Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,731,116 Members 48,292 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Phone not receiving/sending calls/sms

Tip us?
 
Pkmns
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 7
Posts: 44
Join Date: Feb 2013
Default [Q] Phone not receiving/sending calls/sms

Hello,

I have an SIII Mini. Everything is stock, except for the fact that it is rooted.
At times, when somebody calls, the phone won't ring and the caller will immediately hear the answering service message (as though the phone was off). When this happens, there is no way to call anybody as well and the only way to fix it seems to be removing the battery and turning on again. Does anybody know how to fix this? Could flashing the stock ROM again do any good?

Also, the data network connection seems to be embarassingly slow. Does it have anything to do with this?
 
xXPR0T0TYPEXx
Old
#2  
xXPR0T0TYPEXx's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 157
Posts: 445
Join Date: Aug 2013
Quote:
Originally Posted by Pkmns View Post
Hello,

I have an SIII Mini. Everything is stock, except for the fact that it is rooted.
At times, when somebody calls, the phone won't ring and the caller will immediately hear the answering service message (as though the phone was off). When this happens, there is no way to call anybody as well and the only way to fix it seems to be removing the battery and turning on again. Does anybody know how to fix this? Could flashing the stock ROM again do any good?

Also, the data network connection seems to be embarassingly slow. Does it have anything to do with this?
Do you get the same problem if you use a other sim card? Or try to remove sim and put it back. Maybe this solve your problem
 
Pkmns
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 7
Posts: 44
Join Date: Feb 2013
Quote:
Originally Posted by xXPR0T0TYPEXx View Post
Do you get the same problem if you use a other sim card? Or try to remove sim and put it back. Maybe this solve your problem
I haven't tried other SIMs, but I tried mine on another phone and everything seemed to work. I forgot to mention that each time I remove the battery and put it back I do the same with the SIM, so I actually don't know which of the two is the actual cause - I'll check as soon as this happens again.
 
dei.andrei98
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 71
Posts: 228
Join Date: Oct 2012
Location: Romania

 
DONATE TO ME
Check it and tell us what was doing the trick.. maybe you need a new battery , also check if the battery is a bit bigger in the middle than it was when you bought the phone

Trimis de pe al meu GT-I8190 folosind Tapatalk
[About me]
[x] Android Developer : Starter -> Medium ( as now I know more about Android and it's Source )
[x] Known scripting languages : PHP , HTML/CSS , VisualBasic , C++ ( A little but enough )
[x] Future Plans : Making Roms / Porting Roms , Developing Apps , Modding Android

[Phones]
[*] - Samsung Galaxy S III Mini I8910 ( Working )
[*] - Nokia C3-00 ( Sold )
[*] - Samsung Galaxy Mini 2 S6500D ( Bricked )


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes