Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,731,631 Members 50,898 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

RUU failing

Tip us?
 
chrisjm00
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 75
Posts: 576
Join Date: Jul 2007
Location: Nottingham, MD
Default RUU failing

Good evening,

I have run into some issues. I downloaded ViperRom, and after installing it I noticed that the soft keys weren't working. I rebooted and the phone into recovery to restore a backup I made a few minutes prior. Every time I try to restore the backup, it fails. I also can't reflash viper. It always fails installing. I then downloaded the RUU file for the One, and when I try to flash the RUU, it says this:

load_file: could not allocate 1610682630 byte
error: cannot load '0P6BIMG.ZIP

Any idea what's going on and why I can't restore my backup?
 
netboy3
Old
#2  
netboy3's Avatar
Member
Thanks Meter 11
Posts: 35
Join Date: Jul 2009
Quote:
Originally Posted by chrisjm00 View Post
Good evening,

I have run into some issues. I downloaded ViperRom, and after installing it I noticed that the soft keys weren't working. I rebooted and the phone into recovery to restore a backup I made a few minutes prior. Every time I try to restore the backup, it fails. I also can't reflash viper. It always fails installing. I then downloaded the RUU file for the One, and when I try to flash the RUU, it says this:

load_file: could not allocate 1610682630 byte
error: cannot load '0P6BIMG.ZIP

Any idea what's going on and why I can't restore my backup?
load_file is a recovery routine. To flash an RUU you need to be in RUU mode and use fastboot:

fastboot oem rebootRUU
fastboot flash zip 0P6BIMG.ZIP
 
chrisjm00
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 75
Posts: 576
Join Date: Jul 2007
Location: Nottingham, MD
Quote:
Originally Posted by netboy3 View Post
load_file is a recovery routine. To flash an RUU you need to be in RUU mode and use fastboot:

fastboot oem rebootRUU
fastboot flash zip 0P6BIMG.ZIP
I ran both of those commands and it is still failing.
 
dottat
Old
#4  
dottat's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 746
Posts: 1,905
Join Date: Jan 2011
Location: york, pa

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by chrisjm00 View Post
I ran both of those commands and it is still failing.
Use option 2 as I have detailed in that thread. You copy the zip as is to your SD card (formatted to fat32) and reboot to bootloader..

Bootloader runs it for you...
 
chrisjm00
Old
#5  
Senior Member - OP
Thanks Meter 75
Posts: 576
Join Date: Jul 2007
Location: Nottingham, MD
Quote:
Originally Posted by dottat View Post
Use option 2 as I have detailed in that thread. You copy the zip as is to your SD card (formatted to fat32) and reboot to bootloader..

Bootloader runs it for you...
This worked. Thanks.

Sent from my HTC6525LVW using XDA Premium 4 mobile app
 
dottat
Old
#6  
dottat's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 746
Posts: 1,905
Join Date: Jan 2011
Location: york, pa

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by chrisjm00 View Post
This worked. Thanks.

Sent from my HTC6525LVW using XDA Premium 4 mobile app
No problem.

Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...