Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Should I flash my G900I with a G900F ROM?

OP gjlamb

16th April 2014, 08:36 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
72 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
I've flashed many different ROMs over the years and never had issues but I was curious as to whether the different modem in another variant would cause issues with LTE?

The G900I I have has it's dock locked so can't change anything and the always on voice (Hi Galaxy from sleep) doesn't work. These 2 issues seem common with the G900I. Here in Australia our LTE bands seem different to most other countries so I need to know if I screw with the baseband etc, will I have issues with network speed?

Thanks
The Following User Says Thank You to gjlamb For This Useful Post: [ View ]
16th April 2014, 08:20 PM   |  #2  
XdividerX's Avatar
Senior Member
Flag Sydney
Thanks Meter: 48
 
108 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
More
I have the G900I and here's what I did to get around the locked dock.

Root the rom using cf-root and modify the following.

Open the /system/csc/others.xml file and change TRUE to FALSE on the following line:

<CscFeature_Launcher_ReplaceHotseatAreaInEditMode> TRUE</CscFeature_Launcher_ReplaceHotseatAreaInEditMode>

And while your at it, to enable gallery auto rotate after root, do the following in the same others.xml file

"<CscFeature_Gallery_AddAutoRotationIcon>TRUE</CscFeature_Gallery_AddAutoRotationIcon>" and change TRUE to FALSE.

Save your changes, reboot

As for using another rom, I'd wait until development is churning out lots of rom variations.

Sent from my SM-G900I.
Last edited by XdividerX; 16th April 2014 at 08:33 PM.
The Following 2 Users Say Thank You to XdividerX For This Useful Post: [ View ]
16th April 2014, 11:12 PM   |  #3  
trevagreene's Avatar
Senior Member
Flag Melbourne
Thanks Meter: 22
 
273 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by XdividerX

I have the G900I and here's what I did to get around the locked dock.

Root the rom using cf-root and modify the following.

Open the /system/csc/others.xml file and change TRUE to FALSE on the following line:

<CscFeature_Launcher_ReplaceHotseatAreaInEditMode> TRUE</CscFeature_Launcher_ReplaceHotseatAreaInEditMode>

And while your at it, to enable gallery auto rotate after root, do the following in the same others.xml file

"<CscFeature_Gallery_AddAutoRotationIcon>TRUE</CscFeature_Gallery_AddAutoRotationIcon>" and change TRUE to FALSE.

Save your changes, reboot

As for using another rom, I'd wait until development is churning out lots of rom variations.

Sent from my SM-G900I.

Will this also allow us to move the "apps draw" icon in the dock ? the one which is firmly planted on the right hand side ?
16th April 2014, 11:26 PM   |  #4  
XdividerX's Avatar
Senior Member
Flag Sydney
Thanks Meter: 48
 
108 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
More
trevagreene, no. The app drawer icon cannot be moved by the method described.

Sent from my SM-G900I
16th April 2014, 11:30 PM   |  #5  
trevagreene's Avatar
Senior Member
Flag Melbourne
Thanks Meter: 22
 
273 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by XdividerX

trevagreene, no. The app drawer icon cannot be moved by the method described.

Sent from my SM-G900I

Bugger. Thanks for the info.
16th April 2014, 11:50 PM   |  #6  
Member
Thanks Meter: 4
 
54 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by XdividerX

I have the G900I and here's what I did to get around the locked dock.

Root the rom using cf-root and modify the following.

Hmmm interesting... What about the lockscreen camera?

I'm about to flash the Taiwanese firmware to my Telstra Galaxy - it is a G900I however it has all the features unlocked.
17th April 2014, 12:14 AM   |  #7  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
72 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
For the time being I've just gone the easy way and installed Google Now launcher and Cover lock screen replacement. Good thing about cover is that I turn the phone to landscape and the camera shortcut appears. Nice addition.

Still doesn't get me the always on voice activation tho. The main reason I went with the S5 is because the Moto X was only released with 16GB and no SD.
17th April 2014, 04:50 AM   |  #8  
XdividerX's Avatar
Senior Member
Flag Sydney
Thanks Meter: 48
 
108 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
More
antigravity - im not sure bout the camera but as far as using the taiwanese firmware let us know how you go. The OP had a good point in that other countries use different LTE bands so it may or may not work. Either way let us know..

Sent from my SM-G900I
17th April 2014, 05:40 AM   |  #9  
Member
Thanks Meter: 18
 
98 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Just a heads up op I tried to flash a 900f firmware (uk btu) and it failed straight away possible from a locked bootloader on the aussie phones. So that doesnt help but if you edit the replace hotseat string to false you can move the dock icons to whatever you like. I would also like to know if the taiwanese firmware would work on our 900i's. Hope this helps

Sent from my SM-G900I using Tapatalk
17th April 2014, 08:29 PM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by antigravity

Hmmm interesting... What about the lockscreen camera?

I'm about to flash the Taiwanese firmware to my Telstra Galaxy - it is a G900I however it has all the features unlocked.

but taiwan rom doesnt have download booster

---------- Post added at 02:29 AM ---------- Previous post was at 02:20 AM ----------

Quote:
Originally Posted by johnnyb33

Just a heads up op I tried to flash a 900f firmware (uk btu) and it failed straight away possible from a locked bootloader on the aussie phones. So that doesnt help but if you edit the replace hotseat string to false you can move the dock icons to whatever you like. I would also like to know if the taiwanese firmware would work on our 900i's. Hope this helps

Sent from my SM-G900I using Tapatalk

is work if your G900I flash Taiwan G900I rom, is only error when using G900I mobile Flash G900F Rom...
taiwan rom is goot, unless no download booster

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes