Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Problem installing xposed framework

OP danielsinnema

12th April 2014, 05:36 PM   |  #1  
danielsinnema's Avatar
OP Member
Flag Drachten
Thanks Meter: 21
 
97 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
Donate to Me
More
Hi,

I have downloaded and installed the latest xposed.apk on my nexus 7 2013 flo, but I can't get it work. I clicked on 'install / update', after that I rebooted the device. After reboot it's still saying it's not activated yet.. Does anyone have the same issue? How can this be solved? Am I doing something wrong?


Thanks in advance!
Best regards,
DaniŽl

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Last edited by danielsinnema; 12th April 2014 at 05:43 PM.
12th April 2014, 07:09 PM   |  #2  
rap3rman's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 76
 
229 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
More
Are you rooted?

Sent from my Nexus 7 using xda premium
12th April 2014, 09:17 PM   |  #3  
Senior Member
Colorado Springs
Thanks Meter: 172
 
439 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Quote:
Originally Posted by danielsinnema

Hi,

I have downloaded and installed the latest xposed.apk on my nexus 7 2013 flo, but I can't get it work. I clicked on 'install / update', after that I rebooted the device. After reboot it's still saying it's not activated yet.. Does anyone have the same issue? How can this be solved? Am I doing something wrong?


Thanks in advance!
Best regards,
DaniŽl

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Have to be rooted and using the dalvik runtime.
12th April 2014, 10:39 PM   |  #4  
danielsinnema's Avatar
OP Member
Flag Drachten
Thanks Meter: 21
 
97 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by rap3rman

Are you rooted?

Sent from my Nexus 7 using xda premium


Yes I am.




Quote:
Originally Posted by wantabe

Have to be rooted and using the dalvik runtime.

The device is rooted.
I'm not familiar with dalvik runtime.. What is it and what should I do with it?


Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
12th April 2014, 11:05 PM   |  #5  
Senior Member
Colorado Springs
Thanks Meter: 172
 
439 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Quote:
Originally Posted by danielsinnema

Yes I am.

The device is rooted.
I'm not familiar with dalvik runtime.. What is it and what should I do with it?


Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

The runtime is in developer options of the device, the default is dalvik so if you're not familiar with it you probably are still on dalvik. You can look in developer options and verify it if you want. Sounds like you went through the install process correctly so you might want to try it one more time. Open up the xposed installer from your app drawer and try again. If you look at my screenshot the numbers at the top should match up when it is completely installed. The screenshot is from my N5 but it looks the same on the N7. Make sure you are doing a complete reboot and not a soft reboot, it think that does make a difference.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-04-12-14-55-07.png
Views:	42
Size:	152.5 KB
ID:	2682454  
Last edited by wantabe; 12th April 2014 at 11:11 PM.
12th April 2014, 11:08 PM   |  #6  
danielsinnema's Avatar
OP Member
Flag Drachten
Thanks Meter: 21
 
97 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by wantabe

The runtime is in developer options of the device, the default is dalvik so if you're not familiar with it you probably are still on dalvik. You can look in developer options and verify it if you want. Sounds like you went through the install process correctly so you might want to try it one more time. Open up the xposed installer from your app drawer and try again. If you look at my screenshot the numbers at the top should match up when it is completely installed. The screenshot is from my N5 but it looks the same on the N7.

Thanks but unnecessary
The developer came with an update of the app and now it's working flawlessly. Anyway, thanks for your help mate! People like you make this forum better and stronger!

Best regards,
DaniŽl

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
12th April 2014, 11:13 PM   |  #7  
Senior Member
Colorado Springs
Thanks Meter: 172
 
439 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Quote:
Originally Posted by danielsinnema

Thanks but unnecessary
The developer came with an update of the app and now it's working flawlessly. Anyway, thanks for your help mate! People like you make this forum better and stronger!

Best regards,
DaniŽl

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Good deal, glad you got it working! You must have been trying to install an old version. The Horror!
Last edited by wantabe; 12th April 2014 at 11:15 PM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes