FORUMS

Galaxy S6 Weekly Shooting Challenge

Over in our forums this weekend, XDA Forum member DevonSloan has started a thread for talented … more

Which Features from Apple Watch Do You Think Android Wear Will Copy?

The Apple Watch and Android Wear are both growing platforms. Now … more

XDA Picks: Best Apps of the Week (May 15 – 22)

Apps are at the front and center of any smartphone experience, and with over a … more

Android 5.1 for the Nvidia Shield Tablet is Out!

Nvidia is quite good at delivering updates in a timely fashion. The producer of famous … more
Thread Closed Subscribe to Thread Email Thread

Galaxy S5 Sprint Spark kills data + voice calls at the same time!

17th April 2014, 08:53 PM |#71  
Senior Member
Thanks Meter: 48
 
More
When I first got my phone all bands show enabled.

I later did a data profile update because my 3g keeps dropping in and out.

I now look and LTE and Band 3 are disabled.

I re-enabled LTE (band 3 is not used in states so who cares) and rebooted phone, was fine.

Later I looked again and LTE (first one) is disabled/unchecked again.

What gives?

Anyone else notice similar?
 
 
17th April 2014, 08:55 PM |#72  
eyecon82's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,654
 
More
Quote:
Originally Posted by longshot21771

I cannot get 4g where I live and only 3g is there any way to do voice and data at the same time with 3g?

Only with the s3, not s4 or s5

-Sent from Tapatalk
The Following User Says Thank You to eyecon82 For This Useful Post: [ View ]
19th April 2014, 10:43 PM |#73  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
I only show band 3, 26,and 41 in the Chicago area. No band 25 at all. What gives?
20th April 2014, 12:01 AM |#74  
Senior Member
Thanks Meter: 48
 
More
Quote:
Originally Posted by dropzone9540

I only show band 3, 26,and 41 in the Chicago area. No band 25 at all. What gives?

Band 25 is the first one that doesn't list the band name, they left the band off given it's the default cover all band as is 1900MHz which is original/native band for Sprint.



I think our phones have Band 41 as priority though because I have a far off tower that has LTE (close 3 towers don't lol) and the far tower has both 25 and 41 but for whatever reason it rather grab the weaker 41 band vs. the stronger 25 band. It also death grips the band once it has it only dropping to 3g, not 25 after I make it weaker by blocking signal more. Only way I can make it grab the 25 is disable the 41.

Odd. Can't wait till the towers near me are upgraded though. My battery life is about 9 hours MAX without even touching the phone for web, text or data, because it spends so much time signal hoppin. I have 3 towers near me all non-lte and a 4th one that's just outside range with LTE. This is my second S5 so I know it's not a dud phone...
Last edited by bryanu; 20th April 2014 at 12:06 AM.
20th April 2014, 03:23 PM |#75  
KennyG123's Avatar
RC-RT & Moderator Committees / Spider-Mod
Flag Right behind you!
Thanks Meter: 29,989
 
Donate to Me
More
Everyone should be aware before purchasing that there is no SVDO on this or the S4.
If you wish to discuss other Spark issues or observations please take it to this thread
Thanks
FNSM
The Following User Says Thank You to KennyG123 For This Useful Post: [ View ]
Thread Closed Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes