Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,780,756 Members 51,496 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Might have soft bricked my phone...

Tip us?
 
LVMickey
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 54
Join Date: Apr 2012
Default [Q] Might have soft bricked my phone...

Today I tried flashing CM 11 onto my S4. I have it rooted and I have safestrap loaded onto it. When I went into safestrap to flash it I also queued up GApps Aroma not realizing that it would run that before it would reboot for CM 11. Now my phone is stuck at the "Samsung GALAXY S4" screen and won't continue. When I connect it to my computer it makes a tone that registers it connecting but it doesn't show up in My Computer.

Does anyone have any ideas on what I can do to unbrick or restore it to factory?

Thank you,
Mik
 
seedeh
Old
#2  
seedeh's Avatar
Member
Thanks Meter 16
Posts: 89
Join Date: Jan 2014
Location: Austin, TX
Go into download mode. Odin back to stock.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using Tapatalk
If all else fails for you AT&T GS4 (i337) users check this out from ted77usa:

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2621279
posts 1 and 2
odin back to stock
 
LVMickey
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 54
Join Date: Apr 2012
What do you mean by download mode?
 
seedeh
Old
#4  
seedeh's Avatar
Member
Thanks Meter 16
Posts: 89
Join Date: Jan 2014
Location: Austin, TX
Down volume button + power button.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using Tapatalk

---------- Post added at 05:01 AM ---------- Previous post was at 04:53 AM ----------

Download stuffs from sammobile

Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using Tapatalk
If all else fails for you AT&T GS4 (i337) users check this out from ted77usa:

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2621279
posts 1 and 2
odin back to stock
 
jd1639
Old
#5  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3,208
Posts: 9,497
Join Date: Sep 2012
Location: Minnetonka, MN
Quote:
Originally Posted by LVMickey View Post
Today I tried flashing CM 11 onto my S4. I have it rooted and I have safestrap loaded onto it. When I went into safestrap to flash it I also queued up GApps Aroma not realizing that it would run that before it would reboot for CM 11. Now my phone is stuck at the "Samsung GALAXY S4" screen and won't continue. When I connect it to my computer it makes a tone that registers it connecting but it doesn't show up in My Computer.

Does anyone have any ideas on what I can do to unbrick or restore it to factory?

Thank you,
Mik
Cm will not work in ss. You'll have to use only tw based roms. What firmware are you on? There are tar files in the general forum for that firmware which you'll have to flash in Odin. Sammobile will not have those tar files for you.

Sent from my Nexus 5
 
seedeh
Old
#6  
seedeh's Avatar
Member
Thanks Meter 16
Posts: 89
Join Date: Jan 2014
Location: Austin, TX
Oh yeah sammobile only has the ROMs sorry I forgot.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using Tapatalk
If all else fails for you AT&T GS4 (i337) users check this out from ted77usa:

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2621279
posts 1 and 2
odin back to stock
 
jd1639
Old
#7  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3,208
Posts: 9,497
Join Date: Sep 2012
Location: Minnetonka, MN
Quote:
Originally Posted by seedeh View Post
Oh yeah sammobile only has the ROMs sorry I forgot.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using Tapatalk
Sammobile has firmware for many Samsung devices. It just doesn't have anything newer than mdl for the i337.

Sent from my Nexus 5
 
LVMickey
Old
#8  
Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 54
Join Date: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by jd1639 View Post
Cm will not work in ss. You'll have to use only tw based roms. What firmware are you on? There are tar files in the general forum for that firmware which you'll have to flash in Odin. Sammobile will not have those tar files for you.

Sent from my Nexus 5
Alright done a bit of reading like you said but I still have a question. From what I read Gapps wont work with SS since it is CM based. But is there something similar to it that I can use to get rid of bloatware? Or do most of the ROMs not have that kind of stuff in them?
 
jd1639
Old
#9  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3,208
Posts: 9,497
Join Date: Sep 2012
Location: Minnetonka, MN
Quote:
Originally Posted by LVMickey View Post
Alright done a bit of reading like you said but I still have a question. From what I read Gapps wont work with SS since it is CM based. But is there something similar to it that I can use to get rid of bloatware? Or do most of the ROMs not have that kind of stuff in them?
Most roms don't have all the bloat. Use titaniumbackup to freeze any bloat you don't want.

Sent from my Nexus 5

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Secrecy App Goes Open Source, New LG Android Wear Device! – XDA Developer TV

Secrecy encryption app goes open source! That and much … more

Pushbullet Updated with SMS Send Ability

Pushbullet is one of thoseapplications that every Android lover should have installed on his or … more

[OTA] Nvidia Shield Tablet Receives its First Update

The Nvidia Shield Tabletis the latest toy from one of the largest desktop graphics … more

Quick Control Panel Updated, Adds Notification Support

As some of you may remember, earlier this year we spoke about Quick Control Panel by … more