Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,731,235 Members 51,942 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Android OS goes over my data limit??

Tip us?
 
QuintonS
Old
(Last edited by QuintonS; 11th April 2014 at 12:48 AM.)
#1  
Member - OP
Thanks Meter 7
Posts: 31
Join Date: Apr 2012
Location: Richland, WA
Unhappy Android OS goes over my data limit??

Hello. Recently, my data allowance has been surpassed. I was confused as to how that was possible. I went to check my data usage on my phone and it showed that Android OS has used 2.04GB of data usage out of my 4GB allowance! This is outrageous and unjust for Verizon to charge me for data I did not use!



Can anyone help? I just got this phone. I checked Google backup and all that crap and nothing that would use a ton of data is set! I have my calender, Gmail, contacts, and appdata set and that is all. I was in class today and I haven't used my phone in an hour at least, then I receive a text stating I've gone over; later checking showed I had gone over only 10MB, but it was in my pocket! Further investigation showed that Android has been using all of my data.
AMD FX-8320 @4.5GHz | AMD Radeon HD 7870 @1.2GHz | 2x4GB DDR3 | 2x1TB HDD
Verizon LG G2 Stock ROM; Rooted; Verizon Hotspot Fixed Provisioning
 
hiddenfive
Old
#2  
Member
Thanks Meter 7
Posts: 63
Join Date: Jan 2014
Location: Chicago
Quote:
Originally Posted by QuintonS View Post
Hello. Recently, my data allowance has been surpassed. I was confused as to how that was possible. I went to check my data usage on my phone and it showed that Android OS has used 2.04GB of data usage out of my 4GB allowance! This is outrageous and unjust for Verizon to charge me for data I did not use!



Can anyone help? I just got this phone. I checked Google backup and all that crap and nothing that would use a ton of data is set! I have my calender, Gmail, contacts, and appdata set and that is all. I was in class today and I haven't used my phone in an hour at least, then I receive a text stating I've gone over; later checking showed I had gone over only 10MB, but it was in my pocket! Further investigation showed that Android has been using all of my data.
Google Backup turned on?
 
QuintonS
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 7
Posts: 31
Join Date: Apr 2012
Location: Richland, WA
Quote:
Originally Posted by hiddenfive View Post
Google Backup turned on?
Below the image, I say I have it off.
AMD FX-8320 @4.5GHz | AMD Radeon HD 7870 @1.2GHz | 2x4GB DDR3 | 2x1TB HDD
Verizon LG G2 Stock ROM; Rooted; Verizon Hotspot Fixed Provisioning
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes