Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,736,274 Members 45,663 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Factory reset?

Tip us?
 
Dragbike Racer
Old
#1  
Dragbike Racer's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 29
Join Date: Apr 2014
Default [Q] Factory reset?

So I'm S-off, Firewater, SuperSU, CWM, stock software, I have not loaded a ROM, fastboot flashed the nohbootimg firmware update, added the HTC browser, and flashed the OTA-killer.

Can I do a Factory reset without it messing something up? I'm having 3 issues that I want to see if a reset will fix, one is my alarm clock keeps turning itself off, another issue is that when I turn the phone on it seems to take a long time to "Prepare Sim card" , and the last issue is that I get a email "login failed" notice which is poping up before the phone starts seeing the data connection.

Thanks
 
dottat
Old
#2  
dottat's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 751
Posts: 1,920
Join Date: Jan 2011
Location: york, pa

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Dragbike Racer View Post
So I'm S-off, Firewater, SuperSU, CWM, stock software, I have not loaded a ROM, fastboot flashed the nohbootimg firmware update, added the HTC browser, and flashed the OTA-killer.

Can I do a Factory reset without it messing something up? I'm having 3 issues that I want to see if a reset will fix, one is my alarm clock keeps turning itself off, another issue is that when I turn the phone on it seems to take a long time to "Prepare Sim card" , and the last issue is that I get a email "login failed" notice which is poping up before the phone starts seeing the data connection.

Thanks
If you are simply stock and rooted... you can factory reset using CWM without any issue.

Worst case scenario if you are backed up...
http://forum.xda-developers.com/show...php?p=52115727
The Following User Says Thank You to dottat For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
animez
Old
#3  
animez's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 90
Posts: 528
Join Date: Mar 2008
Location: Knoxville, TN
Since you have not installed a ROM I would think a factory reset would be a good first step. You will probably lose some if the customization you have done, but I wouldn't think you would lose root or anything like that. I believe a reset will just wipe the data partition ( maybe dakvik and cache as well).

Sent from my VZW HTC One (M8)
By and large, language is a tool for concealing the truth.
George Carlin
The Following User Says Thank You to animez For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Dragbike Racer
Old
(Last edited by Dragbike Racer; 23rd April 2014 at 01:20 AM.)
#4  
Dragbike Racer's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 29
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by dottat View Post
If you are simply stock and rooted... you can factory reset using CWM without any issue.

Worst case scenario if you are backed up...
http://forum.xda-developers.com/show...php?p=52115727
Thanks! Just curious, I'm trying to learn as fast as I can , how does CWM reset differ from the the stock one?

And do you think that the CWM reset could help with the issues?
 
dottat
Old
#5  
dottat's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 751
Posts: 1,920
Join Date: Jan 2011
Location: york, pa

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Dragbike Racer View Post
Thanks! Just curious, I'm trying to learn as fast as I can , how does CWM reset differ from the the stock one?
They both typically wipe the same partitions however the stock recover also resets some radio elements which is why you will always see me suggest to someone with radio issues to do a factory reset from stock recovery.

Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk
 
Dragbike Racer
Old
#6  
Dragbike Racer's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 29
Join Date: Apr 2014
I used the reset in CWM and I'm going through the setup now, I guess we'll see if this helps. Thanks guys!!!
 
Dragbike Racer
Old
#7  
Dragbike Racer's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 29
Join Date: Apr 2014
Well the alarm is staying on so far and I'm not getting the email login failure but I think I lost my CWM, guess I'd better reload it.
 
Dragbike Racer
Old
(Last edited by Dragbike Racer; 23rd April 2014 at 03:14 AM.)
#8  
Dragbike Racer's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 29
Join Date: Apr 2014
Interesting, I can't seem to get into my hboot mode? hmmmm

nevermind, I'm a dolt, forgot to turn off fast boot and I Still have CWM but when I select reboot I get a message "Root access possibly lost. Fix?" Anyone know what this could mean? Should I Pick "Yes - Fix Root" . I'd assume so, what the heck lets see what happens. lol

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Get Your Cargo to its Destination in 4×4 Military Operations Reborn

Racing games have evolved quite a bit since the days of Pole … more

Automate Your Device with Sfen

Changing the profile of yourdevice manually is now long forgotten. Since the advent of Android automation … more

Galaxy Photo Screen Lock Displays a Photo Slideshow on Your Lock Screen

Being the most often looked at part of our devices UI, the lock … more

Boost the LG G3 Speaker and Headphone Volume

It seems like OEMs are stepping up their game, with regards to thequality of their devices sound … more