Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Enable usb debugging mode from adb under clockworkmode "Broken digitizer"

OP ThElitEyeS

20th April 2014, 02:29 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Hey guys, My friend brought me a Xtreamer Q mobile phone with broken screen, clockworkmode is working, but USB debugging mode is disabled, I found some posts about how to enable it from adb i tried them and none of them worked.
here :
http://stackoverflow.com/questions/1...rkmod-with-adb
and from this tutorial i learnt how to edit build.prop file.
http://www.modaco.com/topic/328943-q...prop-with-adb/
the commands i have used are: adb pull, adb remount, adb push.
While i was under clockworkmode i mounted system and i pulled build.prop then i added this line to it persist.service.adb.enable=1, used remount then pushed the file after that reboot, but i couldn't find the device in adb when it have booted normaly.
Next i tried to set adb_enabled to 1 in /data/data/com.android.providers.settings/databases/settings.db by following some steps from here
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=774507.
and it also didn't worked "The device was not listed".
Also i have tried this zip file from clockworkmode it didn't work too...
http://android.stackexchange.com/que...tting-from-zip

My files after editing are attached, wish somebody can help me to enable it.

The phone do not support USB OTG cable
Attached Files
File Type: zip android.zip - [Click for QR Code] (6.9 KB, 28 views)
Last edited by ThElitEyeS; 21st April 2014 at 06:46 AM.
20th April 2014, 04:30 PM   |  #2  
LS.xD's Avatar
Senior Member
Lübeck
Thanks Meter: 591
 
1,855 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Donate to Me
More
Question
Quote:
Originally Posted by ThElitEyeS

Hey guys, My friend brought me a Xtreamer Q mobile phone with broken screen, clockworkmode is working, but USB debugging mode is disabled, I found some posts about how to enable it from adb i tried them and none of them worked.
here :
http://stackoverflow.com/questions/1...rkmod-with-adb
and from this tutorial i learnt how to edit build.prop file.
http://www.modaco.com/topic/328943-q...prop-with-adb/
the commands i have used are: adb pull, adb remount, adb push.
While i was under clockworkmode i mounted system and i pulled build.prop then i added this line to it persist.service.adb.enable=1, used remount then pushed the file after that reboot, but i couldn't find the device in adb when it have booted normaly.
Next i tried to set adb_enabled to 1 in /data/data/com.android.providers.settings/databases/settings.db by following some steps from here
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=774507.
and it also didn't worked "The device was not listed".
Also i have tried this zip file from clockworkmode it didn't work too...
http://android.stackexchange.com/que...tting-from-zip

My files after editing are attached, wish somebody can help me to enable it.


What do you want to make with the phone if adb is working?
20th April 2014, 07:40 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by LS.xD

What do you want to make with the phone if adb is working?

I want to install a program to on it to control it from my computer
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes