Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,780,552 Members 46,954 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Camera failed warning on 4.4.2

Tip us?
 
droidluck
Old
#1  
droidluck's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 38
Posts: 283
Join Date: May 2011
Location: Rotterdam
Default Camera failed warning on 4.4.2

Hi I hope you can help me with this,

I was on a custom 4.3 rom running on old bootloader. I then
updated to 4.4.2 rom but my camera is not working only a black screen and giving
me a warning message " Camera failed" and once that happens
the whole system lags. I've read around that it could be a hardware
problem but when I switched back to the 4.3 rom the camera is working
smoothly again. I have tried 3 different 4.4.2 custom roms but same issue persists.


My question is could this have anything to do with my bootloader? I am planning
on flashing a stock 4.4.2 firmware with the new bootloader to see if that helps but what
worries me is if this doesn't help then I have no way anymore to go back to
a 4.3 firmware where my camera still works. Can you help me point to a solution
to this problem? Or which stock firmware I should flash to test if my camera
will work on that firmware.
---------------------------------------------------------------------
Phone: HTC One M7
Rom: ViperOne 6.0.1
----------------------------------------------------------------------
Phone: Samsung GT- I9100 Galaxy S II
Rom: Resurrection Remix
Kernel: Default Kernel
Battery: Anker 1900mAH
----------------------------------------------------------------------
Phone: Samsung GT- I9505 Galaxy S IV
Rom: Phoenix Rom 7.0
Kernel: Default Kernel
 
Lennyz1988
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 212
Posts: 1,649
Join Date: May 2009
Location: Netherlands
Did you fully wipe before flashing?
Current:

Samsung Galaxy S 4 I9505 | WanamLite v3.0

Retired:

Samsung Galaxy S II I9100 : AOKP 4.2.1
HTC Touch Pro2 | ROM: Valkyrie 6.5.23115TR2.5
HTC HD2 | DarkStone1337 [FroyoStone Sense - V3.2]
HTC Desire : Oxygen v2.1.3
 
droidluck
Old
#3  
droidluck's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 38
Posts: 283
Join Date: May 2011
Location: Rotterdam
Quote:
Originally Posted by Lennyz1988 View Post
Did you fully wipe before flashing?

Yes full wiped in Aroma, Formatted Int/ext card from Philz recovery, restored factory
from rom didn't help either.
---------------------------------------------------------------------
Phone: HTC One M7
Rom: ViperOne 6.0.1
----------------------------------------------------------------------
Phone: Samsung GT- I9100 Galaxy S II
Rom: Resurrection Remix
Kernel: Default Kernel
Battery: Anker 1900mAH
----------------------------------------------------------------------
Phone: Samsung GT- I9505 Galaxy S IV
Rom: Phoenix Rom 7.0
Kernel: Default Kernel
 
Lennyz1988
Old
(Last edited by Lennyz1988; 16th April 2014 at 05:50 PM.)
#4  
Senior Member
Thanks Meter 212
Posts: 1,649
Join Date: May 2009
Location: Netherlands
What custom rom did you flash? Do you use the correct modem for the old bootloader?
Current:

Samsung Galaxy S 4 I9505 | WanamLite v3.0

Retired:

Samsung Galaxy S II I9100 : AOKP 4.2.1
HTC Touch Pro2 | ROM: Valkyrie 6.5.23115TR2.5
HTC HD2 | DarkStone1337 [FroyoStone Sense - V3.2]
HTC Desire : Oxygen v2.1.3
The Following User Says Thank You to Lennyz1988 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
droidluck
Old
#5  
droidluck's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 38
Posts: 283
Join Date: May 2011
Location: Rotterdam
Quote:
Originally Posted by Lennyz1988 View Post
What custom rom did you flash? Do you use the correct modem for the old bootloader?
I have tried Phoenix ROM, GoldenEYE , ECHO ROM, I am not sure if
I am using the right modem though I just flashed the file suggested on this page.
---------------------------------------------------------------------
Phone: HTC One M7
Rom: ViperOne 6.0.1
----------------------------------------------------------------------
Phone: Samsung GT- I9100 Galaxy S II
Rom: Resurrection Remix
Kernel: Default Kernel
Battery: Anker 1900mAH
----------------------------------------------------------------------
Phone: Samsung GT- I9505 Galaxy S IV
Rom: Phoenix Rom 7.0
Kernel: Default Kernel
 
Lennyz1988
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 212
Posts: 1,649
Join Date: May 2009
Location: Netherlands
I'm on the Phoenix rom and it's running stable for me. I am also running on the old bootloader.

I had troubles at first after upgrading to 4.4.2, but after I wiped /system in recovery, everything worked.

You could try it. Make sure to backup /efs to your external sd or pc. Backup your entire internal sdcard, because it will be wiped. I didn't know that, so I lost everything on my sd :P

Perform a full wipe. Then wipe /system from the recovery (i used clockwork recovery). After that just flash and don't install any tweaks in aroma.
Current:

Samsung Galaxy S 4 I9505 | WanamLite v3.0

Retired:

Samsung Galaxy S II I9100 : AOKP 4.2.1
HTC Touch Pro2 | ROM: Valkyrie 6.5.23115TR2.5
HTC HD2 | DarkStone1337 [FroyoStone Sense - V3.2]
HTC Desire : Oxygen v2.1.3
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Pushbullet Updated with SMS Send Ability

Pushbullet is one of thoseapplications that every Android lover should have installed on his or … more

[OTA] Nvidia Shield Tablet Receives its First Update

The Nvidia Shield Tabletis the latest toy from one of the largest desktop graphics … more

Quick Control Panel Updated, Adds Notification Support

As some of you may remember, earlier this year we spoke about Quick Control Panel by … more

Narrate Makes Note Taking Efficient and Beautiful

Technology has put life on the fast track. Whether its travelling to multiple places or … more