Sony to Extend its AOSP Program to Other Devices

Sony will be offering its users the possibility to use AOSP ROMs as an alternative to the … more

Project Ara Smartphone Will Run Modified Android L with Hot Swapping

Project Ara is a very exciting topic–both for hardware and … more

Streamline Android Theme Customization with Graphic Porter

I dont have a custom theme on my Android phone, and the reason for this is because … more

Boost the Brightness of Your Sony Xperia Z1’s LED

I think the last time anyone has ever used a physical torch to find their earphones, … more
Post Reply

[Q] CM10.2 - How to fix touchscreen turned into touchpad

19th April 2014, 05:04 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
24 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
I try to fix these problems after compiled CWM for my device.

1 ) Touchscreen turned into touchpad.
2 ) Notification bar missing.
3 ) Softkey navigation missing
I had added 'qemu.hw.mainkeys=0' to build.prop
Last edited by lenkyun; 19th April 2014 at 05:07 PM.
19th April 2014, 05:55 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 531
 
2,772 posts
Join Date:Joined: May 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by lenkyun

I try to fix these problems after compiled CWM for my device.

1 ) Touchscreen turned into touchpad.
2 ) Notification bar missing.
3 ) Softkey navigation missing
I had added 'qemu.hw.mainkeys=0' to build.prop

Not entirely sure what you mean by touchpad, sorry...

2 and 3 are most likely related.

Did either ever work?

1st, make sure of the obvious - that the Expanded Desktop option is not enabled.

You shouldn't have to add the setting to build.prop as it is built into the rom and might interfere with other troubleshooting steps.

What device are you building for?
The Following User Says Thank You to es0tericcha0s For This Useful Post: [ View ]
19th April 2014, 06:55 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
24 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by es0tericcha0s

Not entirely sure what you mean by touchpad, sorry...

2 and 3 are most likely related.

Did either ever work?

1st, make sure of the obvious - that the Expanded Desktop option is not enabled.

You shouldn't have to add the setting to build.prop as it is built into the rom and might interfere with other troubleshooting steps.

What device are you building for?

I'm building for ZTE V817 - (customs sold in my country)

Like touchpad.
I mean, I can use touchscreen as touchpad like as on notebook computer.
There is little circle as a cursor.


And, I'll remove all line from system.prop in device tree
Last edited by lenkyun; 19th April 2014 at 07:00 PM.
19th April 2014, 07:30 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 531
 
2,772 posts
Join Date:Joined: May 2010
Donate to Me
More
Ahhh ok. I remember seeing something about that issue before, but having trouble finding the thread. Perhaps it's an option checked in the Developer Options in Settings? You didn't port the source from a tablet, perchance?
19th April 2014, 07:36 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
24 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by es0tericcha0s

Ahhh ok. I remember seeing something about that issue before, but having trouble finding the thread. Perhaps it's an option checked in the Developer Options in Settings? You didn't port the source from a tablet, perchance?

I mixed the device tree of Galaxy Core and msm7627a-common.
I'm sure that It's phone.

I had checked the developer option but it's still not work.
Last edited by lenkyun; 19th April 2014 at 07:48 PM. Reason: fix sentense, Sorry for bad skill
20th April 2014, 05:30 AM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 531
 
2,772 posts
Join Date:Joined: May 2010
Donate to Me
More
So it seems like you might be missing some modules or something along those lines. Like the phone doesn't recognize the touch parts so defaults to the circle method to get you around. I found some info for another device with this issue here:

http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=504

The thread has some random info about it that maybe will be able to point you more in the direction of things to try and fix. Sorry I can't be of more help.
The Following User Says Thank You to es0tericcha0s For This Useful Post: [ View ]
20th April 2014, 01:36 PM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
24 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by es0tericcha0s

So it seems like you might be missing some modules or something along those lines. Like the phone doesn't recognize the touch parts so defaults to the circle method to get you around. I found some info for another device with this issue here:

http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=504

The thread has some random info about it that maybe will be able to point you more in the direction of things to try and fix. Sorry I can't be of more help.

Maybe it's about sensor.msm8x25 file.
I had included it in propietary but seems that location of vendor.blobs was invalid.
I had fixed it and now compiling.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Android Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank