Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] sprint htc one struck in bootloop while flashing ruu

OP praveensk.rcb

23rd April 2014, 04:03 PM   |  #31  
OP Member
Flag HUBLI
Thanks Meter: 27
 
64 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by pball52998

Hmmm...... It might be a problem... You're locked right? If not, lock and rerun it again, see what it tells you....

no i have not locked the bootloader... i will lock it tomorrow and tell you the result...
23rd April 2014, 04:29 PM   |  #32  
pball52998's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 169
 
635 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
Quote:
Originally Posted by praveensk.rcb

no i have not locked the bootloader... i will lock it tomorrow and tell you the result...

Okay, just do

Code:
fastboot oem lock
Its needed to run the RUU. Just report back with what it says.
The Following User Says Thank You to pball52998 For This Useful Post: [ View ]
23rd April 2014, 05:40 PM   |  #33  
OP Member
Flag HUBLI
Thanks Meter: 27
 
64 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by pball52998

Okay, just do

Code:
fastboot oem lock
Its needed to run the RUU. Just report back with what it says.

ok I'll do it...but when I do RUU and if it fails which I hope not...will I be able to unlock again to flash a rom???
23rd April 2014, 06:23 PM   |  #34  
pball52998's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 169
 
635 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
Quote:
Originally Posted by praveensk.rcb

ok I'll do it...but when I do RUU and if it fails which I hope not...will I be able to unlock again to flash a rom???

Lock then you can RUU. And yes. If the RUU fails, we will try to flash a ROM. Remember boot into fastboot, do fastboot devices to make sure the device is found then

Code:
fastboot oem rebootRUU

You should see the Silver HTC logo. Now issue this command to flash your phone using the ruu.zip file:

fastboot flash zip name_of_zip.zip

Now the first time you issue a command to flash firmware/ruu in fastboot it only prepares the flash. It will fail.  You have to issue the exact command again:

fastboot flash zip name_of_zip.zip

The green status bar usually does not reach the 100% mark.  When the output in the command window is complete, you can reboot:

fastboot reboot
Try this after relocking bootloader, make sure the RUU.zip is in your adb/fastboot folder then open a cmd prompt in that folder.
The Following User Says Thank You to pball52998 For This Useful Post: [ View ]
23rd April 2014, 07:10 PM   |  #35  
OP Member
Flag HUBLI
Thanks Meter: 27
 
64 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by pball52998

Lock then you can RUU. And yes. If the RUU fails, we will try to flash a ROM. Remember boot into fastboot, do fastboot devices to make sure the device is found then

Code:
fastboot oem rebootRUU

You should see the Silver HTC logo. Now issue this command to flash your phone using the ruu.zip file:

fastboot flash zip name_of_zip.zip

Now the first time you issue a command to flash firmware/ruu in fastboot it only prepares the flash. It will fail.  You have to issue the exact command again:

fastboot flash zip name_of_zip.zip

The green status bar usually does not reach the 100% mark.  When the output in the command window is complete, you can reboot:

fastboot reboot
Try this after relocking bootloader, make sure the RUU.zip is in your adb/fastboot folder then open a cmd prompt in that folder.


ok...I'll try this tomorrow...all the best to me....
23rd April 2014, 07:19 PM   |  #36  
pball52998's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 169
 
635 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
Quote:
Originally Posted by praveensk.rcb

ok...I'll try this tomorrow...all the best to me....


Okay, sounds good. Report back with results...
The Following User Says Thank You to pball52998 For This Useful Post: [ View ]
24th April 2014, 02:07 PM   |  #37  
OP Member
Flag HUBLI
Thanks Meter: 27
 
64 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
thanks a lot
Quote:
Originally Posted by pball52998

Okay, sounds good. Report back with results...

brother thank you very much for your help and support... hare krishna... my phone is revived...i owe you a lot.... super thanks...

officially "NOOB" tag lifted... thanks a lot...

now i will root it and unlock it...
and after that will it be safe if i do a OTA or flash a custom rom??
Last edited by praveensk.rcb; 24th April 2014 at 03:30 PM. Reason: mistake in information
The Following User Says Thank You to praveensk.rcb For This Useful Post: [ View ]
24th April 2014, 04:28 PM   |  #38  
pball52998's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 169
 
635 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
Quote:
Originally Posted by praveensk.rcb

brother thank you very much for your help and support... hare krishna... my phone is revived...i owe you a lot.... super thanks...

officially "NOOB" tag lifted... thanks a lot...

now i will root it and unlock it...
and after that will it be safe if i do a OTA or flash a custom rom??

NICE!!! Glad you're phone is revived!!! But since you're back to stock, take the latest ota. Then unlock, recovery, and ROM. If you root and unlock, itll just be locked again once you take a ota. So just take a ota. Then unlock and root, back up stock, then put a ROM on there, wipe everything but internal SD card, then flash ROM and correlating GAPPS, and any mods you would like. Boot up, since you're s-off you don't need to flash the boot.img so you're good just to flash!
The Following User Says Thank You to pball52998 For This Useful Post: [ View ]
24th April 2014, 07:11 PM   |  #39  
OP Member
Flag HUBLI
Thanks Meter: 27
 
64 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by pball52998

NICE!!! Glad you're phone is revived!!! But since you're back to stock, take the latest ota. Then unlock, recovery, and ROM. If you root and unlock, itll just be locked again once you take a ota. So just take a ota. Then unlock and root, back up stock, then put a ROM on there, wipe everything but internal SD card, then flash ROM and correlating GAPPS, and any mods you would like. Boot up, since you're s-off you don't need to flash the boot.img so you're good just to flash!

ok but actually i did this to sim unlock the phone... the app
https://play.google.com/store/apps/d...lockhelperfree
only works on 4.1.2 so i need to root it first...
now is it ok to root and sim unlock the phone and take an OTA...
24th April 2014, 08:41 PM   |  #40  
pball52998's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 169
 
635 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
Ooooo yeah. Forgot about that. So you have 4.1.2 now right? I would say try weaksauce and see if it works. That's what Verizon users have to use to s-off there HTC phones. Possibly try weaksauce then download supersu from the play store., or just unlock flash a recovery then flash su.zip either or should work. The unlock does work for certain though.

Sent from my Rezound running Sense 5. s-off

The Following User Says Thank You to pball52998 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes