Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,769,248 Members 39,518 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

HELP!! GS4 Factory Unlock Problem!!!

Tip us?
 
mo_k23
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Apr 2014
Default HELP!! GS4 Factory Unlock Problem!!!

So back in febuary I went from ATT to T-Mobile. With a galaxy s4 ATT provided me an unlock pin popped in my tmobile sim and it was unlocked. Later I had to send in my phone because my camera was malfunctioning.. I asked the rep before sending in my device if I will lose my unlock.. They said no. They repaired the phone.. Replaced the camera and PBA (motherboard) because it was also power cycling. So when I got the phone back I popped in my T-Mobile Sim and it was asking me to enter in the unlock pin.. Luckily I had the same unlock pin from febuary I entered that in and nothing happened I tried it again nothing. so I called Samsung and they said I need to call att and request a new unlock.. Called att requested a new unlock and they provided me with the same unlock pin like the first time. and they said only one unlock pin can be assigned to one IMEI number. called Samsung back and said they can't do anything which is B.S... just paid for this phone.. anyways now my phone is acting up again.. Running slow.. Some of the apps show "unavailable" or not responding. I went to the service menu by doing the *#0011# to try doing an unlock another way but it won't work for me.. one thing I caught was the IMEI CERTI: NA.. Idk if tht has something to do with it? any one have any tips? Or that can help?
 
es0tericcha0s
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 487
Posts: 2,519
Join Date: May 2010

 
DONATE TO ME
Is there any way to confirm that the IMEI is the same? It's possible they might have had to swap out the motherboard if it was easier. Check to see if all the #s match between the sticker behind the battery, in the Settings, and when you dial *#06# then see if that's what ATT has on record.
Need some help, advice, something fixed? Hit me up on Hangouts @ es0tericcha0s and check out my site: http://mobilemojo5280.com for more info!


HTC Droid Eris / Motorola Droid / Samsung Galaxy S Fascinate / Motorola Droid X / LG G2x / HTC Evo 3D (x2) / Samsung Epic 4G Touch (Sprint S2) / HTC Amaze / Samsung Galaxy S3 (International) / Samsung Galaxy Note 2 / Nexus 4 / HTC One / Samsung Galaxy S4 / Sony Xperia ZL / Nexus 5 / OnePlus One (64 GB)
 
mo_k23
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by es0tericcha0s View Post
Is there any way to confirm that the IMEI is the same? It's possible they might have had to swap out the motherboard if it was easier. Check to see if all the #s match between the sticker behind the battery, in the Settings, and when you dial *#06# then see if that's what ATT has on record.

Thanks for your reply... I triple checked the IMEI #'s and they are exactly the same.. behind the battery.. settings and dialing all the same exact IMEI prior to sending in the UNIT for repair.. what strikes me the most is trying to do the unlock by going into the service mode and it says IMEI CERTI: NA
 
es0tericcha0s
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 487
Posts: 2,519
Join Date: May 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by mo_k23 View Post
Thanks for your reply... I triple checked the IMEI #'s and they are exactly the same.. behind the battery.. settings and dialing all the same exact IMEI prior to sending in the UNIT for repair.. what strikes me the most is trying to do the unlock by going into the service mode and it says IMEI CERTI: NA
Hmm. I wondering if they didn't swap the motherboard and write your IMEI to it, but for some reason it didn't transfer the whole EFS (not just the folder, but the stuff in the modem too) contents which include the IMEI Certificate. If that didn't transfer over or have the right permissions then that could explain it... Haven't had to deal with an issue like that though, so can't really say.

You're probably better served maybe asking some questions @ forum.gsmhosting.com as they deal with issues like this more often than most people on XDA. Either way, you're in for a tough fix if that is what happened because not many people know much about this since it is a fairly rare issue.
Need some help, advice, something fixed? Hit me up on Hangouts @ es0tericcha0s and check out my site: http://mobilemojo5280.com for more info!


HTC Droid Eris / Motorola Droid / Samsung Galaxy S Fascinate / Motorola Droid X / LG G2x / HTC Evo 3D (x2) / Samsung Epic 4G Touch (Sprint S2) / HTC Amaze / Samsung Galaxy S3 (International) / Samsung Galaxy Note 2 / Nexus 4 / HTC One / Samsung Galaxy S4 / Sony Xperia ZL / Nexus 5 / OnePlus One (64 GB)
 
mo_k23
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by es0tericcha0s View Post
Hmm. I wondering if they didn't swap the motherboard and write your IMEI to it, but for some reason it didn't transfer the whole EFS (not just the folder, but the stuff in the modem too) contents which include the IMEI Certificate. If that didn't transfer over or have the right permissions then that could explain it... Haven't had to deal with an issue like that though, so can't really say.

You're probably better served maybe asking some questions @ forum.gsmhosting.com as they deal with issues like this more often than most people on XDA. Either way, you're in for a tough fix if that is what happened because not many people know much about this since it is a fairly rare issue.
I was wondering that too.. I mean could that be the problem that the IMEI CERTI says : NA? I actually sent my phone back again today.. i wrote a letter along with it explaining my whole situation actually attached a picture of that service mode so they know. I also posted onto gsmhosting.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes