Project Ara Smartphone Will Run Modified Android L with Hot Swapping

Project Ara is a very exciting topic–both for hardware and … more

Streamline Android Theme Customization with Graphic Porter

I dont have a custom theme on my Android phone, and the reason for this is because … more

Boost the Brightness of Your Sony Xperia Z1’s LED

I think the last time anyone has ever used a physical torch to find their earphones, … more

XDA Xposed Tuesday: Modify the Look of Your Volume Control – XDA TV

How many screenshots have you seen with a volume status bar in the … more
Post Reply

[Q] My phone is soft bricked ! (SOLVED )

17th April 2014, 05:37 AM   |  #1  
bikrame's Avatar
OP Senior Member
Flag New York City
Thanks Meter: 457
 
1,841 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
I am stock here , trying to fix bluetooth and wifi issue.
any solutions??

Update : problem solved . see Fourth post .
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20140417_001919.jpg
Views:	56
Size:	253.3 KB
ID:	2691111   Click image for larger version

Name:	20140417_002123.jpg
Views:	57
Size:	227.0 KB
ID:	2691112  
Last edited by bikrame; 18th April 2014 at 04:47 PM. Reason: Solved
17th April 2014, 12:11 PM   |  #2  
PanchoPlanet's Avatar
Senior Member
Flag Crooklyn
Thanks Meter: 626
 
2,357 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
If stock try what screen suggests, hook your phone up to Kies and do a restore with Kies.

Pp.

sent from my bluetooth controlled toaster.
17th April 2014, 11:18 PM   |  #3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by PanchoPlanet

If stock try what screen suggests, hook your phone up to Kies and do a restore with Kies.

Pp.

sent from my bluetooth controlled toaster.

I have the same screen now... I wasn't on stock and I was sitting comfortably with the MDL bootloader and while trying to get Insane KitKat working, I must have done something wrong and now Kies can't restore it either and I'm on the MK2 bootloader or something.... I have a Knox counter now........
18th April 2014, 03:15 AM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
1 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by bikrame

I am stock here , trying to fix bluetooth and wifi issue.
any solutions??

You can flash Philz Recovery to get rid of the "Kies Recovery" screen. I have the same exact problem, and I can't solve it so far. Been trying to fix it for the past 7 hours.

----
Edit:
I fixed it! Once you flash Philz Recovery, factory wipe the phone, and delete dalvik cache. Once that is done, flash the ROM you wanted to install through Philz Recovery, and the Samsung Galaxy S4 logo will load up (with the error on top left) then the rom will load up right after. I hope this works!
Last edited by IntactDev; 18th April 2014 at 03:42 AM.
The Following 2 Users Say Thank You to IntactDev For This Useful Post: [ View ]
18th April 2014, 04:07 AM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by IntactDev

You can flash Philz Recovery to get rid of the "Kies Recovery" screen. I have the same exact problem, and I can't solve it so far. Been trying to fix it for the past 7 hours.

----
Edit:
I fixed it! Once you flash Philz Recovery, factory wipe the phone, and delete dalvik cache. Once that is done, flash the ROM you wanted to install through Philz Recovery, and the Samsung Galaxy S4 logo will load up (with the error on top left) then the rom will load up right after. I hope this works!

If I could thank you 5 times I would... I was sure I bricked my phone, I was actually preparing myself to buy the S5 lol, I'm glad I don't have to make that pointless upgrade now, thank you
18th April 2014, 04:30 PM   |  #6  
bikrame's Avatar
OP Senior Member
Flag New York City
Thanks Meter: 457
 
1,841 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Quote:
Originally Posted by IntactDev

You can flash Philz Recovery to get rid of the "Kies Recovery" screen. I have the same exact problem, and I can't solve it so far. Been trying to fix it for the past 7 hours.

----
Edit:
I fixed it! Once you flash Philz Recovery, factory wipe the phone, and delete dalvik cache. Once that is done, flash the ROM you wanted to install through Philz Recovery, and the Samsung Galaxy S4 logo will load up (with the error on top left) then the rom will load up right after. I hope this works!


My odin fails to flash Phil recovery
I get phone into download mode and then try to odin but it says failed !!!
How did you flash it ??


UPdate ::
I cange my cable and it worked! thanks man !!
Last edited by bikrame; 18th April 2014 at 04:45 PM.
18th April 2014, 10:46 PM   |  #7  
Digital_Fidelity's Avatar
Member
Flag Moses Lake
Thanks Meter: 11
 
88 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Okay so I'm fixed now but my phone is broken.... I have tried flashing several different ROMs and now I even restored the phone to stock and unrooted but every time I try to use the phone app, it freezes and doesn't give me anything.... Is there anything I can do?
19th April 2014, 10:45 AM   |  #8  
bikrame's Avatar
OP Senior Member
Flag New York City
Thanks Meter: 457
 
1,841 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Quote:
Originally Posted by Digital_Fidelity

Okay so I'm fixed now but my phone is broken.... I have tried flashing several different ROMs and now I even restored the phone to stock and unrooted but every time I try to use the phone app, it freezes and doesn't give me anything.... Is there anything I can do?

Thats like modem/ baseband issue. Which badeband do youhave??

Sent from my GT-N8013 using XDA Premium 4 mobile app
20th April 2014, 01:31 AM   |  #9  
Digital_Fidelity's Avatar
Member
Flag Moses Lake
Thanks Meter: 11
 
88 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by bikrame

Thats like modem/ baseband issue. Which badeband do youhave??

Sent from my GT-N8013 using XDA Premium 4 mobile app

I've had NB4 for a while now, none of that changed. I have data just fine but the phone app freezes for a really long time and then reboots the phone. Plus the whole phone is insanely slow now. Aaaannnnd now I have a knox counter and am sad I might just try to sell this to someone on XDA who might think they can bring it back to life. It turns on, it has data just fine and a fast signal but the phone is so slow it can't keep up...

The Following User Says Thank You to Digital_Fidelity For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes