Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,740,298 Members 42,605 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] 2.4ghz Wifi problem after uptate to Android 4.3

Tip us?
 
Barrie020
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Oct 2012
Default [Q] 2.4ghz Wifi problem after uptate to Android 4.3

2 days ago my phone got an update from Sony to Android 4.3

The phone works fine and everything is looking good except 1 major problem: the phone is unable to connect to 2.4 ghz wifi networks for most of the time. 9 out of 10 times the phone will only find 5ghz networks.

Turning the phone off and on helps for some time but after a couple of minutes or hours, the network (2.4) is gone and in the Wifi menu, only 5ghz networks will show up.

As most of the Wifi networks are 2.4ghz (including my private, work and friends networks) this is a real problem!

Any suggestions to solve this?
 
XDA00000
Old
(Last edited by XDA00000; 28th April 2014 at 03:48 PM.)
#2  
Senior Member
Thanks Meter 8
Posts: 143
Join Date: May 2013
Quote:
Originally Posted by Barrie020 View Post
2 days ago my phone got an update from Sony to Android 4.3

The phone works fine and everything is looking good except 1 major problem: the phone is unable to connect to 2.4 ghz wifi networks for most of the time. 9 out of 10 times the phone will only find 5ghz networks.

Turning the phone off and on helps for some time but after a couple of minutes or hours, the network (2.4) is gone and in the Wifi menu, only 5ghz networks will show up.

As most of the Wifi networks are 2.4ghz (including my private, work and friends networks) this is a real problem!

Any suggestions to solve this?
Apparently is a bug in firmware?

Have a look at
http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia...583055#U583055

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2732790
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes