Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,785,741 Members 47,333 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Installing new ROM

Tip us?
 
thetiger_jad007
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 29
Join Date: Nov 2010
Question Installing new ROM

I want to install sense 6 .. and I will make backup before trying to.. but my question is if I restore my backup I can install official update again?? because I want the official sense 6 but can't wait :P also if I restore the backup all applications and home page shortcut will be there or I will loose them all ??
 
japodude
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 61
Posts: 221
Join Date: Sep 2008
yes you can restore from backup. it will come on with everything you had on there at the time of backup.

to receive ota, wipe system, restore backup, and flash stock recovery. also lock bootloader via scotty123's method.

some people reporting ota working fine without locking bootloader. but stock recovery must be there for it to work
The Following User Says Thank You to japodude For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
thetiger_jad007
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 29
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by japodude View Post
yes you can restore from backup. it will come on with everything you had on there at the time of backup.

to receive ota, wipe system, restore backup, and flash stock recovery. also lock bootloader via scotty123's method.

some people reporting ota working fine without locking bootloader. but stock recovery must be there for it to work
from where do I get stock recovery for the international htc one max??
 
japodude
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 61
Posts: 221
Join Date: Sep 2008
Quote:
Originally Posted by thetiger_jad007 View Post
from where do I get stock recovery for the international htc one max??
look in one max forum for post twrp recovery 2.7.0.0. its in there for download

pm me if you can't find i will upload. but it's real easy to find
The Following User Says Thank You to japodude For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
thetiger_jad007
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 29
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by japodude View Post
look in one max forum for post twrp recovery 2.7.0.0. its in there for download

pm me if you can't find i will upload. but it's real easy to find
thx I found one ..
Another question to install custom rom do I need to s-off my phone I can't remeber that I s-off my old phones to install custom rom :S
 
japodude
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 61
Posts: 221
Join Date: Sep 2008
i didnt soff to install virtuous 2.0.2.

i soff'd before i took the 4.4 ota.
The Following User Says Thank You to japodude For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
thetiger_jad007
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 29
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by japodude View Post
i didnt soff to install virtuous 2.0.2.

i soff'd before i took the 4.4 ota.
Aha.. is there any way to unlock bootloader without htc dev and I think yes but what is the difference between them. And just to be clear to install custom rom I have to unlock bootloader then root then installing CWM and then flash the rom .. Root and CWM does not affect my data so I can backup them..

And thank you so much
 
japodude
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 61
Posts: 221
Join Date: Sep 2008
unlock without htc dev only possible with soff. so no on stock phone.

not gonna explain soff and unlock, read forums. explained there

to install rom, just unlock bootloader.install recovery of your choice thats it. the rom you install will probably be rooted anyway!
 
thetiger_jad007
Old
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 29
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by japodude View Post
unlock without htc dev only possible with soff. so no on stock phone.

not gonna explain soff and unlock, read forums. explained there

to install rom, just unlock bootloader.install recovery of your choice thats it. the rom you install will probably be rooted anyway!
thx I did it and I installed new rom

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes