How to Root and Unlock the Google Nexus 6 on a Mac – XDA TV

In the past, XDA Developer TV Producer droidmodd3rx has shown you how to … more

Set Up Your MediaTek Device with Comprehensive Beginner’s Guide

As can be seen with the use of MediaTek chips in Android One devices … more

Sony Updates AOSP Sources to Android 5.0.1

Just a few days ago, Sony did an utterly fantastic job by pushing out numerous device trees for … more

Stop Your Screen From Turning Off with KeepItOn

We all know the feeling of reading a news article orrather longdocument, when our screen … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Help! No radios installed at all

OP tpan1983

20th April 2014, 10:02 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
I mistakenly wiped the htc one m7 trying to install a rom based off kit kat I believe. Well, now I have no radios listed at all on the boot screen. I followed the tutorial on the forum for using fast boot to reflash the boot I believe. Process involved an older boot, which didn't flash with an error. I successfully flashed the latest 4.06 version of boot which was successful.

The thread went on to say I should start with the stock rom. Couldn't get it to load with adb side loader or fast boot flash zip name.zip. I have been able to successfully side load viper one, the latest version, and I have the latest version of terp as the recovery.

My problem is the phone will stay on no more than 15 sec. Before it reboots. I cannot see it in my computer although it shows up in device manager. I installed the latest driver from a thread on here.

Seems my options are fast boot and side loader, but I get a signed verification fail when I try to fast boot the radio , also taken from a radio thread here. I'm pretty sure I need s off which is the only thing left. Would this cause the phone to reboot continuously?

I'm tired of messing with it is it time to trash it or is this fixable? Thanks in advance and I'll give any info you guys need to help.
20th April 2014, 04:24 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
from fastboot getvar
C:\Users\Tai\Desktop\HTC One Backup\Restore Data\Others>fastboot getvar all
(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.56.0000
(bootloader) version-baseband: N/A
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main:
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-ON
(bootloader) serialno: FA3C4S903734
(bootloader) imei: 990004288501756
(bootloader) meid: 99000428850175
(bootloader) product: m7_wls
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0720000
(bootloader) cidnum: SPCS_001
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 3796mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: on
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
(bootloader) commitno-bootloader: dirty-4dab9d12
(bootloader) hbootpreupdate: 11
(bootloader) gencheckpt: 0
all: Done!
finished. total time: 0.040s

C:\Users\Tai\Desktop\HTC One Backup\Restore Data\Others>

I dont know if this helps or not.
20th April 2014, 04:47 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
This is what I get from fastboot when I try to load the radio...



C:\Users\Tai\Desktop\HTC One Backup\Restore Data\Others>fastboot flash radio Rad
io_HTC.zip
sending 'radio' (18554 KB)...
OKAY [ 2.250s]
writing 'radio'...
(bootloader) signature checking...
FAILED (remote: signature verify fail)
finished. total time: 5.500s

C:\Users\Tai\Desktop\HTC One Backup\Restore Data\Others>



This is where I was last night. After searching on the threads, it seems that flashing hboot is ok, but the radios cannot be flashed without S-OFF. At this point what are my options as far as getting this radio in.

It did this auto reboot every 10-15 sec. the minute i flashed the improper rom. Again I've tried fixing with thread guidance on here for softbricking a Sprint device by flashing an ATT, etc. device.

Please help. Are there people you can call to undo damage like this or are you stuck fixing yourself?

Thanks
20th April 2014, 05:01 PM   |  #5  
Aldo101t's Avatar
Senior Member
Flag Pittsburgh
Thanks Meter: 1,402
 
3,319 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
More
Quote:
Originally Posted by tpan1983

This is what I get from fastboot when I try to load the radio...



C:\Users\Tai\Desktop\HTC One Backup\Restore Data\Others>fastboot flash radio Rad
io_HTC.zip
sending 'radio' (18554 KB)...
OKAY [ 2.250s]
writing 'radio'...
(bootloader) signature checking...
FAILED (remote: signature verify fail)
finished. total time: 5.500s

C:\Users\Tai\Desktop\HTC One Backup\Restore Data\Others>



This is where I was last night. After searching on the threads, it seems that flashing hboot is ok, but the radios cannot be flashed without S-OFF. At this point what are my options as far as getting this radio in.

It did this auto reboot every 10-15 sec. the minute i flashed the improper rom. Again I've tried fixing with thread guidance on here for softbricking a Sprint device by flashing an ATT, etc. device.

Please help. Are there people you can call to undo damage like this or are you stuck fixing yourself?

Thanks

if you are using fastboot the radio has to be an image file, not a zip, or a boot.img, or get a radio zip file and flash from recovery.
20th April 2014, 05:41 PM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
54594563 3255
Quote:
Originally Posted by Aldo101t

if you are using fastboot the radio has to be an image file, not a zip, or a boot.img, or get a radio zip file and flash from recovery.

Woops typo. So, what I was doing was opening the .zip, and there are two files. A .inf I believe, and the image file (which Windows recognizes as such). I'm copying and pasting this file in the folder with the tools and fastbooting the .img with the command

fastboot devices
I see the phone serial and fastboot

fastboot flash radio radio.img

I get the error I posted before...

I would like to explore flashing from recovery. Given my situation is this possible? Also, do the stock ROMs, the RUU I believe, does it have the radio installed?
20th April 2014, 06:11 PM   |  #7  
Aldo101t's Avatar
Senior Member
Flag Pittsburgh
Thanks Meter: 1,402
 
3,319 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
More
The link BD Posted here are flashable zips for recovery install

Sent from my HTCONE using Tapatalk

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes