Project Ara Smartphone Will Run Modified Android L with Hot Swapping

Project Ara is a very exciting topic–both for hardware and … more

Streamline Android Theme Customization with Graphic Porter

I dont have a custom theme on my Android phone, and the reason for this is because … more

Boost the Brightness of Your Sony Xperia Z1’s LED

I think the last time anyone has ever used a physical torch to find their earphones, … more

XDA Xposed Tuesday: Modify the Look of Your Volume Control – XDA TV

How many screenshots have you seen with a volume status bar in the … more
Post Reply

4G won't stay connected

9th April 2014, 05:00 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
32 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
I've tried all sorts of roms, AOSP and Sense, they all stay connected to 4g for a few minutes at most after a reboot and then go back to 3g.

Everything else works fine, and my sim works good in other phones and stays on 4G.

Any idea what this could be or what is causing this?
Last edited by Dethsesh; 9th April 2014 at 05:03 AM.
9th April 2014, 11:54 PM   |  #2  
cmlusco's Avatar
Senior Member
Flag Michigan City, IN
Thanks Meter: 922
 
3,138 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Donate to Me
More
Have you updated to the latest firmware? If your using kitkat roms, you need kitkat firmware. You can find the firmware in the second post of santods stock rom thread in development. Use the no boot.img one.
10th April 2014, 05:36 AM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
32 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
Quote:
Originally Posted by cmlusco

Have you updaTed to the latest firmware? If your using kitkat roms, you need kitkat firmware. You can find the firmware in the second post of santods stock rom thread in development. Use the no boot.img one.

Yea I've flashed those also. Everything used to work fine until that roaming display issue. Never returned to normal for me, even tho roaming is gone.
10th April 2014, 06:03 AM   |  #4  
cmlusco's Avatar
Senior Member
Flag Michigan City, IN
Thanks Meter: 922
 
3,138 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Donate to Me
More
Have you ever ruu'd back to stock and then done a factory reset from hboot? That is the only way to wipe out the network settings and force them to be updated. Worth a try i guess.
10th April 2014, 09:18 PM   |  #5  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
32 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
Quote:
Originally Posted by cmlusco

Have you ever ruu'd back to stock and then done a factory reset from hboot? That is the only way to wipe out the network settings and force them to be updated. Worth a try i guess.

I guess that's my only option, thought maybe I'd be able to avoid it.

I'll try tomorrow and update.
12th April 2014, 03:19 PM   |  #6  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
32 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
Tried to ruu back to stock yesterday and still getting the same results. No 4g after a few minutes.

Sent from my HTC6500LVW using Tapatalk
12th April 2014, 05:08 PM   |  #7  
Souldrifter's Avatar
Member
Flag San Diego, CA
Thanks Meter: 2
 
66 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
Quote:
Originally Posted by Dethsesh

Tried to ruu back to stock yesterday and still getting the same results. No 4g after a few minutes.

Sent from my HTC6500LVW using Tapatalk

I'm not getting 4g at all on my phone. I came here to post a question and saw yours, so thought posting another thread would be pointless.

I've got NusenseSIX RC4.5 running and while the 4g icon comes on, there's no data transfer at all. I flashed the new firmware first, as instructed, and that seemed to go just fine according to the directions. But, when I swapped my sim card from my other One and waited a few minutes, even *228'ed, no data.

I got the phone already rooted and s-offed with TWRP 2.7.0.1. How do I get it back to stock to clear out the network settings? Or could it be a bad firmwware flash, so I'm screwed anyway?

EDIT: I redid everything, and just stuck with the Sense 5.5 mostly stock ROM. Data works now. Might've been firmware, might've been the ROM on my phone. Zero idea.
Last edited by Souldrifter; 13th April 2014 at 12:53 AM. Reason: Resolved... kinda.
18th April 2014, 10:42 PM   |  #8  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
32 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
Is it possible to have a bad sim?

I just got a replacement device and I still cannot get 4G service for more than about 2 minutes before it switches to 3G

Quote:
Originally Posted by Souldrifter

I'm not getting 4g at all on my phone. I came here to post a question and saw yours, so thought posting another thread would be pointless.

I've got NusenseSIX RC4.5 running and while the 4g icon comes on, there's no data transfer at all. I flashed the new firmware first, as instructed, and that seemed to go just fine according to the directions. But, when I swapped my sim card from my other One and waited a few minutes, even *228'ed, no data.

I got the phone already rooted and s-offed with TWRP 2.7.0.1. How do I get it back to stock to clear out the network settings? Or could it be a bad firmwware flash, so I'm screwed anyway?

EDIT: I redid everything, and just stuck with the Sense 5.5 mostly stock ROM. Data works now. Might've been firmware, might've been the ROM on my phone. Zero idea.

18th April 2014, 11:23 PM   |  #9  
Souldrifter's Avatar
Member
Flag San Diego, CA
Thanks Meter: 2
 
66 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
Quote:
Originally Posted by Dethsesh

Is it possible to have a bad sim?

I just got a replacement device and I still cannot get 4G service for more than about 2 minutes before it switches to 3G

Sure, you can have a bad SIM, but I don't think that'd cause the drop in data transfer rate... lack of data all together, or other things not working, sure, but if you can actually catch a 4G link and then it drops to 3G, sounds more like the radios, the hardware, or just a bad coverage area. I'm no expert, though.
22nd April 2014, 02:17 AM   |  #10  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
32 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
In case anyone was wondering, I ended up getting a new SIM and that has fixed my 4G issue. No idea what was wrong with the SIM, but anyway it sucked.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes