Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,730,580 Members 40,833 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Help! After using Cyanogenmod Installer it's asking for SIM Network unlock code

Tip us?
 
scope213
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 9
Join Date: May 2013
Location: Los Angeles
Default [Q] Help! After using Cyanogenmod Installer it's asking for SIM Network unlock code

In an attempt to use my locked AT&T HTC One phone on my T-mobile service I used the Cyanogenmod Installer to root my HTC one and hope to use it on the T-mobile network; I also unlocked the bootloader via HTC website. The newest Cyanogenmod is installed (11-20140417-NIGHTLY-m7) and wifi is working, etc. Unfortunately, no phone calls since it keeps asking for SIM Network unlock code (I bought an unlock code...not working). Any suggestions? What should I do? I did some research and I read something about using an RUU...is this a good solution? Thank you all!

Status of phone on bootloader screen is:

S-ON "TAMPERED"
 
gffmac
Old
#2  
gffmac's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 115
Posts: 461
Join Date: Dec 2010
Location: Newcastle upon Tyne
Quote:
Originally Posted by scope213 View Post
In an attempt to use my locked AT&T HTC One phone on my T-mobile service I used the Cyanogenmod Installer to root my HTC one and hope to use it on the T-mobile network; I also unlocked the bootloader via HTC website. The newest Cyanogenmod is installed (11-20140417-NIGHTLY-m7) and wifi is working, etc. Unfortunately, no phone calls since it keeps asking for SIM Network unlock code (I bought an unlock code...not working). Any suggestions? What should I do? I did some research and I read something about using an RUU...is this a good solution? Thank you all!

Status of phone on bootloader screen is:

S-ON "TAMPERED"
You might find some help here regarding sim unlocking your device http://forum.xda-developers.com/show...314824&page=60
Say: T H A N K S !

Motorola Xoom Wifi
HTC Desire HD
HTC ONE X
HTC ONE M7
LG GPAD 8.3
Currently using which ever ROM rocks the Most!!
 
scope213
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 9
Join Date: May 2013
Location: Los Angeles
Quote:
Originally Posted by gffmac View Post
You might find some help here regarding sim unlocking your device http://forum.xda-developers.com/show...314824&page=60
No luck the phone they're referring to is the HTC Amaze it seems.

Does successfully installing Cyanogenmod "unlock" the network as well??
 
cschmitt
Old
#4  
cschmitt's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1686
Posts: 1,422
Join Date: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by scope213 View Post
Does successfully installing Cyanogenmod "unlock" the network as well??
No, bootloader unlock and sim unlock are different things. You'll need to be on the stock rom to input your sim unlock code.
<this>
 
scope213
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 9
Join Date: May 2013
Location: Los Angeles
Quote:
Originally Posted by cschmitt View Post
No, bootloader unlock and sim unlock are different things. You'll need to be on the stock rom to input your sim unlock code.
And that's what worked. Thanks!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes