Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,777,659 Members 43,928 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Need rom .... help!!!

Tip us?
 
elhakim84
Old
(Last edited by elhakim84; 25th April 2014 at 10:37 PM.) Reason: modified attachments
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Apr 2014
Question [Q] Need rom .... help!!!

I don't know , what is my phone rom ?
may be it is fake Samsung s4 but after rest factory logo in boot show "mediatek"

ram : 512

please help!!!!!


info typed on phone back:

MODEL: GT-I9500
FCC ID: A3LGTI9500
SSN:-I9500GSMH
RATED:3.8V-----1300MA
MADE IN KOREA BY SAMSUNG


ver : i9500xxuamdk
ver. no : jdq39.i9500xxuamdk



it is some snapshot :

Click image for larger version

Name:	scatter.png
Views:	44
Size:	32.8 KB
ID:	2707682

Click image for larger version

Name:	mtk.png
Views:	24
Size:	29.6 KB
ID:	2708626
 
es0tericcha0s
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 499
Posts: 2,583
Join Date: May 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by elhakim84 View Post
I don't know , what is my phone rom ?
may be it is fake Samsung s4 but after rest factory logo in boot show "mediatek"

please help!!!!!


it is some snapshot

Attachment 2707681

Attachment 2707682

These things are hard to be 100% on since there are like 1000s of knock offs like this and many are very similar with only a few differences. But, this one:

http://www.needrom.com/mobile/model-i9500w-mtk6572/

looks like it should be the right one since it has the same baseband version. Sorry it's in Italian. Google Translate should help. But should be the same as loading any other MT6572 based rom.


I'd also suggest to remove the IMEI from the screenshot as it's not hard for someone with a lot of knowledge and not so many scruples to take your IMEI and use it on another phone which might make yours not work properly or at all. Especially on MTK devices as there are a lot of IMEI repair and changing tools available since security on that part is not as highly valued as say, Qualcomm.
Need some help, advice, something fixed? Hit me up on Hangouts @ es0tericcha0s and check out my site: http://mobilemojo5280.com for more info!


HTC Droid Eris / Motorola Droid / Samsung Galaxy S Fascinate / Motorola Droid X / LG G2x / HTC Evo 3D (x2) / Samsung Epic 4G Touch (Sprint S2) / HTC Amaze / Samsung Galaxy S3 (International) / Samsung Galaxy Note 2 / Nexus 4 / HTC One / Samsung Galaxy S4 / Sony Xperia ZL / Nexus 5 / OnePlus One (64 GB)
 
elhakim84
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Apr 2014
thanks es0tericcha0s for advise....
I try that rom but not work
 
es0tericcha0s
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 499
Posts: 2,583
Join Date: May 2010

 
DONATE TO ME
Sorry. :/ What is not working? Did it fail to install the rom? Does it not boot up at all? Does it freeze on the boot animation...? Details are very important in troubleshooting.
Need some help, advice, something fixed? Hit me up on Hangouts @ es0tericcha0s and check out my site: http://mobilemojo5280.com for more info!


HTC Droid Eris / Motorola Droid / Samsung Galaxy S Fascinate / Motorola Droid X / LG G2x / HTC Evo 3D (x2) / Samsung Epic 4G Touch (Sprint S2) / HTC Amaze / Samsung Galaxy S3 (International) / Samsung Galaxy Note 2 / Nexus 4 / HTC One / Samsung Galaxy S4 / Sony Xperia ZL / Nexus 5 / OnePlus One (64 GB)
 
elhakim84
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by es0tericcha0s View Post
Sorry. :/ What is not working? Did it fail to install the rom? Does it not boot up at all? Does it freeze on the boot animation...? Details are very important in troubleshooting.
some time it show booting logo and reboot again and again , and when tried to use recover by " +vol + power b. " show me that menu :
[recovery mode]
[fastboot mode]
[normal boot]

but recovery mode ( time before was showed cwm 3e) but now not work,
fastboot freezed not show anything
normal (time before was worked and load OS ) but now reboot device
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes