Track the Time You Waste on Social Media with Socials Addict

When you use your phone, you often don’t even realize how much time you … more

Document the Story of Your Social Life with 8tory

The different forms of social media are growing every day. It’s hard to imagine a day … more

Make Calling Your Loved Ones Easier and Cheaper this Diwali

Diwali, or Deepawali as some Indians call it, is the pride and joy of Indian … more

Big Android BBQ 5.0 Recap – XDA TV

This fifth annual Big Android BBQ has come and gone. The speakers have spoke, the sponsors have … more
Post Reply

my htc ome m7 (memory problem) help!!!

OP samhawk

25th April 2014, 10:49 PM   |  #1  
samhawk's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 58
 
165 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
hello!
i have htce one m7 32 GB, i had it with custom rom (Team Venom), once i had enter to recovery and i did wipe then i reboot it but it stuk on the green htc logo "quietly brilliant" on that case i tryed to install all new rom but the problem is i cant to enter to sd
25th April 2014, 11:11 PM   |  #2  
alray's Avatar
Senior Member
Flag Montreal
Thanks Meter: 1,190
 
3,085 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by samhawk

hello!
i have htce one m7 32 GB, i had it with custom rom (Team Venom), once i had enter to recovery and i did wipe then i reboot it but it stuk on the green htc logo "quietly brilliant" on that case i tryed to install all new rom but the problem is i cant to enter to sd

what do you mean:
Quote:

i cant to enter to sd

?

use adb push or adb sideload from twrp
25th April 2014, 11:29 PM   |  #3  
samhawk's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 58
 
165 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by alray

what do you mean: ?

use adb push or adb sideload from twrp

thanks
i mean i cant put the firmware on the memory
25th April 2014, 11:36 PM   |  #4  
alray's Avatar
Senior Member
Flag Montreal
Thanks Meter: 1,190
 
3,085 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by samhawk

thanks
i mean i cant put the firmware on the memory

you should be able the use adb commands from recovery to push the rom to your sdcard or use adb sideload method.

Code:
adb push name_of_rom.zip /sdcard/
then in twrp select ''install'' and choose your rom, swipe to install.

or use adb sideload: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2318497

btw I suppose you meant ''software (rom)'' not ''firmware''. Firmware is not flashed trough recovery and don't need to be on the sdcard to be flashed. (flashed via fastboot)
Last edited by alray; 25th April 2014 at 11:38 PM.
The Following User Says Thank You to alray For This Useful Post: [ View ]
26th April 2014, 12:05 AM   |  #5  
samhawk's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 58
 
165 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by alray

you should be able the use adb commands from recovery to push the rom to your sdcard or use adb sideload method.

Code:
adb push name_of_rom.zip /sdcard/
then in twrp select ''install'' and choose your rom, swipe to install.

or use adb sideload: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2318497

btw I suppose you meant ''software (rom)'' not ''firmware''. Firmware is not flashed trough recovery and don't need to be on the sdcard to be flashed. (flashed via fastboot)

thanks
sorry but i did not understand ""adb commands, adb sideload method, twrp"
and other thing, do i have to know my htc one CID and MID number to download specific rom?
Last edited by samhawk; 26th April 2014 at 12:11 AM.
26th April 2014, 12:13 AM   |  #6  
alray's Avatar
Senior Member
Flag Montreal
Thanks Meter: 1,190
 
3,085 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by samhawk

thanks
sorry but i did not understand ""adb commands, adb sideload method, twrp"

do you have the android sdk installed on your computer? You will need it, its the base. I supposed you already know about adb/fastboot commands because you said you were running a custom rom which require adb/fastboot to unlock the bootloader and flash a recovery... TWRP is a custom recovery, you said you wiped everything from recovery... which recovery are you using?

---------- Post added at 07:13 PM ---------- Previous post was at 07:10 PM ----------

instruction to sideload or push the rom can be found here: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2318497
26th April 2014, 09:27 PM   |  #7  
samhawk's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 58
 
165 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by alray

do you have the android sdk installed on your computer? You will need it, its the base. I supposed you already know about adb/fastboot commands because you said you were running a custom rom which require adb/fastboot to unlock the bootloader and flash a recovery... TWRP is a custom recovery, you said you wiped everything from recovery... which recovery are you using?

---------- Post added at 07:13 PM ---------- Previous post was at 07:10 PM ----------

instruction to sideload or push the rom can be found here: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2318497

thank you and am sorry!
i had that phone like that "with custom rom" now in this state i guess its the same recovery thats you are talking about "TWRP"
is any other way to flash it without using that way "put rom on the phone then install it with recovery" ?
26th April 2014, 11:37 PM   |  #8  
clsA's Avatar
Senior Member
Flag Central Florida
Thanks Meter: 1,079
 
3,988 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by samhawk

thank you and am sorry!
i had that phone like that "with custom rom" now in this state i guess its the same recovery thats you are talking about "TWRP"
is any other way to flash it without using that way "put rom on the phone then install it with recovery" ?

Flash a RUU
The Following User Says Thank You to clsA For This Useful Post: [ View ]
27th April 2014, 12:05 AM   |  #9  
samhawk's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 58
 
165 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by clsA

Flash a RUU

thanks
can i do that even that my phone has recovery TWRP and stuk on htc logo and other thing, do i have to know my htc one CID and MID number to download specific ruu?
27th April 2014, 12:10 AM   |  #10  
clsA's Avatar
Senior Member
Flag Central Florida
Thanks Meter: 1,079
 
3,988 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by samhawk

thanks
can i do that even that my phone has recovery TWRP and stuk on htc logo and other thing, do i have to know my htc one CID and MID number to download specific ruu?

yes you have to know what RUU you need
then just lock the bootloader and flash the RUU from windows

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes