Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Rendering images: memory or display problem?

OP ruvasky

15th April 2014, 12:12 PM   |  #1  
OP Junior Member
Flag Wetteren
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Hi there,

I have a Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition (SM-P600) as well as the earlier model (N8000).
When I browse to certain websites that are using changing background images (like http://www.belvicci.com/) the background is changing very smoothly on the N8000 ("old" Samsung Galaxy Note 10.1), while on the "new" Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition (SM-P600) the background is changing with "blocks", not smooth at all.

I tested this on more than one device and in all kind of browsers, with Chrome I still have an "acceptable" result, but all others (stock browser, Dolphin, ...) the reults are always the same: ugly blocked background-change on the 2014 model, nice and smooth background-change on the older model...

Does anyone has an explenation for this phenomenon? And what's more: does anybody know how to solve it?

I'm running stock Android on all models by the way, 4.1.2 on the older tablets and 4.3 on the 2014 model.

Thanks in advance.
RuVaSky
15th April 2014, 12:51 PM   |  #2  
22sl22's Avatar
Recognized Contributor
Flag London
Thanks Meter: 2,838
 
3,204 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ruvasky

Hi there,

I have a Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition (SM-P600) as well as the earlier model (N8000).
When I browse to certain websites that are using changing background images (like http://www.belvicci.com/) the background is changing very smoothly on the N8000 ("old" Samsung Galaxy Note 10.1), while on the "new" Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition (SM-P600) the background is changing with "blocks", not smooth at all.

I tested this on more than one device and in all kind of browsers, with Chrome I still have an "acceptable" result, but all others (stock browser, Dolphin, ...) the reults are always the same: ugly blocked background-change on the 2014 model, nice and smooth background-change on the older model...

Does anyone has an explenation for this phenomenon? And what's more: does anybody know how to solve it?

I'm running stock Android on all models by the way, 4.1.2 on the older tablets and 4.3 on the 2014 model.

Thanks in advance.
RuVaSky


Hi,

I just tested the website you gave. You are right, Dolphin is not smooth but I found Chrome to be very smooth when changing images, not sure why though. Try doing this in chrome browser:

http://forum.xda-developers.com/nexu...tweak-t2706830

That may help
15th April 2014, 12:52 PM   |  #3  
benni_1994's Avatar
Senior Member
Flag Friedrichshafen
Thanks Meter: 440
 
721 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
I have just visited the site with my p600 and UC Browser and the background images are super smooth changing

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
15th April 2014, 12:56 PM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 10
 
71 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Chrome and stock browser changing bg image very smoothly, running mk1 europe (no multi-user)
15th April 2014, 02:01 PM   |  #5  
OP Junior Member
Flag Wetteren
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Almost only in Dolphin on P6 P600
In Chrome the transition effect in between the changing images is smooth on all devices, no problem there. In stock browser, there is almost no transition, the images are just changing almost instantly from one to another. In Dolphin the screen shows some "ugly jumping blocks" between the images, almost as if the device has not enough memory to render everything as it's supposed to.
First I thought this problem was Dolphin-related since Chrome did well on the same device, but then I started testing a bit further. On my "old" Note (N 8000) there was no problem at all with this websites background, in any of the browsers. So I took my son's Note (N 8010) with same result: everything went very smooth, also in Dolphin browser.
So l could only conclude it was related to the device : in stock browser on the P600 the transition effect is not shown 100% as it should and in Dolphin it's screwed up completely.
Problem is I like Dolphin very much, besides it has very nice features its the only browser that allows me to browse full screen without there's any bar (toolbar, addressbar,...) on top. So it would be a bummer if I have to change browser, depending on the website l plan to visit...

RuVaSky
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes