Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,812,957 Members 53,520 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Error 7 Upgrading from surge's downgrade from mk2 to nc5

Tip us?
Techguy2002 Old
#1  
Guest
Thanks Meter 0
Posts: n/a
Default [Q] Error 7 Upgrading from surge's downgrade from mk2 to nc5

I have been on the leak (nc2) rooted and wanted to go back to mk2 and get the nc5 update as I believe it would work for what I need without root. I keep getting an error 7 when trying to upgrade from the device and using the update.zip in recovery. MK2 is no longer rooted nor have a rooted it. Any Suggestions?
 
caniswesley
Old
#2  
Member
Thanks Meter 25
Posts: 83
Join Date: Apr 2013
Quote:
Originally Posted by Techguy2002 View Post
I have been on the leak (nc2) rooted and wanted to go back to mk2 and get the nc5 update as I believe it would work for what I need without root. I keep getting an error 7 when trying to upgrade from the device and using the update.zip in recovery. MK2 is no longer rooted nor have a rooted it. Any Suggestions?
If you're back on unrooted MK2, and just want NC5 without root, have you tried just going into Settings, Hitting "About" and then using the on-phone update system (SDM) ?
Techguy2002 Old
#3  
Guest
Thanks Meter 0
Posts: n/a
Yeah it errors out during the installing system phase then reboots says it could not install

Sent from my SCH-I545 using xda app-developers app
Techguy2002 Old
#4  
Guest
Thanks Meter 0
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Techguy2002 View Post
Yeah it errors out during the installing system phase then reboots says it could not install

Sent from my SCH-I545 using xda app-developers app
Attached is a picture after reboot
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-04-28-16-20-54.png
Views:	49
Size:	199.5 KB
ID:	2714486  
The Following User Says Thank You to For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Droidman61
Old
#5  
Droidman61's Avatar
Member
Thanks Meter 2
Posts: 53
Join Date: Apr 2013
Location: Somewhere
Mine is doing the same thing.


Current Devices: (Rooted) ASUS ME302C HD ; (Rooted) SAMSUNG GALAXY 4
 
Sir_Eagle
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 73
Posts: 428
Join Date: Jul 2010
Location: Akron, Ohio
As you found it, it doesn't work. Surges method is only to get rooted NC2. I tried it numerous times as well.
Samsung Galaxy S4 (NC5-Stock-Root-Deodex)

kmartin.smugmug
Techguy2002 Old
(Last edited by Techguy2002; 29th April 2014 at 01:09 AM.) Reason: Clarification
#7  
Guest
Thanks Meter 0
Posts: n/a
Is there a way to get back to full stock firmware mk2 from nc2? I know there is surges method but with the baseband still being nc2 is that the sticking point? The full odin wipe doesnt work with it. What would be the process if its possible?
 
Sir_Eagle
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 73
Posts: 428
Join Date: Jul 2010
Location: Akron, Ohio
Quote:
Originally Posted by Techguy2002 View Post
Is there a way to get back to full stock firmware mk2 from nc2?
No
Samsung Galaxy S4 (NC5-Stock-Root-Deodex)

kmartin.smugmug
 
Surge1223
Old
#9  
Surge1223's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3,785
Posts: 1,706
Join Date: Nov 2012
Location: Iowa

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Techguy2002 View Post
I have been on the leak (nc2) rooted and wanted to go back to mk2 and get the nc5 update as I believe it would work for what I need without root. I keep getting an error 7 when trying to upgrade from the device and using the update.zip in recovery. MK2 is no longer rooted nor have a rooted it. Any Suggestions?
I posted the below earlier but figured id repost it here. Ive got this error a few times ans solved it everytime. Heres a short guide:

1. Flash the MK2 downgrade tar.md5 first (the one that contains boot.img, recovery.img, persdata.img.ext4, hidden.img.ext4, modem.bin and NON-HLOS.bin)

2. Then reboot into download mode immediately after and flash the MK2 system.img.ext4 tar.md5

3. Then last but not least flash the MK2 cache.img
ext4 tar.md5 and see if you still get the error. If you do, factory data reset then flash #1 from above followed by the cache.img.ext4 tar.md5 (#3)

Quote:
You cant flash a a full-wipe or no-wipe Odin tar to go back. You have to use a custom made Odin tar. Also for people getting the status 7 error where /preload fails to mount after flashing cache the solution is to boot into stock recovery and factory data reset followed by flashing hidden.img.ext4 via Odin or Heimdall. Why?

consider how the hidden and preload partitions are related, and there's your answer

Hint:

mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/system", "/system");

mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/hidden", "/preload");


Sent from my SCH-I545 using XDA Premium 4 mobile app

Sent from my SCH-I545 using XDA Premium 4 mobile app

The Following 2 Users Say Thank You to Surge1223 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes