FORUMS
Remove All Ads from XDA

[Q] Bootloader is all I have

14 posts
Thanks Meter: 0
 
By Maurix-NL, Junior Member on 24th April 2014, 05:50 AM
Post Reply Email Thread
25th April 2014, 09:43 AM |#11  
bored_stupid's Avatar
Senior Member
Flag Hereford
Thanks Meter: 188
 
More
What sim carrier are you with. Your Rogers phone will still get the updates providing you have not modified it, ie installed custom recovery or custom Rom.

It will still receive updates and even download them with just a custom recovery installed, it just won't apply them.

Sent from my HTC One using XDA Premium 4 mobile app
The Following User Says Thank You to bored_stupid For This Useful Post: [ View ] Gift bored_stupid Ad-Free
 
 
27th October 2016, 08:48 AM |#12  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Hey Guys, here I am back with another M7. I tried running the same RUU exe but it doesn't seem to work. Can someone please point me in the right direction? Your help is much appreciated!

M7 UL PVT SHIP S-OFF RH
CID-ROGER001
HBOOT-1.44.0000
RADIO-4T.35.3218.16
OpenDSP-v35.120.274.0718
eMMC-boot
Apr 12 2013, 12:10:45:-1
27th October 2016, 04:33 PM |#13  
Recognized Contributor
Thanks Meter: 3,237
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Maurix-NL

Hey Guys, here I am back with another M7. I tried running the same RUU exe but it doesn't seem to work. Can someone please point me in the right direction? Your help is much appreciated!

M7 UL PVT SHIP S-OFF RH
CID-ROGER001
HBOOT-1.44.0000
RADIO-4T.35.3218.16
OpenDSP-v35.120.274.0718
eMMC-boot
Apr 12 2013, 12:10:45:-1

Post your fastboot getvar all.
27th October 2016, 05:37 PM |#14  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.44.0000
(bootloader) version-baseband: 4T.35.3218.16
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 1.29.401.12
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-OFF
(bootloader) serialno: SH3AAW901489
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m7_ul
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0712000
(bootloader) cidnum: ROGER001
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 4296mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: off
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
27th October 2016, 06:30 PM |#15  
Recognized Contributor
Thanks Meter: 3,237
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Maurix-NL

(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.44.0000
(bootloader) version-baseband: 4T.35.3218.16
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 1.29.401.12
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-OFF
(bootloader) serialno: SH3AAW901489
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m7_ul
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0712000
(bootloader) cidnum: ROGER001
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 4296mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: off
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT

What version do you want to use? Should be easy to flash anything you'd like since its s-off. International, developer edition, Google Play edition, Rogers ?
27th October 2016, 06:34 PM |#16  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by alray

What version do you want to use? Should be easy to flash anything you'd like since its s-off. International, developer edition, Google Play edition, Rogers ?

Thank you alray, I appreciate you taking the time to help me out!

I'd like to flash it back to stock Rogers, please!
27th October 2016, 06:44 PM |#17  
Recognized Contributor
Thanks Meter: 3,237
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Maurix-NL

Thank you alray, I appreciate you taking the time to help me out!

I'd like to flash it back to stock Rogers, please!

@Maurix-NL Edit 2: Everything is fine now, you can proceed with these files and instructions.
Edit: Wait a minute, I,ve linked the wrong firmware file. I'll get back to you in a few minutes...
Download this file, this file and this one save them in the same folder where you already have adb and fastboot on your computer.

First, you'll have to update your firmware so your phone can accept the latest Rogers RUU:
Code:
fastboot oem rebootRUU
fastboot flash zip Firmware_7.17.631.52.zip
fastboot flash zip Firmware_7.17.631.52.zip
fastboot reboot-bootloader
and finally flash the Rogers RUU:
Code:
fastboot oem rebootRUU
htc_fastboot flash zip PN07IMG_M7_UL_L50_SENSE60_MR_Rogers_WWE_7.17.631.52_Radio_4T.35.3218.16_10.33Q.1718.01L_release_460206_signed_2_4.zip
fastboot reboot
27th October 2016, 07:05 PM |#18  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by alray

@Maurix-NL Edit 2: Everything is fine now, you can proceed with these files and instructions.
Edit: Wait a minute, I,ve linked the wrong firmware file. I'll get back to you in a few minutes...
Download this file, this file and this one save them in the same folder where you already have adb and fastboot on your computer.

First, you'll have to update your firmware so your phone can accept the latest Rogers RUU:

Code:
fastboot oem rebootRUU
fastboot flash zip Firmware_7.17.631.52.zip
fastboot flash zip Firmware_7.17.631.52.zip
fastboot reboot-bootloader
and finally flash the Rogers RUU:
Code:
fastboot oem rebootRUU
htc_fastboot flash zip PN07IMG_M7_UL_L50_SENSE60_MR_Rogers_WWE_7.17.631.52_Radio_4T.35.3218.16_10.33Q.1718.01L_release_460206_signed_2_4.zip
fastboot reboot

Thank you very much! I'm going to give this a shot tonight. (currently at work, working on a Macbook)
One question though, I the htc_fastboot.exe the same as the adb/fastboot I used to do the getvar? Do I need to use this exe instead? Or am I talking rubbish?
Thanks again!
27th October 2016, 07:30 PM |#19  
Recognized Contributor
Thanks Meter: 3,237
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Maurix-NL

Thank you very much! I'm going to give this a shot tonight. (currently at work, working on a Macbook)
One question though, I the htc_fastboot.exe the same as the adb/fastboot I used to do the getvar? Do I need to use this exe instead? Or am I talking rubbish?
Thanks again!

htc_fastboot.exe (that particular version) is needed at least to flash the RUU. Its a modded version of Google's fastboot.exe made by HTC because Google's fastboot can't handle files as large as this RUU (Lollipop RUU are larger than the previous versions and must now be flashed with htc_fastboot.exe).
27th October 2016, 07:36 PM |#20  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by alray

htc_fastboot.exe (that particular version) is needed at least to flash the RUU. Its a modded version of Google's fastboot.exe made by HTC because Google's fastboot can't handle files as large as this RUU (Lollipop RUU are larger than the previous versions and must now be flashed with htc_fastboot.exe).

So I move the 3 files in the fastboot folder I currently have, right? When do I use the HTC exe? Or will that automatically be used when I run those commands?

Sorry about all the questions. I don't want to mess things up.
28th October 2016, 08:32 AM |#21  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by alray

@Maurix-NL Edit 2: Everything is fine now, you can proceed with these files and instructions.
Edit: Wait a minute, I,ve linked the wrong firmware file. I'll get back to you in a few minutes...
Download this file, this file and this one save them in the same folder where you already have adb and fastboot on your computer.

First, you'll have to update your firmware so your phone can accept the latest Rogers RUU:

Code:
fastboot oem rebootRUU
fastboot flash zip Firmware_7.17.631.52.zip
fastboot flash zip Firmware_7.17.631.52.zip
fastboot reboot-bootloader
and finally flash the Rogers RUU:
Code:
fastboot oem rebootRUU
htc_fastboot flash zip PN07IMG_M7_UL_L50_SENSE60_MR_Rogers_WWE_7.17.631.52_Radio_4T.35.3218.16_10.33Q.1718.01L_release_460206_signed_2_4.zip
fastboot reboot

I'm trying to update the firmware (your first step) but it seems to be stuck at "writing 'zip' . . .". Or is this supposed to take longer than 15 minutes? I'm doing it out of the fastboot I already used, not the HTC exe you linked to. Was I supposed to use that?
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes