Do You Check for App Updates Regularly?

Do you let app updates happen automatically or do you regularly check for them? We’re … more

Find The Best Apps With Google’s Picks & Other Tricks

The Google Play Store, weighing in with more than 1.4 million apps at last … more

Dynamic Pop for Note 4 (N910T & 910W8)

With the release of the Canadian Lollipop ROM for the Note 4, T-Mobile users can also enjoy the … more

Sunday Debate: Better to Buy Older or Newer Hardware?

Join us in a fun Sunday Debate on New vs. Old. Come with your opinions and feel … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Q] Might have soft bricked my phone...

8th April 2014, 05:11 AM |#1  
OP Member
Thanks Meter: 1
 
54 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Today I tried flashing CM 11 onto my S4. I have it rooted and I have safestrap loaded onto it. When I went into safestrap to flash it I also queued up GApps Aroma not realizing that it would run that before it would reboot for CM 11. Now my phone is stuck at the "Samsung GALAXY S4" screen and won't continue. When I connect it to my computer it makes a tone that registers it connecting but it doesn't show up in My Computer.

Does anyone have any ideas on what I can do to unbrick or restore it to factory?

Thank you,
Mik
 
 
8th April 2014, 05:14 AM |#2  
seedeh's Avatar
Member
Flag Austin, TX
Thanks Meter: 16
 
89 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
Go into download mode. Odin back to stock.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using Tapatalk
8th April 2014, 05:18 AM |#3  
OP Member
Thanks Meter: 1
 
54 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
What do you mean by download mode?
8th April 2014, 06:01 AM |#4  
seedeh's Avatar
Member
Flag Austin, TX
Thanks Meter: 16
 
89 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
Down volume button + power button.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using Tapatalk

---------- Post added at 05:01 AM ---------- Previous post was at 04:53 AM ----------

Download stuffs from sammobile

Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using Tapatalk
8th April 2014, 01:29 PM |#5  
jd1639's Avatar
XDA: ASSIST
Recognized Contributor
Minnetonka, MN
Thanks Meter: 4,512
 
13,032 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by LVMickey

Today I tried flashing CM 11 onto my S4. I have it rooted and I have safestrap loaded onto it. When I went into safestrap to flash it I also queued up GApps Aroma not realizing that it would run that before it would reboot for CM 11. Now my phone is stuck at the "Samsung GALAXY S4" screen and won't continue. When I connect it to my computer it makes a tone that registers it connecting but it doesn't show up in My Computer.

Does anyone have any ideas on what I can do to unbrick or restore it to factory?

Thank you,
Mik

Cm will not work in ss. You'll have to use only tw based roms. What firmware are you on? There are tar files in the general forum for that firmware which you'll have to flash in Odin. Sammobile will not have those tar files for you.

Sent from my Nexus 5
8th April 2014, 01:54 PM |#6  
seedeh's Avatar
Member
Flag Austin, TX
Thanks Meter: 16
 
89 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
Oh yeah sammobile only has the ROMs sorry I forgot.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using Tapatalk
8th April 2014, 01:57 PM |#7  
jd1639's Avatar
XDA: ASSIST
Recognized Contributor
Minnetonka, MN
Thanks Meter: 4,512
 
13,032 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by seedeh

Oh yeah sammobile only has the ROMs sorry I forgot.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using Tapatalk

Sammobile has firmware for many Samsung devices. It just doesn't have anything newer than mdl for the i337.

Sent from my Nexus 5
10th April 2014, 05:02 AM |#8  
OP Member
Thanks Meter: 1
 
54 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by jd1639

Cm will not work in ss. You'll have to use only tw based roms. What firmware are you on? There are tar files in the general forum for that firmware which you'll have to flash in Odin. Sammobile will not have those tar files for you.

Sent from my Nexus 5

Alright done a bit of reading like you said but I still have a question. From what I read Gapps wont work with SS since it is CM based. But is there something similar to it that I can use to get rid of bloatware? Or do most of the ROMs not have that kind of stuff in them?
10th April 2014, 01:08 PM |#9  
jd1639's Avatar
XDA: ASSIST
Recognized Contributor
Minnetonka, MN
Thanks Meter: 4,512
 
13,032 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by LVMickey

Alright done a bit of reading like you said but I still have a question. From what I read Gapps wont work with SS since it is CM based. But is there something similar to it that I can use to get rid of bloatware? Or do most of the ROMs not have that kind of stuff in them?

Most roms don't have all the bloat. Use titaniumbackup to freeze any bloat you don't want.

Sent from my Nexus 5
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes