Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Headphones switch to mono after incoming call

OP MasK

10th April 2014, 01:19 PM   |  #1  
MasK's Avatar
OP Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 86
 
1,044 posts
Join Date:Joined: May 2005
More
Hi guys.

I just experienced this annoying scenario and I hope other users can try out and see if you can replicate it.

While listening to music.. all is well. Until you get and incoming call. Once you're done with your chat, the music which continues will be in mono!

I've tried both powerAmp and Walkman apps. The only wait to regain stereo is to re-plug in your earphones.

Please confirm this scenario and i will post it up to the Sony forums. Thanks!

Sent from my D6503 using Tapatalk
x102x96x
10th April 2014, 11:30 PM   |  #2  
Guest
Thanks Meter: 0
 
n/a posts
Info 2 i
Quote:
Originally Posted by MasK

Hi guys.

I just experienced this annoying scenario and I hope other users can try out and see if you can replicate it.

While listening to music.. all is well. Until you get and incoming call. Once you're done with your chat, the music which continues will be in mono!

I've tried both powerAmp and Walkman apps. The only wait to regain stereo is to re-plug in your earphones.

Please confirm this scenario and i will post it up to the Sony forums. Thanks!

Sent from my D6503 using Tapatalk

have you tried repairing ur firmware by PCC?
if i get correctly ur get stereo sound when using stereo headset and not from speakers!
but there s stereo speaker so there should be firmware problem.

11th April 2014, 02:54 AM   |  #3  
MasK's Avatar
OP Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 86
 
1,044 posts
Join Date:Joined: May 2005
More
Quote:
Originally Posted by x102x96x

have you tried repairing ur firmware by PCC?
if i get correctly ur get stereo sound when using stereo headset and not from speakers!
but there s stereo speaker so there should be firmware problem.

No I'm sorry. I didn't mention speakers at all.
It's all about listening to music using a headset, then answering a call (still using a headset). Then when you go back to your music, it's in mono. I believe every media that you play afterwards will be in mono. It seems to be an audio driver issue.
One more person in a local forum has confirm this with me.

I'm surprised.. there are so many views to this thread but it seems that nobody tried this simple test and revert..
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes