Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,768,414 Members 50,852 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Convert a Sense one to a Google Play edition one?

Tip us?
 
itismadhan
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 19
Posts: 382
Join Date: Jan 2012
Location: Bay Area, California
Default [Q] Convert a Sense one to a Google Play edition one?

Hey guys,

I am eligible for an upgrade with AT&T. I have the following questions:

Can I S-off my device?
Can I 'convert' it into a google play edition so it receives updates?

Thanks!
 
grentuu
Old
#2  
grentuu's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 140
Posts: 524
Join Date: Jan 2011
Location: Just outside of Manchester UK
Quote:
Originally Posted by itismadhan View Post
Hey guys,

I am eligible for an upgrade with AT&T. I have the following questions:

Can I S-off my device?
Can I 'convert' it into a google play edition so it receives updates?

Thanks!
Yes
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2708464

Yes

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2708589


I UPGRADED TO A 5GHZ CABLE HUB FOR THIS???


IF I DON'T HELP YOU, IT'S NOT BECAUSE I DON'T GIVE A TOSS. I JUST DON'T KNOW THE ANSWER.
IF I DO, PLEASE HIT THE THANKS BUTTON.
The Following User Says Thank You to grentuu For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
an0ther
Old
#3  
an0ther's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 159
Posts: 556
Join Date: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by itismadhan View Post
Hey guys,

I am eligible for an upgrade with AT&T. I have the following questions:

Can I S-off my device?
Can I 'convert' it into a google play edition so it receives updates?

Thanks!
Yes, but you know rom's get updates too. Just saying, nice to be able to run sense and gpe.
The Following User Says Thank You to an0ther For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
itismadhan
Old
#4  
Senior Member - OP
Thanks Meter 19
Posts: 382
Join Date: Jan 2012
Location: Bay Area, California
Quote:
Originally Posted by an0ther View Post
Yes, but you know rom's get updates too. Just saying, nice to be able to run sense and gpe.
I don't know what you mean? You're saying you can dual boot GPE and Sense?
 
otariq
Old
#5  
otariq's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 123
Posts: 1,260
Join Date: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by itismadhan View Post
I don't know what you mean? You're saying you can dual boot GPE and Sense?
If you do a full gpe conversion you can't just simply flash a sense ROM because they have different system partitions. Imo, It's better to just flash a gpe ROM that way you can quickly switch back and forth if you want.

Sent from my HTC One_M8 using xda app-developers app
The Following User Says Thank You to otariq For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
grentuu
Old
#6  
grentuu's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 140
Posts: 524
Join Date: Jan 2011
Location: Just outside of Manchester UK
To go back to the original question. If you want full GPE conversion that can receive ota updates the link above will, providing you flash the stock recovery (a link to this is provided in the thread) What Otariq says is correct, it does actually convert your phone to a full GPE, partitions and all.

You can flash back to sense but there is a simple procedure you have to follow..

Depends what you prefer.

I am on the conversion and love it


I UPGRADED TO A 5GHZ CABLE HUB FOR THIS???


IF I DON'T HELP YOU, IT'S NOT BECAUSE I DON'T GIVE A TOSS. I JUST DON'T KNOW THE ANSWER.
IF I DO, PLEASE HIT THE THANKS BUTTON.
The Following User Says Thank You to grentuu For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes