Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,772,523 Members 50,299 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Don't know what RUU to use (softbricked)

Tip us?
 
ogradish
Old
(Last edited by ogradish; 19th April 2014 at 09:52 AM.) Reason: sorry for the foul language
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Apr 2014
Default [Q] Don't know what RUU to use (softbricked)

Hi everybody,
I'm in deep poop right here.. I messed around with the roms a little bit and now I'm stuck with an ampty sdcard and clockworkmod.
I've tried pushing a rom through adb, but somehow it won't work on my phone/pc. So now I'm planning to go back to stock using RUU.
I've been trying several RUU's, but with no avail. I really don't know what to use right now so I'm asking for your help guys.
Here's some information I got:

CID: HTC__E11 (Dutch)
Main number: 4.18.401.2
Radio-5.1204.167.31
HBOOT: 1.72.0000

I also found this thread: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2663718
But I wouldn't have the slightest idea on how to go back to stock 4.1.1. like they suggest here.

Please help me out guys you're my only hope!
 
aleksandar.1
Old
#2  
aleksandar.1's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 265
Posts: 820
Join Date: Dec 2011
Location: Bitola
Why don't u this TWRP http://www.androidfilehost.com/?fid=23329332407579463
UMS works, but be patient and wait for a minute or two until it mounts.
Also, this recovery can flash JB and KK roms.
limits exist only in your mind...
 
ogradish
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by aleksandar.1 View Post
Why don't u this TWRP
UMS works, but be patient and wait for a minute or two until it mounts.
Also, this recovery can flash JB and KK roms.
Yeah, done that. But unfortunately it's a common One x problem that the touchscreen doesn't work and the version without touch doesn't have the ADB/USBmount capabilities.
I've also been troubleshooting for a few hours on why the ADB doesn't work on my device as well, but again, to no avail.
Installing via RUU is pretty much my only option here I think :/
 
aleksandar.1
Old
#4  
aleksandar.1's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 265
Posts: 820
Join Date: Dec 2011
Location: Bitola
Quote:
Originally Posted by ogradish View Post
Yeah, done that. But unfortunately it's a common One x problem that the touchscreen doesn't work and the version without touch doesn't have the ADB/USBmount capabilities.
I've also been troubleshooting for a few hours on why the ADB doesn't work on my device as well, but again, to no avail.
Installing via RUU is pretty much my only option here I think :/
Did u even try the twrp from the link ??? I also have hboot1.72 and touchscreen works.
And you have no ruu for sense 5.
limits exist only in your mind...
 
ogradish
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by aleksandar.1 View Post
Did u even try the twrp from the link ??? I also have hboot1.72 and touchscreen works.
And you have no ruu for sense 5.
Sorry man, you're right, I should've tried it.
I just flashed it, but like the last time, the touch screen still doesn't work.

This might sound retarded, but if there's no RUU for sense 5, can't I just use one for sense 4?
 
Mr Hofs
Old
(Last edited by Mr Hofs; 19th April 2014 at 11:00 AM.)
#6  
Mr Hofs's Avatar
Recognized Contributor / Themer
Thanks Meter 8306
Posts: 13,611
Join Date: Sep 2011

 
DONATE TO ME
Flash this recovery :

https://www.dropbox.com/s/qp21ubo10x...y%205.15.9.img

And then install this rom


http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1546970
 
ogradish
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by Mr Hofs View Post
Will try!
Thanks
I'll give an update once I've done that
 
ogradish
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by Mr Hofs View Post
I just flashed the recovery. I try to mount USB storage, but nothing shows up on my computer, the same goes for when I use the comman "adb devices"
 
ogradish
Old
(Last edited by ogradish; 19th April 2014 at 01:35 PM.) Reason: extras for future use
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by Mr Hofs View Post
Nevermind, This did work for me!!!!
I just had to give it a little time though
ADB doesn't work but that's got to do with windows 8.1
It also won't recognize the system storage, but it's allright as long as I can put a rom on it now.
Thanks for all the support everybody!

In the Philz recovery I made sure system and sdcard said "unmount" and went into "mount usb"
If you want to get system storage to work or for some reason the mass storage isn't working you should check this out : http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2232799
I flashed back to clockworkmod to flash a Nandroid backup I found on the internet which can be found here: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1975140 (make sure you unpack it when it's in your clockworkmod/backup folder
 
Mr Hofs
Old
#10  
Mr Hofs's Avatar
Recognized Contributor / Themer
Thanks Meter 8306
Posts: 13,611
Join Date: Sep 2011

 
DONATE TO ME
Yeah i know the collection thread ...... also for the M8 now

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Get Your Special xda:devcon ’14 Hotel And Conference Rate While It Lasts

By now you’ve definitely heard about XDA’s … more

Google Chromecast Rootable Once Again!

Over the six months, theGoogle Chromecasthas gained a considerable amount of official functionality. … more

YAATA isn’t Just Another Android Texting App

Although our mobile devices today are capable of executingnearly every task we normally … more

MacroDroid Update Brings Android Wear Automation

A few months ago, we talked about MacroDroid. For those who don’t remember, MacroDroid … more