Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Mediaserver?

22nd April 2014, 09:42 PM |#1  
OP Senior Member
Flag Rawalpindi
Thanks Meter: 14
 
107 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
So I have a bit of an issue with the mediaserver battery drain.I am on rooted stock (12.0.A.2.254) with sdcard swappped as primary using a script.The phone works fine with quite impressive battery life but I have noticed that whenever i play games my mediaserver battery drain increases massively.After I am done playing, the mediaserver also stops.I came from using a Huawei phone (on which I also had the sdcard as primary) and I used to play alot of high end games on it but mediaserver battery drain was never an issue.It never used to go past 6 percent.But with the Xperia SP, the mediaserver has more battery drain than the screen itself.I have uninstalled some bloatware but i highly doubt that's what might be causing it as the mediaserver only spikes while playing games.
Could the sdcard being set as primary have something to do with this?
any help would be appreciated.

Thanks
 
 
23rd April 2014, 08:30 AM |#2  
Nanostray's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 108
 
659 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Quote:
Originally Posted by CrimsonCrap

So I have a bit of an issue with the mediaserver battery drain.I am on rooted stock (12.0.A.2.254) with sdcard swappped as primary using a script.The phone works fine with quite impressive battery life but I have noticed that whenever i play games my mediaserver battery drain increases massively.After I am done playing, the mediaserver also stops.I came from using a Huawei phone (on which I also had the sdcard as primary) and I used to play alot of high end games on it but mediaserver battery drain was never an issue.It never used to go past 6 percent.But with the Xperia SP, the mediaserver has more battery drain than the screen itself.I have uninstalled some bloatware but i highly doubt that's what might be causing it as the mediaserver only spikes while playing games.
Could the sdcard being set as primary have something to do with this?
any help would be appreciated.

Thanks

Search your SDcard and SDcard1 for 0kb and/or corrupted files/empty folders. Delete those
23rd April 2014, 09:07 AM |#3  
OP Senior Member
Flag Rawalpindi
Thanks Meter: 14
 
107 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
nope :/
Quote:
Originally Posted by Nanostray

Search your SDcard and SDcard1 for 0kb and/or corrupted files/empty folders. Delete those

Freshly formatted both sdcard0 and sdcard1 but the problem still persists :/.
23rd April 2014, 11:20 AM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Lightbulb
Quote:
Originally Posted by CrimsonCrap

Freshly formatted both sdcard0 and sdcard1 but the problem still persists :/.

I am use this init.d script
Code:
#!/system/bin/sh

sleep 60
echo "-17" > /proc/`pidof mediaserver`/oom_adj
renice -18 `pidof mediaserver`
For my phone it's helpfull
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes