Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,807,597 Members 51,764 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Wifi Problem

Tip us?
 
kl0br1ll3
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 16
Join Date: Aug 2012
Default Wifi Problem

Hi,

i have a M7 HTC One from Tmobile with 4.3 with Sense 5.5.

If my HTC One is longer than ca. 20mins in Standby it has no Internet Connections over Wifi. I changed the Stand By Setting to "Always" but it didn't helped to me.

Energy Save Mode isn't activated. I Also tryied to change the Name in "Wifi Direct" - didn't helped! Done a Factory Reset and the same with my AVM FritzBox Router....

PLS Guys help me!
 
kl0br1ll3
Old
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 16
Join Date: Aug 2012
No one, who can help me ?
 
clsA
Old
#3  
clsA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 975
Posts: 3,634
Join Date: Aug 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by kl0br1ll3 View Post
No one, who can help me ?
Sorry I have never had a wifi problem ... i use a Cisco valet and all the phones /tablets in my home work flawlessly and always have.

maybe try setting the wifi on your phone to 2.4ghz and not auto
HTC One 32 GB AT&T

 
kl0br1ll3
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 16
Join Date: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by clsA View Post
Sorry I have never had a wifi problem ... i use a Cisco valet and all the phones /tablets in my home work flawlessly and always have.

maybe try setting the wifi on your phone to 2.4ghz and not auto
Allready trieyed
 
kl0br1ll3
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 16
Join Date: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by kl0br1ll3 View Post
Allready trieyed
I opened the Google Play Service Console... And saw that my Smartphone is unable to do a heartbeat after that 15 min... it's getting a timeout and try's to connect all the time... And fails but why?!?!
 
kl0br1ll3
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 16
Join Date: Aug 2012
The Problem was IPv6!!

HTC One Sense 5.5 with Android 4.3 dont work for me with IPv6 After changing to IPv4 it works,fine!
 
clsA
Old
#7  
clsA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 975
Posts: 3,634
Join Date: Aug 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by kl0br1ll3 View Post
The Problem was IPv6!!

HTC One Sense 5.5 with Android 4.3 dont work for me with IPv6 After changing to IPv4 it works,fine!
ok so where did you change it at
HTC One 32 GB AT&T

 
kl0br1ll3
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 16
Join Date: Aug 2012
I'am deactivated it in my Fritz!Box Router!

The Problem was that 4.3 not really can work with IPv6. And after 15min when the Phone wants to make a Heartbeet. It lost the Wifi Signal and disconnected after a few try's.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes