Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

FTM Mode and Bricked?? LS980

OP wclark89

17th April 2014, 10:34 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
13 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Hey guys, I've tried to hold off posting as long as possible and don't know what to search for to answer the question. I'll start from the beginning. I tried to flash a custom recovery after taking the OTA update to KK. I then rooted with IORoot and everything worked great. I used that Freegee app to try to flash TWRP 2.7 and it went into recovery, started flashing and then immediately rebooted. The Freegee app and other apps kept saying that I had the stock recovery even after multiple flash attemps. I then used the KK AutoRec tool because I thought that would allow for the custom recovery. After doing that, the phone was soft bricked and I was stuck in Fastboot. I used this: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2477595 to reflash everything except PrimaryGTP because I couldn't figure out how to do the PrimaryGTP portion. That worked great and my phone would reboot, but it rebooted into FTM mode with NO software buttons on it. After multiple reboots FTM mode will not exit. Here is the log of the adb terminal commands
Quote:
C:\>fastboot erase recovery
erasing 'recovery'... OKAY

C:\>fastboot flash recovery recovery.img
sending 'recovery' (12288 KB)... OKAY
writing 'recovery'... OKAY

C:\>fastboot erase aboot
erasing 'aboot'... OKAY

C:\>fastboot flash aboot aboot.img
sending 'aboot' (1024 KB)... OKAY
writing 'aboot'... OKAY

C:\>fastboot reboot
rebooting...

C:\>fastboot erase modem
erasing 'modem'... OKAY

C:\>fastboot flash modem 1-modem
error: cannot load '1-modem'


C:\>fastboot flash modem modem.img
sending 'modem' (57856 KB)... OKAY
writing 'modem'... OKAY

C:\>fastboot erase boot
erasing 'boot'... OKAY

C:\>fastboot flash boot 6-boot.img
sending 'boot' (11264 KB)... OKAY
writing 'boot'... OKAY

C:\>fastboot erase PrimaryGPT
erasing 'PrimaryGPT'... FAILED (remote: Partition table doesn't exist
)

C:\>fastboot erase primarygpt
erasing 'primarygpt'... FAILED (remote: Partition table doesn't exist
)

C:\>fastboot erase sbl1
erasing 'sbl1'... OKAY

C:\>fastboot flash sbl1 2-sbl1.img
sending 'sbl1' (512 KB)... OKAY
writing 'sbl1'... OKAY

C:\>fastboot erase dbi
erasing 'dbi'... OKAY

C:\>fastboot flash dbi 3-dbi.img
sending 'dbi' (512 KB)... OKAY
writing 'dbi'... OKAY

C:\>fastboot erase aboot
erasing 'aboot'... OKAY

C:\>fastboot flash aboot aboot.img
sending 'aboot' (1024 KB)... OKAY
writing 'aboot'... OKAY

C:\>fastboot erase rpm
erasing 'rpm'... OKAY

C:\>fastboot flash rpm 5-rpm.img
sending 'rpm' (512 KB)... OKAY
writing 'rpm'... OKAY

C:\>fastboot erase boot
erasing 'boot'... OKAY

C:\>fastboot flash boot 6-boot.img
sending 'boot' (11264 KB)... OKAY
writing 'boot'... OKAY

C:\>fastboot erase tz
erasing 'tz'... OKAY

C:\>fastboot flash tz 7-tz.img
sending 'tz' (512 KB)... OKAY
writing 'tz'... OKAY

C:\>fastboot erase misc
erasing 'misc'... OKAY

C:\>fastboot flash misc 8-misc.img
sending 'misc' (8192 KB)... OKAY
writing 'misc'... OKAY

C:\>fastboot erase persist
erasing 'persist'... OKAY

C:\>fastboot flash persist persist.img
sending 'persist' (5120 KB)... OKAY
writing 'persist'... OKAY

C:\>fastboot reboot
rebooting...

C:\>adb devices
List of devices attached


C:\>^A
I then tried to flash stock TOT to start completely over because I thought that would work. This is the error I keep getting: (Picture below)

I then thought a factory reset would do the trick. I did that and it worked using the power button + Volume down method. It rebooted like normal as if it was completely stock yet the FTM mode is still on there. When I get into download mode and attach it into the LG Flash tool and that Firmware Update screen comes onto my phone, the box says:
Quote:
910K S0.0 AS0.0 B99 UHS
S U LG-LS980 04.4.2 Hrev_10
LS980ZVC_12

ROOTED
I have no clue where to go from here. Please Help
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_041714_095111_AM.jpg
Views:	64
Size:	116.5 KB
ID:	2692726  
18th April 2014, 02:23 PM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
13 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
anyone know whats going on?
19th April 2014, 04:36 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
13 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Just an update if this helps. I can make calls with the "Q-Slide" feature, but I still don't have software buttons. The phone activated just like it should have and it shows everything great and I have LTE but after multiple restarts it still goes into FTM mode and I can't exit the mode when the phone is off. I just so happen to get lucky and get into the setting menu and hit update PRL and activate, which activated LTE. So thats one step forward I guess. Does anyone know whats going on?? In the LG flash tools both the PID and IMEI read: NULL.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes