin?

Sent from my SM-N9005 using XDA Premium 4 mobile app
9th April 2014, 09:37 PM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 22
 
156 posts
Join Date:Joined: May 2010
Quote:
Originally Posted by big_b0sss

Can you not flash stock rom via odin?

Sent from my SM-N9005 using XDA Premium 4 mobile app

Trying that now, i managed to get the backup to load, and it found my simcard, but i had no network :/ im flashing "N9005XXUENB4_N9005HTSENB3_HTS" which is the Swedish 4.4.2 stock rom. ill try my best to fix this, if this doesn't work, i might have to smash my phone and get a new one xD bought it this sunday ^^ luckily i got a s3 as backup phone xD

Unfortunately this is what i got out of it:

Quote:

<ID:0/007> Added!!
<OSM> Enter CS for MD5..
<OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
<OSM> Please wait..
<OSM> N9005XXUENB4_N9005HTSENB3_N9005XXUENB1_HOME.tar.md 5 is valid.
<OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
<OSM> Leave CS..
<ID:0/007> Odin v.3 engine (ID:7)..
<ID:0/007> File analysis..
<ID:0/007> SetupConnection..
<ID:0/007> Initialzation..
<ID:0/007> Get PIT for mapping..
<ID:0/007> Firmware update start..
<ID:0/007> SingleDownload.
<ID:0/007> aboot.mbn
<ID:0/007> NAND Write Start!!
<ID:0/007> sbl1.mbn
<ID:0/007> rpm.mbn
<ID:0/007> tz.mbn
<ID:0/007> sdi.mbn
<ID:0/007> NON-HLOS.bin
<ID:0/007> boot.img
<ID:0/007> recovery.img
<ID:0/007> system.img.ext4
<ID:0/007> modem.bin
<ID:0/007> cache.img.ext4
<ID:0/007> hidden.img.ext4
<ID:0/007> FAIL! (Size)
<ID:0/007>
<ID:0/007> Complete(Write) operation failed.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

any idea?

[SOLVED!]
The problem is now solved (i think)

[SOLUTION:]
Flashed "N9005XXUENB4_N9005PRTENB1_PRT" which is the Poland 4.4.2 stock rom, noticed i didn't have to unlock my simcard and that i lost my connection all the time, so basically what i did after that was removing the pincode to my simcard and now, it's working like a charm (for now).
Last edited by mattish.91; 9th April 2014 at 10:04 PM. Reason: [SOLVED]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Galaxy Note 3 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank