Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,809,247 Members 47,607 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Strange behavior on Data

Tip us?
 
xda_rosh
Old
(Last edited by xda_rosh; 21st April 2014 at 11:07 PM.)
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 21
Join Date: Jun 2011
Unhappy [Q] Strange behavior on Data

I have (purchased 4mo ago) Tmobile Note3 phone on prepaid tmobile unlimited $70 (with 4G LTE) with Kitkat. Sometimes even with 4-5 bars with 4G sign it looses the data connection. Browsers wont load pages, email client just trying to sync. Google play's circle spinning and spinning. Everything works again after few second/minutes and stops again later. I did a factory reset and didnt help. Anybody know whats going on here?
 
slick4mitch
Old
#2  
slick4mitch's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 306
Posts: 910
Join Date: Oct 2009
Quote:
Originally Posted by xda_rosh View Post
I have (purchased 4mo ago) Tmobile Note3 phone on prepaid tmobile unlimited $70 (with 4G LTE) with Kitkat. Sometimes even with 4-5 bars with 4G sign it looses the data connection. Browsers wont load pages, email client just trying to sync. Google play's circle spinning and spinning. Everything works again after few second/minutes and stops again later. I did a factory reset and didnt help. Anybody know whats going on here?
+1, same thing is happening to me. Im trying to find out of we can flash a 4.3 JB modem while we are on 4.4 KK bootloader, and maybe it fixes the problem

---------- Post added at 11:18 PM ---------- Previous post was at 11:10 PM ----------

If someone has a flashable .zip file of a JB modem, please post it, thanks.
 
louforgiveno
Old
#3  
louforgiveno's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 494
Posts: 1,463
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by xda_rosh View Post
I have (purchased 4mo ago) Tmobile Note3 phone on prepaid tmobile unlimited $70 (with 4G LTE) with Kitkat. Sometimes even with 4-5 bars with 4G sign it looses the data connection. Browsers wont load pages, email client just trying to sync. Google play's circle spinning and spinning. Everything works again after few second/minutes and stops again later. I did a factory reset and didnt help. Anybody know whats going on here?
It's a problem with the 4.4.2 kitkat update....apparently 4.4.3 is planned to fix that...I don't know the timing of that update though
"I was looking back to see, If she was looking back to see, If I was looking back at her"
 
xda_rosh
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 21
Join Date: Jun 2011
Quote:
Originally Posted by louforgiveno View Post
It's a problem with the 4.4.2 kitkat update....apparently 4.4.3 is planned to fix that...I don't know the timing of that update though

So is everybody with Kitkat having this problem?. Could you please show where it mentioned that it will be fixed in 4.4.3?
 
Lorettaa
Old
#5  
Lorettaa's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 36
Posts: 400
Join Date: Feb 2014
Location: iloilo
So we will have to wait for 4.4.3 update, anyone knows when will it be available?
 
trim81
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 97
Posts: 621
Join Date: Feb 2006
Yes known problem with kit Kat.

I have it myself
 
louforgiveno
Old
#7  
louforgiveno's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 494
Posts: 1,463
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by xda_rosh View Post
So is everybody with Kitkat having this problem?. Could you please show where it mentioned that it will be fixed in 4.4.3?
This article talks about the fixes in the 4.4.3 update.
http://www.i4u.com/2014/04/71701/spr...id-443-nexus-5
"I was looking back to see, If she was looking back to see, If I was looking back at her"
 
g1-and-only
Old
#8  
g1-and-only's Avatar
Member
Thanks Meter 11
Posts: 43
Join Date: Oct 2009
I have wondered the same thing, I'll have all bars but Web page won't load, can't load the play store. It happens a lot , more then just a hand full of times, but now I'm running with hyper drive rom and so far so good. We'll see.
 
Lorettaa
Old
#9  
Lorettaa's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 36
Posts: 400
Join Date: Feb 2014
Location: iloilo
I hope this issues would be solved next update
 
slick4mitch
Old
#10  
slick4mitch's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 306
Posts: 910
Join Date: Oct 2009
Ok guys, try this, go to your Mobile settings and change your APN's IPv6 to IPv4, its gonna help a lot.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


MultiROM Makes Its Way to the LG G2

Over the last few weeks, we’ve seen quite a fewflagship (and former flagship) devicesget to … more

Jair Player with a Major Update–Here’s What’s New!

Back in May, we talked a bit aboutJair Player, a nice looking music … more

Paid Android App Developers Will Soon Have to Provide Physical Address

Google has now changed its policies regarding paid app developers. … more