Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,807,045 Members 38,209 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] LG Optimus one (p500) - upgrade it to Android 4.4.2 KitKat problem

Tip us?
 
ramf_od
Old
(Last edited by ramf_od; 18th April 2014 at 01:40 PM.)
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 3
Join Date: Apr 2014
Default [Q] LG Optimus one (p500) - upgrade it to Android 4.4.2 KitKat problem

Hi,
Hope this is the right place to ask...

I have LG Optimus one (p500) and I tried to upgrade it to Android 4.4.2 KitKat CM11 ROM.
I used this guide:
http://www.ninjaromeo.com/update-lg-optimus-one-kitkat/
But since the link to the rom is down - I tried it with mukulsoni cm-11-P500-Ver10.zip rom from here:
http://forum.xda-developers.com/show...postcount=1154

I'm not sure is it's relevant - but in the ninjaromeo guide it was stated to:
Do the following: “Wipe Data/Factory Reset > Yes”
Do the following: “Wipe Data/Factory Reset > Yes”
Do the following: “Advanced > Wipe Dalvik Cache > Yes”
Do the following: “Mounts and Storage > Format /system > Yes”

but in mukulsoni guide is was stated:
DON'T WIPE ANYTHING (data/factory reset + wipe cache partition+wipe dalvik+ format system)

but since I used ninjaromeo guide I did the wipe as instructed....

anyway - the installation finished o.k. and the device rebooted and i got this message:

Fastboot mode started
udc_start()
--suspend--
--reset--
--portchange--
--reset--
--portchange--
stall get_descriptor 128 6 1006 0 18
fastboot: processing commands

the phone was discovered by my windows - and some drivers ware installed.

after long long wait i disconnected the the phone from my computer and re connected it back, I got this message:
--suspend--
--suspend--
--reset--
ep1/out fail nfo=40 pgo=74000
--portchange--
usb_read() transaction failed
--reset--
--portchange--
fastbootops!
fastboot: processing commands

but nothing happen.

I tried to re install the rom - this time without the wipe part (though I guess it is too late since I already did it the first time) - and again I got to this message:

Fastboot mode started
udc_start()
--suspend--
--reset--
--portchange--
--reset--
--portchange--
fastboot: processing commands

should it take so long to complete - or is it because something I did wrong?
what should I do now?

Thanks!

=======================================
Hi again,
So I upgraded the CWM Recovery to v6.0.4.6 from here:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2564767

and installed the SDK on my PC from here:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1007244
http://www.oracle.com/technetwork/ja...ceSiteId=otnjp

then I have Installed ClockWorkMod through ADB:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=852905

then installed again the new rom from mukulsoni cm-11-P500-Ver10.zip rom from here:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2589303

so now the phone is restarting - but a get:

"unfortunately, google play service has stopped"

and then:

"unfortunately,the process android.process.acore has stopped."

and:

"unfortunately,kitkat launcher + has stopped"

after that the phone reached the wallpaper with the lock etc - but after few seconds the phone reboot over and over again....

any idea?
Thanks.

=======================================
o.k.
did recovery and then "wipe data / factory reset."
got:
"formatting /data
formatting /cache
formatting / sd-ext
formatting /storage/sdcard0/.android_secure
data wipe complete"

then reboot system now. - and the phone work without a problem (almost) -
now i get no signal (although the sim and network were o.k. on the previous rom).

when dialing a number i get:
"mobile network not available."

in: settings->more->mobile networks->network operators-> choose automatically
I get error: "can't connect to this network right now . try again later"
in "search networks " I get error "error while searching for networks"

i'm trying to update to 10.3 via OTA - will it help?

any idea?
Thanks.

===========================================
so the problem was with the baseband.

i used this to installed a new baseband :
http://forum.xda-developers.com/show...36&postcount=1

and then re install the new rom all over again - now it's working fine!!

But there is a problem again...
Now i cant connect to the google play / add new account to the phone etc...
i get error:
"there was a problem communicating with google servers/ tray again later"

installing the Google Play Store 4.6.16 did not help - still the same error.
can you help??
 
ed_ca2001
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Mar 2014
Did you get updated to 10.3? are you still having this issue? I'm using this ROM without any of the issues you've described.
 
Left4DeadMW
Old
#3  
Left4DeadMW's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 225
Posts: 542
Join Date: Oct 2011
Location: Skopje
If you had posted this on the thread where you got the ROM from, your question would've been answered long time ago.

Sent from my LG-P500 using xda app-developers app
The help you receive depends on the information you provide.

Device | LG Optimus One P500
Recovery | AmonRa 3.06
CurrentROM | CM-9.2.3-ICS.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes