Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,779,227 Members 47,121 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

XT883 on XT862 for straighttalk. Still not working

Tip us?
 
CPLSeraphim
Old
#11  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by sd_shadow View Post
long press on build prop>Permissions
got that done. stilll the same.
 
CPLSeraphim
Old
#12  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Apr 2014
I guess tomorrow I will buy another $60 kit from walmart with the straighttalk Sim and $45 monthly plan. A little discouraging since the last time I did, the $45 card didn't work because they checked it out wrong. What sucks is I got this new SIM from Straight talk CS because mine messed up, and now I get to blow more money and hope walmart doesn't mess it up this time. I guess I will see tomorrow if it was the Sim Card.

I am getting frustrated, moreso because this phone is pretty awesome, and does some amazing things. Never thought I could play N64 and PS1 on a phone. I just need to make calls. I'm not tech savvy, but these directions are right on the mark, and I know everything was done right, so it's gotta be the SIM. If it is not the SIM, I guess I will be back at square 1 tomorrow.
 
sd_shadow
Old
(Last edited by sd_shadow; 14th April 2014 at 06:54 AM.)
#13  
sd_shadow's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1355
Posts: 3,595
Join Date: Sep 2011
Location: South Dakota

 
DONATE TO ME
I did some testing, I think the radio is not getting changed.
Baseband should be n_16.18.16s with or without sim card
see Menu>settings>about phone>baseband
if it is saying unknown, reflash original .890 radio
copy to the fastboot folder from the unzipped unlock.zip file
then reboot phone to ap fastboot mode
and in command prompt
cd desktop
cd fastboot
moto-fastboot flash radio radio2.img
moto-fastboot reboot
baseband should be unknown
unless you still have 890/906 build prop, then it will be N_03.18.29P
then
reflash the XT883 radio
moto-fastboot flash radio radio.img
moto-fastboot reboot

you are getting
sending radio 14404 kb ... okay
writing .....okay
phone is rebooting, and it is showing a screen with a progress bar and it is taking a few to complete? before finishing booting?
No support via PM! Please ask in a public thread, that's what the forums are for.
Notify me by Posting @sd_shadow in thread I'll help you as much as I can...
Always in motion is the future
 
CPLSeraphim
Old
(Last edited by CPLSeraphim; 14th April 2014 at 01:17 PM.)
#14  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Apr 2014
Ok, I am going to try that. Baseband says unknown, even though model number says XT883

Ok, I flashed the old radio, thanks for that file, and it still said unknown. reflashed the new radio again

sending radio 14404 kb ... okay
writing .....okay
phone is rebooting, and it is showing a screen with a progress bar and it is taking a few to complete.


I'll be dammed. I got the roaming triangle and a box with a plus sign where the signal goes. says no sim as well... got the baseband number as well. must not have flashed right the first time...

UPDATE: Ok, so I reflashed the radio.. had some funky stuff go on... then remembered again the whole basement thing, so I went to a window. I am now able to make calls and revieve and txt either way. Now that it is all solved, I just have to do my APN.

Thanks you SD_Shadow. I never was going to figure out the radio did not flash... Thanks for your insights and patients, and the files to restore the other radio.
 
sd_shadow
Old
#15  
sd_shadow's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1355
Posts: 3,595
Join Date: Sep 2011
Location: South Dakota

 
DONATE TO ME
great, your welcome.

Sent from my XT894 using Tapatalk
No support via PM! Please ask in a public thread, that's what the forums are for.
Notify me by Posting @sd_shadow in thread I'll help you as much as I can...
Always in motion is the future
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes