Post Reply

Notification light?

5th April 2014, 08:32 PM   |  #1  
OP Senior Member
Flag San Francisco
Thanks Meter: 9
 
151 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Hey everyone. I picked up my new m8 yesterday at the AT&T store but for some reason I can't seem to get the notification light to work. Even when it's charging it just says red it never turns green! Does anyone have this problem?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
5th April 2014, 09:01 PM   |  #2  
Senior Member
Flag Virginia
Thanks Meter: 40
 
128 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
More
Quote:
Originally Posted by Euforeik

Hey everyone. I picked up my new m8 yesterday at the AT&T store but for some reason I can't seem to get the notification light to work. Even when it's charging it just says red it never turns green! Does anyone have this problem?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Mine was red while charging, and turned green when finished. Are you sure it is finished charging?
5th April 2014, 09:02 PM   |  #3  
OP Senior Member
Flag San Francisco
Thanks Meter: 9
 
151 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Quote:
Originally Posted by suprtrukr425

Mine was red while charging, and turned green when finished. Are you sure it is finished charging?

Yeah I'm sure. It was over night and even when I get messages etc. It doesn't even blink. I bought two and they are doing the same thing.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
5th April 2014, 09:31 PM   |  #4  
Senior Member
Flag Virginia
Thanks Meter: 40
 
128 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
More
Quote:
Originally Posted by Euforeik

Yeah I'm sure. It was over night and even when I get messages etc. It doesn't even blink. I bought two and they are doing the same thing.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Ok I wasn't sure, but I just checked, my notification light definitely blinks green when there is a notification. Go to settings > display & gestures > notification light and make sure the boxes are checked.
5th April 2014, 10:10 PM   |  #5  
OP Senior Member
Flag San Francisco
Thanks Meter: 9
 
151 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Quote:
Originally Posted by suprtrukr425

Ok I wasn't sure, but I just checked, my notification light definitely blinks green when there is a notification. Go to settings > display & gestures > notification light and make sure the boxes are checked.

Yeah its all checked too! I don't know what is going on!

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
6th April 2014, 12:24 AM   |  #6  
Senior Member
Flag Virginia
Thanks Meter: 40
 
128 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
More
Quote:
Originally Posted by Euforeik

Yeah its all checked too! I don't know what is going on!

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

As odd as it might be that you got two with the same problem, that might be the case. I can definitely confirm that the light blinks green for notifications, and is solid green when plugged up with a full battery on both of the one's my wife and I got.

Edit: Just found this: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2704461 it seems that you are not the only one with this problem. It looks like a factory reset may fix it. Might be worth a shot anyway.
Last edited by suprtrukr425; 6th April 2014 at 03:05 AM.
7th April 2014, 04:09 AM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
25 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
I had the same problem. I read on another forum that if you install another launcher the led stops working for notifications. When I first setup my phone restored apps and one of them happened to be a launcher. I did factory reset did not restore any apps and notifications led started working again. I'm not sure if another launcher had anything to do with it but the fix worked for me.
7th April 2014, 12:47 PM   |  #8  
Member
Thanks Meter: 7
 
87 posts
Join Date:Joined: Aug 2006
Quote:
Originally Posted by jem417

I had the same problem. I read on another forum that if you install another launcher the led stops working for notifications. When I first setup my phone restored apps and one of them happened to be a launcher. I did factory reset did not restore any apps and notifications led started working again. I'm not sure if another launcher had anything to do with it but the fix worked for me.



I did factory reset did not restore any apps and notifications led started working again
24th April 2014, 03:42 AM   |  #9  
ahdez's Avatar
Junior Member
Flag San Jose
Thanks Meter: 1
 
17 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
same here, I had Nova Launcher and the LED wasn't working, factory reset and now it works, again not sure if it was the different launcher but the reset worked for me
25th April 2014, 11:20 PM   |  #10  
Senior Member
Flag New York, NY
Thanks Meter: 152
 
1,223 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
More
It's a bug in Android back up & restore. Your restore files get corrupt. Same with HTC back up.

Only way to fix it is by not restoring with either option. Just do a fresh start

Sent from my SAMSUNG-SM-G900A using Tapatalk

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes