Android App Review: Google Inbox to Improve Your Life – XDA TV

Recently, Google+ exploded with the announcement of Google Inbox, as … more

Damp the LG G3 Thermal Throttling

As our mobile devices grow thinner and more powerfulwith each passing generation, it’s inevitable … more

Google Play Developer Distribution Agreement Due Tomorrow

Every once in a while, Google updates theGoogle PlayDeveloper Distribution … more

LG to Release Octa-Core “Nuclun” SoC in the LG G3 Screen

LG is set to follow the likes of Samsung and other manufacture its own … more
Post Reply

z1 debranding

OP Nidhal AKA the king

25th April 2014, 02:47 PM   |  #1  
Nidhal AKA the king's Avatar
OP Senior Member
Flag sousse
Thanks Meter: 231
 
420 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Donate to Me
More
hello everyone,

i bought a Z1 C6903 was locked on French carrier SFR. I did pay for an unlock code, and now it's permanently unlocked.
i hate that SFR boot screen logo also these apps bundles came installed in it. so I want to debrand it with a stock/generic firmware.

before flashing, i need to make sure this won't damage IMEI and BASEBAND and render the phone's radio unusable.

i.e: Unknown Baseband or Missing IMEI

Please check the screenshots below, it has all the phone's info, including firmware version, baseband # and other crap from SFR carrier.

i'd appreciate any suggestion or help in what i should do in this case!

BTW: Bootloader unlock allowed: No (is it possible to make it Yes somehow?)

thank you very much.









25th April 2014, 03:16 PM   |  #2  
eclyptos's Avatar
Senior Member
Planet Earth
Thanks Meter: 616
 
2,984 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
Quote:
Originally Posted by Nidhal AKA the king


BTW: Bootloader unlock allowed: No (is it possible to make it Yes somehow?)

No, no way.

To debrand your phone use latest flashtool and flash a FTF from Mega Collection for your Model C6903, there is no any issues as they are Stock and made for your phone. The R1B or something else is just a customization, not even noticeable.

Flash Generic/International and you are Fine.
The Following User Says Thank You to eclyptos For This Useful Post: [ View ]
25th April 2014, 03:25 PM   |  #3  
Nidhal AKA the king's Avatar
OP Senior Member
Flag sousse
Thanks Meter: 231
 
420 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by eclyptos

No, no way.

To debrand your phone use latest flashtool and flash a FTF from Mega Collection for your Model C6903, there is no any issues as they are Stock and made for your phone. The R1B or something else is just a customization, not even noticeable.

Flash Generic/International and you are Fine.

thank u bro

i will do as u told me!
25th April 2014, 07:28 PM   |  #4  
Malbo06's Avatar
Member
Thanks Meter: 10
 
33 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by eclyptos

No, no way.

To debrand your phone use latest flashtool and flash a FTF from Mega Collection for your Model C6903, there is no any issues as they are Stock and made for your phone. The R1B or something else is just a customization, not even noticeable.

Flash Generic/International and you are Fine.

Thanks, worked like a charm. I was branded and stuck with SFR apps too, now it's all good. "Mais ça, c'était avant"
26th April 2014, 01:15 AM   |  #5  
Nidhal AKA the king's Avatar
OP Senior Member
Flag sousse
Thanks Meter: 231
 
420 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Malbo06

Thanks, worked like a charm. I was branded and stuck with SFR apps too, now it's all good. "Mais ça, c'était avant"

that's great it worked for you!

combien avez-vous payé pour déverrouillage SFR? ( how much did u pay for SFR unlock)
27th April 2014, 07:31 PM   |  #6  
Malbo06's Avatar
Member
Thanks Meter: 10
 
33 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by Nidhal AKA the king

that's great it worked for you!

combien avez-vous payé pour déverrouillage SFR? ( how much did u pay for SFR unlock)

I paid around ~28€
28th April 2014, 01:01 AM   |  #7  
Nidhal AKA the king's Avatar
OP Senior Member
Flag sousse
Thanks Meter: 231
 
420 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Malbo06

I paid around ~28€

hahaa... i paid more cheaper... i had to pay 40TND equal (18€ - $25)
29th April 2014, 10:29 AM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by Nidhal AKA the king

hahaa... i paid more cheaper... i had to pay 40TND equal (18€ - $25)

Can you tell me what is the website by MP please ?

So, with the generic firmware, no more SFR apps and the bootscreen is no longer the one provided by SFR ?
29th April 2014, 11:03 AM   |  #9  
QualQuek's Avatar
Senior Member
Flag Paris
Thanks Meter: 62
 
378 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Quote:
Originally Posted by sjlc

Can you tell me what is the website by MP please ?

So, with the generic firmware, no more SFR apps and the bootscreen is no longer the one provided by SFR ?

[FRENCH MODE]
Exactement l'ami, ça fait de voir d'autres Français ici je me sens moins seul lol
J'avais les même daubes d'app étant aussi chez SFR, j'ai flashé la ROM de [NUT] et mon bootloader est aussi locké, à ce jour je n'ai jamais eu de souci lié à la ROM et elle est même rootée .
[/FRENCH MODE]

Yeah that's it, it's a pleasure to see some Frnech friends, i feel loneless lol
I've had same app cause my provider is SFR as well, i've flashed the [NUT]'s ROM and i have a locked bootloader as well, as far i know i never had any trouble with this ROM and this one is rooted
Last edited by QualQuek; 29th April 2014 at 11:22 AM.
29th April 2014, 11:05 AM   |  #10  
gregbradley's Avatar
Forum Moderator
Flag Manchester
Thanks Meter: 4,180
 
9,708 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by QualQuek

Exactement l'ami, ça fait de voir d'autres Français ici je me sens moins seul lol
J'avais les même daubes d'app étant aussi chez SFR, j'ai flashé la ROM de [NUT] et mon bootloader est aussi locké, à ce jour je n'ai jamais eu de souci lié à la ROM.

Please use the English language as per the rules

It is OK to provide a translation but all posts must be in English first.

S'il vous plaît utiliser la langue anglaise selon les règles

Il est OK pour fournir une traduction, mais tous les messages doit être d'abord en anglais.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Xperia Z1 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank