Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] cyanogenmod rom for micromax a116

OP freedomtigers

10th April 2014, 10:16 AM   |  #1  
freedomtigers's Avatar
OP Member
Flag kerala
Thanks Meter: 0
 
37 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Donate to Me
More
why there is no official release of cyanogenmod ROM for micromax a116 ?
i searched Google, yahoo, every where. i can't find an official or full functioning rom anywhere....

of-course XDA have http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2676896 this post
but it is not an official release. OK it is edited , but some functions are not working. i don't want my phone to a mess.....

i anybody knows why there is no official release, please share it here.
i will be a great help.....
i don't know anything about software language. so i'm trying to say is this, please edit and make a fully functioning ROM for canvas HD.
so many peoples waiting for it.....
please make it happen
10th April 2014, 12:40 PM   |  #2  
Vaibhav Chauhan's Avatar
Senior Member
Flag Dahod, Gujarat
Thanks Meter: 140
 
767 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Quote:
Originally Posted by freedomtigers

why there is no official release of cyanogenmod ROM for micromax a116 ?
i searched Google, yahoo, every where. i can't find an official or full functioning rom anywhere....

of-course XDA have http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2676896 this post
but it is not an official release. OK it is edited , but some functions are not working. i don't want my phone to a mess.....

i anybody knows why there is no official release, please share it here.
i will be a great help.....
i don't know anything about software language. so i'm trying to say is this, please edit and make a fully functioning ROM for canvas HD.
so many peoples waiting for it.....
please make it happen

is your phone have dual sim functionality?
cyanogenmod only supports single sim phones
The Following User Says Thank You to Vaibhav Chauhan For This Useful Post: [ View ]
10th April 2014, 04:17 PM   |  #3  
freedomtigers's Avatar
OP Member
Flag kerala
Thanks Meter: 0
 
37 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Donate to Me
More
yes micromax canvas hd is dual
10th April 2014, 05:30 PM   |  #4  
shimp208's Avatar
Recognized Contributor
Flag Boston
Thanks Meter: 1,640
 
2,292 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by freedomtigers

yes micromax canvas hd is dual

Unfortunately in addition to the issue with Cyanogenmod only officially supporting single SIM devices, it would be quite difficult if not impossible to add full functionality for all aspects of your device because it uses a Mediatek Chipset and Micromax and Mediatek don't provide the kernel source code that would be necessary to get everything on your device working properly on a custom ROM like Cyanogenmod.
The Following User Says Thank You to shimp208 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes